Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πόνοι περιόδου – φυσική αντιμετώπιση: 4 σωτήριες λύσεις
PLUS

Πόνοι περιόδου – φυσική αντιμετώπιση: 4 σωτήριες λύσεις

Πόνοι περιόδου - φυσική αντιμετώπιση: Δείτε τι να κάνετε για να μην "πέσετε" στα παυσίπονα

Ήρθαν πάλι εκείνες οι δύσκολες μέρες που τα νεύρα και ο πόνος αγγίζουν ταβάνι; Η έμμηνος ρύση, κοινώς περίοδος της γυναίκας, μπορεί να γίνει αρκετά ανυπόφορη και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες δυσφορική. Αν ανήκετε στην κατηγορία “δεν παίρνω χάπι” και ψάχνετε φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης του πόνου είστε σε καλό δρόμο. Πρώτα από όλα πρέπει να βρείτε την ψυχραιμία και την υπομονή να το πάρετε απόφαση και μπείτε στη διαδικασία της φυσικής αντιμετώπισης. Τα υπόλοιπα θα είναι παιχνιδάκι. Πάμε να δούμε ποια δώρα φέρνει η φύση για να μας ανακουφίσει από τους πόνους περιόδου.

Ιχθυέλαιο και βιταμίνη Β-12

Το ιχθυέλαιο περιέχει λιπαρά ω-3, που μπορούν – εκτός από τα υπόλοιπα οφέλη που έχουν για τον οργανισμό – να μειώσουν σημαντικά τους πόνους της περιόδου, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη. Ειδικότερα, ο συνδυασμός τους με βιταμίνη Β-12 μπορεί να είναι θαυματουργός, με τα οφέλη να παραμένουν ακόμα και μετά το τέλος της λήψης των συμπληρωμάτων. Συνεπώς, είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Μασάζ με αιθέρια έλαια

Οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι το μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά μία γυναίκα από τους πόνους περιόδου. Κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλα στην πάσχουσα περιοχή. Επικουρικά, χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια από χαμομήλι, μαντζουράνα, γιασεμί ή δενδρολίβανο. Το μασάζ ανακουφίζει ακόμα περισσότερο όταν το ξεκινάτε άμεσως μόλις εμφανιστούν τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια της περιόδου σας.

Θεραπεία με θερμότητα

Για πιο άμεση ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου, τοποθετήστε ζεστές κομπρέσες στην περιοχή της κοιλιάς, ή κάντε ένα ζεστό μπάνιο. Αυτές οι μέθοδοι σας βοηθούν να χαλαρώσετε, ειδικά αν οι πόνοι δεν σας αφήνουν να κοιμηθείτε με άνεση, αλλά την ίδια στιγμή όντως βοηθούν—η ζέστη δραστηριοποιεί τους υποδοχείς θερμότητας του οργανισμού, οι οποίοι με την σειρά τους ελαττώνουν την αίσθηση πόνου.

Γυμναστική

Ένα από τα (πολλά) οφέλη της γυμναστικής για τον οργανισμό είναι πως μας προστατεύει από τον πόνο. Η ροή του αίματος βελτιώνεται, διώχνει το στρες και βοηθά στην απελευθέρωση ενδορφινών. Μια Ιρανική μελέτη του 2006 σε μαθήτριες λυκείου έδειξε πως τα συμπτώματα της περιόδου μπορούσαν να είναι πιο ήπια μετά την γυμναστική, συνεπώς διαλέξτε κάποια μορφή άσκησης (όχι με μεγάλη ένταση τις δύσκολες μέρες, όμως) και αφήστε τον εαυτό σας να νιώσει πιο δυνατός από ποτέ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις