Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Σε μια ενδιαφέρουσα πρόταση προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος με επιστολή του στην Ευρωπαική Επιτροπή ζητά να ονομαστεί αίθουσα ή κάποιος χώρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου. Στην επιστολή αναφέρεται η μακρόχρονη πολιτική πορεία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και αναφέρεται ότι η μετονομασία ενός χώρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα αποτελεί μια έμπρακτη αναγνώριση του πολιτικού του έργου.

Ο Γιάννης Ντσούνος

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Και γαμπρός, αλλά και πατέρας αναμένεται να γίνει σε λίγες εβδομάδες ο γιος του Βασίλη Λεβέντη και πρώην βουλευτής Μάριος Γεωργιάδης. Ο ίδιος μαζί με την σύντροφό του Ρία θα κάνουν πολιτικό γάμο, ενώ ανυπομονούν να γίνουν και γονείς, καθώς η Ρία βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Με το καλό να τους ευχηθούμε και καλότυχο το μωράκι τους.

Στην παραλία

Και αφού ψηφίστηκε το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, ο Κωστής Χατζηδάκης σκέφτηκε να χαλαρώσει στην παραλία αγκαλιά με τον γιο του. Ο υπουργός Εργασίας βρέθηκε σε μια κοντινή παραλία με τον μικρό Γιαννάκη και μάλιστα οι δυο τους φορούσαν και ασορτί γαλάζιο μαγιό. Άλλα τα βάρη της πολιτικής και άλλα του πατέρα.

Νέα θητεία

Η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, που όλοι γνωρίζουμε από την προετοιμασία των συναντήσεων Μητσοτάκη-Ερντογάν, αναλαμβάνει επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής στην Ιταλία. Η απόφαση ελήφθη από το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών και η μετακίνησή της σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει στα τέλη του έτους.

 

Παλιές φιλίες

Την διαχρονική φιλία της από τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη θυμήθηκε η Λίνα Μενδώνη στην πρόσφατη περιοδεία της στην Κρήτη. Η κα Μενδώνη βρέθηκε στο νησί για να επιθεωρήσει αρχαιλογικούς χώρους και είχε την ευκαιρία να δει τον παλιό της φίλο. Άλλωστε επί εποχής Γιώργου Παπανδρέου εκείνη ήταν γγ του υπουργείου Πολιτισμού και ο κ. Αρναουτάκης υφυπουργός Ανάπτυξης.

 

Πρωτότυπο

Ένα πρωτότυπο φόρουμ διοργανώνει σήμερα Σάββατο η ΟΝΝΕΔ με την ονομασία Project2030gr Youth Foroum. Πρόκειται για μια πλατφόρμα, στην οποία νέοι από ολόκληρη την Ελλάδα θα συμμετέχουν και θα παρουσιάσουν τις επαγγελματικές τους εμπειρίες. Η έναρξη θα γίνει με παρουσία, αλλά και ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να συνευρεθεί με νεολαίους της χώρας.

Τον άδειασε

Οι αντίθετες φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη σχετικά με τα εμβόλια και το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας είχαν πληθύνει εδώ και καιρό και έτσι ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος άδειασε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας: «Ο εμβολιασμός παρά τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα και τις απαράδεκτες αποφάσεις της Επιτροπής που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση, είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στο φονικό ιό και αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης».

 

Ένα σλόγκαν και μια επιστημονική εξήγηση

Το σλόγκαν ανήκει στον πρόεδρο του ιατρικού Συλλόγου κ. Εξαδάκτυλο, ο οποίος ερωτηθείς για την λύση της πανδημίας είπε ότι η λύση είναι «το μπράτσο μας, εκεί που γίνεται το εμβόλιο». Η επιστημονική εξήγηση ανήκει στον καθηγητή Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, που όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Πολάκη ότι αν ήταν υπουργός δεν θα εμβολίαζε το σύνολο του πληθυσμού, απάντησε αμιγώς επιστημονικά: «Ο Θεός μας φύλαξε και δεν είναι υπουργός ο κ. Πολάκης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις