Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δώνης: Συγκλονίζει ο προπονητής
ΕΛΛΑΔΑ

Δώνης: Συγκλονίζει ο προπονητής

Δώνης: Ο Γιώργος Δώνης ανοίγει την καρδιά του στο alphafreepress.gr και αφηγείται το περιστατικό που τάραξε την οικογένειά του.

Λίγες ώρες από τη γνωστοποίηση της είδησης ότι συνελήφθη ο Αλβανός δραπέτης-ληστής, ο οποίος, μαζί με συνεργό του, είχαν σκορπίσει τον τρόμο, τον Ιούνιο του 2012, στην οικογένεια του βετεράνου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ και νυν προπονητή υψηλού επιπέδου, Γιώργου Δώνη, στην Κηφισιά, ο ίδιος, προχώρησε σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο alphafreepress.gr, εξιστορώντας τα δραματικά γεγονότα που έζησε η οικογένειά του, εκείνη την ημέρα. Μίλησε για το ζήτημα της εγκληματικότητας, που απασχολεί τους πάντες, για το γεγονός ότι σκληροί εγκληματίες γνωρίζουν ότι γρήγορα θα αφεθούν ελεύθεροι και αποκαλύπτει ένα συγκλονιστικό γεγονός, που εκτυλίχθηκε μέσα στο σπίτι και το οποίο, έως τώρα, ήταν άγνωστο.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ότι ο γιος του Τάσος Δώνης, στα 14 χρόνια τότε, χάρη στην εξυπνάδα του και την ψυχραιμία του, ακούγοντας τον πιο σκληρό από τους δύο ενόπλους εισβολείς να απειλεί με το όπλο τον αδελφό του, μωρό τότε 12 μηνών, στην κούνια του ότι θα τον σκοτώσει(!), αν δεν του αποκαλύψει «που κρύβει τα χρήματα ο πατέρας του», βρήκε την απάντηση, που έκανε τον κακοποιό να πάψει να σημαδεύει το μωρό. «Επειδή μας έχουν ληστέψει ξανά, ο πατέρας μου έχει αποφασίσει να μην κρατάει καθόλου χρήματα στο σπίτι κι έτσι όσο κι αν ψάξετε δεν θα βρείτε τίποτα». Τα γεγονότα, εν αγνοία των ληστών, είχαν πάρει άλλη τροπή, καθώς είχε ενημερωθεί η Αστυνομία και ισχυρές δυνάμεις από αέρος με ελικόπτερο και από εδάφους με ΕΚΑΜ και δεκάδες πάνοπλους άλλους αστυνομικούς, είχε πάρει θέσεις για τη μάχη που ακολούθησε με τους αποφασισμένους κακοποιούς!

Το περιστατικό

Ο Γιώργος Δώνης, υψηλού επιπέδου άνθρωπος, είπε στο Alphafreepress, με αφορμή το γεγονός ότι ο ένας εκ των δραστών τότε έξι χρόνια μετά την καταδίκη του έλαβε άδεια από τις φυλακές και συνελήφθη εν τέλει στο Κορωπί, καταδιωκόμενος ξανά από αστυνομικούς. «Το γεγονός συνέβη πριν από εννέα χρόνια, όταν ζούσαμε με την πρώην σύζυγό μου στην Κηφισιά. Είχαν απαγάγει οι ληστές τότε για κάποιες ώρες και τον πρώην πεθερό μου (σ.σ τον χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινη ασπίδα για να διαφύγουν!). Πυροβόλησαν τότε, συνελήφθησαν, καταδικάστηκαν σε ισόβια, ο ένας πήρε άδεια και δεν γύρισε ποτέ.

Δεν υπάρχει ο φόβος των ποινών

Για τις του ποινές που επιβάλλονται για βαριά εγκλήματα, απαντάει σε ερώτηση του Alphafreepress. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένας φόβος στους κακοποιούς σε σχέση με τις ποινές και το ποινικό μας σύστημα διότι αυτοί που κάνουν τα μεγαλύτερα εγκλήματα δεν υπολογίζουν τίποτε, ξέρουν ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα είναι έξω, ελεύθεροι και θα επανέλθουν σε αυτό που έκαναν και πριν. Δεν υπάρχει σωφρονισμός». Απαντώντας σε επόμενη ερώτηση για το πώς κρίνει τις οριζόντιες προϋποθέσεις για το χορήγηση άδειας σε κρατουμένους, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής που δόξασε τα χρώματα του Παναθηναϊκού, δείχνει το επίπεδό και την ανωτερότητά του.

Να μην καταδικάζουμε για ένα λάθος

«Οι άδειες δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένο. Θα πρέπει ο κάθε κρατούμενος, να το κερδίζει αυτό μέσα από το τον πραγματικό σωφρονισμό και τη συμπεριφορά του μέσα στις φυλακές. Δεν είμαι της άποψης ότι θα πρέπει να καταδικάζουμε τον άλλον για ένα δυο λάθη που έκανε. Θα πρέπει η συμπεριφορά, η καθημερινότητά του να του δίνει το δικαίωμα να κερδίζει πόντους. Να δίνει τις άδειες η επιτροπή αλλά και μέσα από πρόγραμμα για επανένταξη στην κοινωνία». Καθώς αυτή την εποχή μετά την προπονητική του θητεία σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό προπονεί ομάδες στο εξωτερικό, έχει εικόνα να κάνει συγκρίσεις. «Θεωρώ ότι στη χώρα μας δυστυχώς δεν υπάρχει ο φόβος των ποινών. Υπάρχουν χώρες που θεωρούνται και πολλούς υπανάπτυκτες, όπου οι άνθρωποι κινούνται ελεύθερα με μεγαλύτερη ασφάλεια».

 

Είχε υπογράψει στον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Δώνης, φέρνει στο μυαλό του, όσο κι αν τον δυσαρεστεί, τα γεγονότα εκείνης της ημέρας του Ιουνίου, στο σπίτι της οικογένειας στην Κηφισιά. «Εγώ, τότε, μόλις είχα υπογράψει στον ΠΑΟΚ ως προπονητής. Ήμουν εκτός σπιτιού και πήρα την πληροφορία ότι έχουν εισβάλει ληστές. Η Αστυνομία έστειλε ελικόπτερο και οι δυνάμεις στο έδαφος αποφάσισαν να μπουν στο σπίτι. Πέσανε αρκετοί πυροβολισμοί. Απήγαγαν τον πρώην πεθερό μου για ώρες. Κινυδνεψαν τα παιδιά μου, η οικογένεια ολόκληρη. Μόνο το κακό περνούσε από το μυαλό μου εκείνες τις στιγμές τις δραματικές.

ALPHAFREEPRESS: Τα παιδιά, θυμούνται ακόμη εκείνες τις στιγμές με τους ληστές μέσα στο σπίτι:

 Γιώργος Δώνης: «Ο μικρός, που ήταν τότε 12 μηνών, στην κούνια του, όχι δεν θυμάται τίποτε. Ο Τάσος ωστόσο, που ξέρετε ότι είναι ποδοσφαιριστής που παίζει στη Γαλλία (σ.σ πρόσφατα δήλωσε ότι θα επέστρεφε μόνο για τον Ολυμπιακό!), φέρθηκε πολύ έξυπνα. Μου το λέει ακόμη όταν η συζήτηση έρχεται σε εκείνα τα γεγονότα. Ο ένας ήταν πολύ σκληρός. Είχε βάλει το πιστόλι στο κεφάλι του μωρού(!) και έλεγε στον Τάσο, που ήταν 14 χρόνων, «αν δεν πεις που είναι κρυμμένα τα χρήματα, θα σκοτώσουμε τον μικρό αδελφό σου!!! Γνώριζε ο Τάσος ότι μας είχαν κλέψει κι άλλη φορά είχαν πάρει χρήματα και όλα τα μετάλλιά μου και τα αναμνηστικά μου. «Ο μπαμπάς μου δεν αφήνει πια χρήματα στο σπίτι» τότε μόνο πήρε την κάνη του πιστολιού από το κεφάλι του μωρού ο ληστής»…

Συνελήφθη στο Κορωπί

Θυμίζουμε ότι ο Αλβανός δραπέτης των φυλακών, ο οποίος είχε πάρει μέρος στην αιματηρή ληστεία στο σπίτι του προπονητή Γιώργου Δώνη στην Κηφισιά τον Ιούνιο του 2012, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας στην περιοχή του Κορωπίου. Ο συγκεκριμένος κακοποιός για τη σύλληψη του οποίου τότε είχε στηθεί μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις μέσα σε «βροχή» πυροβολισμών, είχε λάβει άδεια από το σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατείτο, καταδικασμένος σε συνολική ποινή κάθειρξης 101 ετών για δεκάδες αδικήματα!

Κηρύχθηκε δραπέτης

Από την άδεια δεν επέστρεψε ποτέ με αποτέλεσμα από το 2019 να έχει κηρυχθεί δραπέτης και να τον αναζητούν παντού οι αστυνομικοί, χωρίς αποτέλεσμα έως τώρα. Βραδινές ώρες, αστυνομικοί ειδικής ομάδας, που έκανε ελέγχους στο Κορωπί, είδαν τον 43χρονο αλλοδαπό, τον θεώρησαν ύποπτο και θέλησαν να προχωρήσουν σε έλεγχο. Μόλις το κατάλαβε αντέδρασε και τράπηκε σε φυγή. Όμως, σε κοντινή απόσταση κατάφεραν οι πάνοπλοι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που πρόβαλε, όπως είπαν. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι κρότου με γεμιστήρα με 11 φυσίγγια, 2 μαχαίρια και 3 κινητά τηλέφωνα. Άγνωστο αν ήταν ο σκληρός η ο ψύχραιμος της ληστείας, που είπε στον Τάσο Δώνη «μη φοβάστε»…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις