Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πακιστανός πρωθυπουργός – βιασμοί: “Να φοράτε…. μαντίλα για να μην προκαλείτε”
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστανός πρωθυπουργός – βιασμοί: “Να φοράτε…. μαντίλα για να μην προκαλείτε”

Πακιστανός πρωθυπουργός - βιασμοί: Να φοράνε μαντήλα οι γυναίκες για να μην... βιάζονται!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν, με φόντο τις φρικτές υποθέσεις με πρωταγωνιστές Πακιστανούς, οι δηλώσεις του Πακιστανού πρωθυπουργού Ιμράν Χαν στο Axios on HBO τον Απρίλιο του 2021 ο οποίος τόνισε ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι ντυμένες σεμνά και ταπεινά για να μην προκαλούν τους βιαστές. «Για το λόγο αυτό πρέπει να φορούν μαντίλα», τόνιζε ο Ιμράν Καν επισημαίνοντας ότι οι γυναίκες πρέπει να σκεπάζουν το σώμα τους.

Άμεση ήταν η αντίδραση γυναικείων οργανώσεων και ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορώντας τον πρωθυπουργό της χώρας ότι είναι… βαθιά νυχτωμένος κι ότι έχει πλήρη άγνοια για το θέμα. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ιμράν Χαν, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τόνισε ότι η αύξηση των περιστατικών βιασμού δείχνει τις «συνέπειες σε μία κοινωνία όπου η χυδαιότητα αυξάνεται».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Imran Khan (@imrankhan.pti)

Είναι απλώς… η κοινή λογική

Κάλεσε επίσης γυναίκες να σκεπάζουν το σώμα τους, να φορούν μαντίλα, έτσι ώστε να μην δελεάζουν τους άνδρες. «Εάν μια γυναίκα φορά πολύ λίγα ρούχα, αυτό θα έχει αντίκτυπο στους άντρες, εκτός αν είναι ρομπότ. Είναι απλώς η κοινή λογική», δήλωνε χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης πως στη χώρα δεν υπάρχουν κλαμπ και μπαράκια, αφήνοντας να εννοηθεί πως για αυτόν τον λόγο οι άνδρες ξεσπούν σε γυναίκες.

«Η χυδαιότητα σε συνδυασμό με την ασέβεια καταστρέφουν κοινωνίες και οικογένειες. Ποια είναι η όλη σημασία του μαντίλας; Είναι για να μην υπάρχει πειρασμός στην κοινωνία», πρόσθεσε.  Η ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν χαρακτήρισε τα σχόλια του Χαν απαράδεκτα και τρομακτικά.

«Όχι μόνο δείχνει ότι έχει μια εντυπωσιακή άγνοια για το πού, γιατί και πώς γίνεται ο βιασμός, αλλά επίσης κατηγορεί όσες γυναίκες επιβιώνουν από βιασμό», ανέφερε σε δήλωσή της, η πρόεδρος της επιτροπής Χίνα Τζιλάνι. Στη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο Χαν κατηγόρησε επίσης το Χόλιγουντ αλλά και το Μπόλιγουντ ότι προωθούν τη βλασφημία και της χυδαιότητα συμβάλλοντας στο βιασμό, στα υψηλά ποσοστά διαζυγίου και στη διάλυση των οικογενειών.

Χημικός ευνουχισμός

Ένα χρόνο νωρίτερα ωστόσο, το 2020, δήλωνε ότι θα ήθελε όσοι καταδικάζονται για βιασμό ή παιδοφιλία να εκτελούνται δημοσίως ή να υποβάλλονται σε χημικό ευνουχισμό. Αφορμή ήταν ο ομαδικός βιασμός μιας γυναίκας που προκάλεσε σάλο στη χώρα.

«Νομίζω ότι αυτός (ο βιαστής) θα πρέπει να απαγχονιστεί δημόσια. Οι βιαστές και οι κακοποιοί παιδιών πρέπει να κρεμιούνται σε δημόσια θέα. Δεν γνωρίζετε επίσης τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία, επειδή είναι ανεπαρκή. Οι άνθρωποι δεν το αναφέρουν λόγω του φόβου ή της ντροπής τους, οι γυναίκες ντρέπονται, κανείς δεν θέλει μιλήσει», δήλωσε ο Χαν στη συνέντευξη.

Ωστόσο, ο Χαν είπε ότι μία τέτοια πράξη δεν θα είναι διεθνώς αποδεκτή και θα μπορούσε να επηρεάσει τις εμπορικές σχέσεις του Πακιστάν με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίθετα, πρότεινε οι βιαστές και οι κακοποιοί να υποβληθούν σε χημικό ευνουχισμό ή χειρουργική επέμβαση, ώστε να μην έχουν σεξουαλικές ορμές στο μέλλον.

Η γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, οδηγούσε σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στη Λαχόρη όταν δύο άνδρες την έβγαλαν από το αυτοκίνητό της υπό την απειλή όπλου και την βίασαν. Συνελήφθησαν τρεις. Η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία της Λαχόρης. Τον Φεβρουάριο του 2020, Πακιστανοί βουλευτές είχαν υποβάλει ένα νομοσχέδιο που προέβλεπε τη δημόσια εκτέλεση όσων καταδικάζονται για σεξουαλικά εγκλήματα και για δολοφονίες παιδιών, όμως το νομοσχέδιο αυτό δεν πέρασε από το κοινοβούλιο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Imran Khan (@imrankhan.pti)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις