Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Το κλειδί της πόλης των Τιράνων πήρε ο Κώστας Μπακογιάννης, που εγκαινίασε πριν λίγες ημέρες ένα πάρκο έξι στρεμμάτων, που χρηματοδοτήθηκε από ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία. Όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, «Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ωραιότερο δώρο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης εκτός χώρας». Και το όνομα αυτού: «Ελληνικό Πάρκο».

Ο Γιάννης Ντσούνος

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Την καθιέρωση των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας με τίτλο «Elevate Greece» ανακοίνωσαν πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές εως τις 30 Ιουλίου, θα ακολουθήσει αξιολόγηση των επιχειρήσεων και όσες διακριθούν θα βραβευτούν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο.

Ποδοσφαιρικές προβλέψεις

Είναι γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ποδοσφαιρόφιλος, οπότε ήταν αδύνατο να μην παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις αναμετρήσεις που διεξάγονται στο EURO 2020. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι οπαδός της Ισπανίας, αλλά φέτος εκτιμά ότι η καλύτερη και πιο συμπαγής ομάδα είναι η Γαλλία. Να δούμε αν θα πέσει μέσα στην πρόβλεψή του.

 

 

Αστέρια στο νησί

Στην εκδήλωση του δήμου Σκιάθου με τίτλο «Πρώτη Σημαία» βρέθηκαν η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, αλλά και οι ηθοποιοί Κέρτ Ράσελ και Γκόλντι Χόουν. Οι δυο τους επισκέπτονται συχνά το νησί για διακοπές, αφού αποτελεί αγαπημένο τους προορισμό. Στις εκδηλώσεις βρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας, ο οποίος προσκάλεσε τους δύο σταρ στην συμπρωτεύουσα.

Νικητής

Νικητής από την πολυήμερη μάχη με τον κορονοϊό βγήκε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Ο επικεφαλής της παράταξης Οικολογία Αλληλεγγύη έμεινε πάνω από 20 ημέρες διασωληνωμένος και θα συνεχίσει θεραπεία σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης. Ο ίδιος είπε: «Δεν υπάρχει πιο βαριά μορφή της ασθένειας, έχασα 25 κιλά». Σιδερένιος να ευχηθούμε και με το καλό η επιστροφή στα καθήκοντά του.

 

 

Επισκέψιμο

Επισκέψιμο για τους πολίτες φαίνεται ότι θα είναι το Μέγαρο Μαξίμου, αφού στις σκέψεις του πρωθυπουργού είναι να επιτραπεί η είσοδος σε όσους το επιθυμούν μια φορά τον μήνα. Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν τα έργα τέχνης που υπάρχουν εντός του Μεγάρου, αλλά και να ρίξουν και μια «κλεφτή ματιά» στο πρωθυπουργικό γραφείο. Βέβαια ο προγραμματισμός και οι λόγοι ασφάλειας μεταθέτουν αυτές τις σκέψεις για τον επόμενο χρόνο.

 

 

Ο φόβος του προέδρου

Φοβήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου Dior Pietro Beccari, όταν ευρισκόμενος στην Αθήνα για την μεγαλειώδη εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο είδε τις διαδηλώσεις που γίνονταν με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο. Μάλιστα δεν δίστασε να εκφράσει τους φόβους του αυτούς και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε στο WWD, στο δείπνο που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό του ανέφερε την ανησυχία του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον καθησύχασε, η εκδήλωση πήγε εξαιρετικά και μάλιστα ο πρωθυπουργός του δώρισε και ένα μπλε συλλεκτικό ρολόι που κυκλοφορεί με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

 

 

Αληθεύει

Αληθεύει πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε και νέα μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ; Οι φήμες κάνουν λόγο για γυναίκα πρώην υπουργό επί Γιώργου Παπανδρέου, που έχει πολιτευτεί στον νομό Φθιώτιδας. Αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Ξεχωριστό δώρο

Ένα ξεχωριστό δώρο έλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την γιορτή του πατέρα. Ήταν τρεις ζωγραφιές από τον γιο του Αλκαίο, όπου του έγραφε αφιερώσεις. Ο υπουργός ανήρτησε το δώρο στα social media και έγραψε: «Ο γιος μου ο Αλκαίος μου ετόιμασε και μου έδωσε όλα αυτά για την ημέρα του πατέρα. Να χαιρόμαστε όλοι τα παιδιά μας».

 

 

Ωραία κίνηση

Μια ωραία κίνηση, από τις πολλές που μας έχει συνηθίσει, έκανε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, η οποία όπως ενημέρωσε μέσω των social media υιοθέτησε ένα βαριά άρρωστο σκυλάκι . «Πριν δύο μήνες μπήκε στη ζωή μου αυτό το πλασματάκι. Δυστυχώς έφτασε σε εμένα πολύ βαριά άρρωστο και εκεί που νομίζαμε ότι δεν θα τα καταφέρει άρχισε να παίρνει τα πάνω του με ιατρική φροντίδα και αγάπη. Καθημερινά με πλημμυρίζει αγάπη, αποδεικνύοντας ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου». Πολλά μπράβο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις