Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αθήνα: Ομάδα «μπράβων» πίσω από πυροδότηση βόμβας
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Ομάδα «μπράβων» πίσω από πυροδότηση βόμβας

Αθήνα: Αφορμή για την επίθεση αιματηρό επεισόδιο σε μπαρ για τα μάτια μιας γυναίκας.

Μια ένοπλη συμπλοκή μετά από παρεξήγηση για μια γυναίκα, σε μπαρ του κέντρου της Αθήνας, κατά την οποία τραυματίστηκε από πυροβολισμό ένα άτομο, κρυβόταν πίσω από την έκρηξη βόμβας σε πρατήριο υγρών καυσίμων, που ακολούθησε λίγο καιρό μετά και πάλι στο κέντρο της πόλης. Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, αφού επεξεργάστηκε με τη συνδρομή των αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών πάνω από εκατό βίντεο, κατάφερε να «ακολουθήσει» τη διαδρομή διαφυγής με τους δράστες της επίθεσης και να φθάσει στα ίχνη των ίδιων όσο και άλλων ατόμων, που συνέδραμαν στην έκρηξη.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Συνελήφθησαν επτά «μπράβοι», όπως λέει η Αστυνομία, που εμπλέκονται με διάφορους ρόλους στην έκρηξη στο πρατήριο και ένα ακόμη άτομο για παράβαση του Νόμου περί Όπλων και ναρκωτικών. Το πρατήριο φέρεται να ανήκει σε άτομο το οποίο ο τραυματίας του μπαρ θεώρησε υπεύθυνο για τον πυροβολισμό εναντίον του και όταν αποθεραπεύτηκε ανέλαβε ο ίδιος τα αντίποινα για εκείνο το συμβάν… Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., εξιχνιάστηκε έκρηξη που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο κέντρο της Αθήνας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο

Όπως προέκυψε από την έρευνα, λέει η Αστυνομία, σε συνδυασμό με την ανάλυση ψηφιακών πειστηρίων από την Διεύθυνση Εγκληματoλογικών Ερευνών, οι 7 συλληφθέντες εμπλέκονται σε διάπραξη έκρηξης, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αθήνα. «Αναλυτικότερα», προστίθεται, «ως προς τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), δύο από τους συλληφθέντες αφού προμηθεύτηκαν εκρηκτική ύλη, κατασκεύασαν εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο τοποθέτησαν και πυροδότησαν, μεταμεσονύκτιες ώρες της 6ης Δεκεμβρίου 2020 στο πρατήριο, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν και οι ρόλοι των υπολοίπων συλληφθέντων, οι οποίοι, συνέδραμαν περιφερειακά τους φυσικούς αυτουργούς μεριμνώντας, κατά περίπτωση, για την διαφυγή τους καθώς και τη διαγραφή βιντεοληπτικού υλικού που θα οδηγούσε στην ταυτοποίηση τους».

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: 830 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.195 γραμμάρια κάνναβης, 50 τσιγάρα με 55 γραμμάρια κάνναβης, 4 τρίφτες και ζυγαριά ακριβείας, 2 πιστόλια με 100 φυσίγγια, γεμιστήρα και σιγαστήρα, περίστροφο, πυροδοτούμενος κάλυκας και βλήμα πυροβόλου όπλου, 3 μεταλλικές σιδερογροθιές και σουγιάς, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητός ασύρματος και συσκευή GPS, καταγραφικό μηχάνημα και φορητός υπολογιστής, 2 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα, 3 κράνη μηχανής και 6 πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, 19 κινητά τηλέφωνα, καθώς και 35.390 ευρώ.

Οι κατηγορίες

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση- αδικήματα εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παραβάσεων των νομοθεσιών για όπλα, ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες. Σημειώνεται από την Αστυνομία ότι τρείς από τους κατηγορουμένους έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δράσης, συνεχίζεται.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις