Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / 534 Ιουνίου 2021 πληρωμή: Πότε καταβάλλονται οι αναστολές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

534 Ιουνίου 2021 πληρωμή: Πότε καταβάλλονται οι αναστολές

534 Ιουνίου 2021 πληρωμή: Τι θα ισχύσει για το δικαίωμα επαναπρόσληψης

Την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους έως 534 ευρώ αναμένεται να δουν στους λογαριασμούς τους στις αρχές Ιουλίου 2021, δικαιούχοι και εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή τον μήνα Ιούνιο λόγω της πανδημίας. Ειδικότερα, οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι θα δουν τα χρήματα που δικαιούνται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μέχρι τις 10 Ιουλίου 2021, παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία καταβολής στο επίδομα 534 ευρώ. Τι ισχύει για τις μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις από εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης;

-Από τις 15 έως και τις 25 Ιουνίου 2021, το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» είναι διαθέσιμο για την υποβολή μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων από εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης.

 Δικαίωμα να υποβάλουν μονομερή δήλωση έχουν οι εξής κατηγορίες εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού:

-Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες που δεν επαναλειτούργησαν κατά τον Μάιο 2021: Σε αυτή την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο για όλο τον μήνα.

-Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες που επαναλειτούργησαν, αλλά που δεν επαναπροσλήφθηκαν κατά το μήνα Μάιο 2021: Σε αυτή την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο για όλο τον μήνα Μάιο.

-Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες που επαναπροσλήφθηκαν εντός του Μαΐου, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για το χρονικό διάστημα από 01/05/2021 μέχρι την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους.

Η αποζημίωση αφορά είτε για όλο τον μήνα Μάιο είτε για το χρονικό διάστημα από 01/05/2021 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Μαΐου 2021. Αν η δήλωση αφορά όλο τον μήνα Μάιο, το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών.

κόσμος μάσκα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις