Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μαϊάμι κτίριο: Βίντεο από τη στιγμή που καταρρέει η πολυκατοικία
ΚΟΣΜΟΣ

Μαϊάμι κτίριο: Βίντεο από τη στιγμή που καταρρέει η πολυκατοικία

Μαϊάμι κτίριο: Έχουν διασωθεί 35 άνθρωποι από τα ερείπια - Εκατοντάδες διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 10 τραυματίστηκαν σε μερική κατάρρευση δωδεκαώροφου συγκροτήματος κατοικιών βόρεια του Μαϊάμι Μπιτς νωρίς σήμερα, σύμφωνα με αξιωματούχους, με δυνάμεις της πυροσβεστικής και πολυάριθμα σωστικά συνεργεία να ψάχνουν σε τόνους χαλασμάτων. Δεκάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτίριο και από γειτονικό ξενοδοχείο. Ωστόσο, οι αρχές δεν αποκλείουν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Η Σάλι Χέιμαν, Επίτροπος της Κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, ανέφερε ότι οι αρχές δεν κατάφεραν μέχρι τώρα να επικοινωνήσουν με 51 ανθρώπους που “θεωρητικά” κατοικούσαν στο κτίριο αυτό. Το συγκρότημα φιλοξενούσε οικογένειες αλλά και ανθρώπους που περνούσαν μόνο τους χειμερινούς μήνες στη Φλόριντα. “Έχουμε 51 ανθρώπους που υποθέτουμε ότι βρίσκονταν εκεί, αλλά δεν ξέρουμε αν έλλειπαν σε διακοπές ή οτιδήποτε άλλο, για αυτό περιμένουμε”, είπε η Χέιμαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN. “Ελπίδες υπάρχουν πάντα, αλλά σβήνουν”, πρόσθεσε.

Το κτίριο στην πόλη Σερφσάιντ της Φλόριντα, σε απόσταση περίπου 24 χλμ βορείως του Μαϊάμι στις ακτές του Ατλαντικού, κατέρρευσε μερικώς γύρω στις 2 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 09.00 ώρα Ελλάδας) από άγνωστη αιτία, δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος του Σερφσάιντ Τσαρλς Μπέρκετ. “Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς μπόρεσε να συμβεί αυτό”, δήλωσε ο δήμαρχος. “Τα κτίρια δεν καταρρέουν έτσι απλά”.

Απεγκλώβισαν από τα χαλάσματα ένα αγόρι

Ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής είπε ότι 35 άνθρωποι διασώθηκαν από το κτίριο στην πόλη Σερφσάιντ της Φλόριντας, στα βόρεια του Μαϊάμι Μπιτς. Μεταξύ αυτών ήταν και δύο που τους ανέσυραν από τα συντρίμμια αφού τους εντόπισαν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι. Σε πλάνα που μετέδωσε το τοπικό κανάλι WPLG Local 10, διασώστες ανασύρουν ένα αγόρι από τα συντρίμμια ενώ πυροσβέστες χρησιμοποιούν σκάλες για να κατεβάσουν κατοίκους που είχαν παγιδευτεί στα μπαλκόνια τους. Ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής του Μαϊάμι-Ντέιντ Ρέιντ Τζαντάλα είπε ότι τα συνεργεία κάνουν προσπάθεια να υποστηρίξουν ό,τι απέμεινε από το κτίριο. “Συνεχίζουμε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης”, τόνισε.

Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της αστυνομίας του Μαϊάμι Μπιτς στο Twitter φαίνεται σωρός από χαλάσματα δίπλα σε ό,τι έχει απομείνει από τα μπαλκόνια του κτιρίου. Ο δήμαρχος περιέγραψε ότι ένα τμήμα του κτιρίου με μπαλκόνια που έβλεπαν στη θάλασσα “ισοπεδώθηκε” και ο ένας όροφος έπεσε πάνω στον άλλο.

Ο ένοικος Μπάρι Κόεν και η σύζυγός του διασώθηκαν από το κτίριο. “Στη αρχή ακούστηκε κάτι σαν κεραυνός, σαν βροντή”, είπε ο Κόεν, που στο παρελθόν ήταν και αντιδήμαρχος του Σερφσάιντ. “Αλλά μετά συνεχίστηκε, σταθερά, για τουλάχιστον 15-30 δευτερόλεπτα…”, πρόσθεσε. Ο Κόεν επιβεβαίωσε ότι γίνονταν έργα στη στέγη του κτιρίου εδώ και πάνω από έναν μήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις