Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εύκολη σάλτσα ζυμαρικών χωρίς μαγείρεμα: Μια viral συνταγή
PLUS

Εύκολη σάλτσα ζυμαρικών χωρίς μαγείρεμα: Μια viral συνταγή

Εύκολη σάλτσα ζυμαρικών χωρίς μαγείρεμα: Μια γνωστή μπλόγκερ μοιράστηκε μια απίστευτη συνταγή στο TikTok

Θέλετε ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο που να γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά και για την σάλτσα να μην απαιτείται καν μαγείρεμα; Μια γνωστή μπλόγκερ μοιράστηκε μια απίστευτη συνταγή με ριγκατόνι στο TikTok που μπορείτε να την φτιάξετε μέσα σε 10 λεπτά. Η Αγιέ έφτιαξε ένα πιάτο για το «rigatoni pasta day» (ημέρα των ριγκατόνι), μια τάση που ξεκίνησε στη δημοφιλή πλατφόρμα και έδειξε πώς μπορεί να φτιάξει κανείς ζυμαρικά με χειροποίητη σάλτσα πέστο λιαστής ντομάτας. Μια απλή και γευστική συνταγή.

«Το καλύτερο κομμάτι από την σημερινή συνταγή για σάλτσα είναι ότι δεν χρειάζεται να μαγειρευτεί! Απλά προσθέτετε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να αποκτήσουν μια συνοχή» είπε στο βίντεο που ανέβασε στο TikTok.

Συνταγή: Πώς θα φτιάξετε το πέστο λιαστής ντομάτας

Το βίντεο έχει γίνει viral και έχει προβληθεί πάνω από 136.000 φορές. Πώς όμως γίνεται αυτή η πανεύκολη συνταγή για σάλτσα; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε λιαστές ντομάτες – μπορείτε να πάρετε από το σούπερ μάρκετ που πωλούνται σε βάζο, σκόρδο, φρέσκο βασιλικό, παρμεζάνα, αλάτι, λίγο χυμό λεμονιού, αμύγδαλο φιλέ και ελαιόλαδο, μέσα σε ένα μπλέντερ και να τα χτυπήσετε για μερικά δευτερόλεπτα. «Προσπαθήστε να μην τα χτυπήσετε τόσο πολύ που να γίνουν τελείως κρέμα, πρέπει να έχουν ακόμα κάποια υφή» λέει η TikToker. Εάν η σάλτσα είναι ακόμη αρκετά πυκνή, μπορείτε να προσθέσετε στο μπλέντερ λίγο από το νερό στο οποίο βράσατε τα ζυμαρικά σας.

Φυσικά, οι χρήστες του TikTok επαίνεσαν την απλούστατη αυτή συνταγή και έδειξαν πρόθυμοι να την δοκιμάσουν. «Αυτή η συνταγή με κάνει να πεινάω» έγραψε κάποιος, με έναν άλλον να προσθέτει: «Θα τα φτιάξω για βραδινό».

@cookingwithayehRigatoni Pasta Day 😍 @rigatonipastacountdown #eatabowlofrigatonipastaonmay242021 #fyp #rigatonipastaday #foodie #foodtiktok #pasta♬ Funky Town – 70s Hits

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις