Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μύγες στο σπίτι: Αντιμετώπιση γρήγορα και εύκολα
PLUS

Μύγες στο σπίτι: Αντιμετώπιση γρήγορα και εύκολα

Μύγες στο σπίτι: Διώξτε τις με εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο

Είναι πάντα και παντού ενοχλητικές και το καλοκαίρι γίνονται ακόμη περισσότερες και πιο επίμονες. Οι μύγες είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για όλα τα σπίτια είτε σε εξοχή είτε στην πόλη. Εκεί που πάτε να στρώσετε το τραπέζι για το μεσημεριανό, πετάγονται από το πουθενά και δεν σας αφήνουν σε ηρεμία. Πέρα από το κομμάτι της ενόχλησης, η μύγα φημίζεται για τα… καθόλου καθαρά μέρη στα οποία συχνάζει με αποτέλεσμα να μη μας ευχαριστεί καθόλου το γεγονός ότι μπορεί να θρονιαστεί πάνω στο φαγητό μας! Πριν από όλα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι κάνατε σωστή πρόληψη για να αποφύγετε τις μύγες από το σπίτι. Καθαρίστε την κουζίνα σας τακτικά. Διώξτε κάθε πηγή φαγητού και μην αφήνετε τραπέζια και πάγκους λερωμένα.

Ξεφορτωθείτε όλα τα υπολείμματα τροφών που υπάρχουν εκτός ψυγείου ή βάλτε το περισσευούμενο φαγητό μέσα στο ψυγείο σας. Πλύνετε τα πιάτα μετά από κάθε χρήση. Ο νεροχύτης είναι δέκτης πολλών μικροβίων, φαγητών και γι’αυτό καλό θα ήταν να είναι πάντα καθαρός. Πετάξτε τα χαλασμένα φρούτα. Το γνωρίζετε πως οι μύγες γεννάνε αβγά πάνω σε σάπια φρούτα; Καθαρίστε το ψυγείο σας. Οποιαδήποτε μυρωδιά από χαλασμένο φαγητό μπορεί να προσελκύσει μύγες στην κουζίνα σας. Καθαρίστε τα πιατάκια των κατοικίδιων σας. Όταν το ζωάκι σας φάει το φαγητό του καθαρίστε το πιάτο του γιατί ακόμα και η ξηρά τροφή αποτελεί πόλο έλξης για τις μύγες. Αν πάλι έχετε ακόμη πρόβλημα ή απλά δε το προλάβατε σας έχουμε τις λύσεις. Πώς μπορείτε να τις ξεφορτωθείτε με εύκολο και φυσικά άμεσο τρόπο; Δείτε παρακάτω τα πιο sos βήματα για να έχετε ένα ήρεμο καλοκαίρι στο χωριό, την πόλη, το νησί!

Πώς θα διώξετε τις μύγες φυσικά και αυτοσχεδιαστικά!

Ξεγελάστε τις με… νερό

Γεμίστε μια πλαστική διάφανη σακούλα με νερό μέχρι τη μέση. Δέστε την καλά και κρεμάστε την στις μπαλκονόπορτές σας. Καμία μύγα δεν θα πλησιάσει μέσα στο σπίτι σας. Όσο περίεργο και αν ακούγεται η πλαστική σακούλα στην μπαλκονόπορτά σας απωθεί τις μύγες από το να πλησιάσουν στο εσωτερικό του σπιτιού. Οι μύγες δεν καταλαβαίνουν πως το εμπόδιο που βλέπουν μπροστά τους είναι μια πλαστική σακούλα. Η πλαστική σακούλα στα μάτια τους μοιάζει με ένας μεγάλος ιστό αράχνης τον οποίο δεν πλησιάζουν για κανένα λόγο. Ακόμη, η αντανάκλαση του νερού τις αποπροσανατολίζει και έτσι δεν τολμάνε να πλησιάσουν. Και μόλις λύθηκε το μυστήριο “Γιατί στα μανάβικα έχουν πλαστικές σακούλες πάνω από τα φρούτα;”

Μυγο-απωθητικό με λεβάντα

Βουτήξτε ένα κομμάτι παλιό ύφασμα σε έλαιο λεβάντας (από τα φαρμακεία). Βάλτε το ύφασμα μέσα σε ένα τενεκεδένιο κουτάκι με καπάκι και αφήστε το εκεί για 24 ώρες. Στη συνέχεια, και αφού περάσουν οι 24 ώρες, αφαιρέστε το καπάκι και βάλτε το τενεκεδένιο κουτάκι σε ένα σημείο όπου έχετε παρατηρήσει πολλές μύγες.

Φτιάξτε μια παγίδα με… λεμονάδα

Η μέθοδος αυτή αφορά περισσότερο μέρη ή σπίτια σε εξοχή. Για να φτιάξετε τη μυγο-παγίδα σας θα χρειαστείτε άδειο μπουκάλι νερού (1,5 λίτρου) και δύο μικρά κομμάτια από λάστιχο νερού. Τρυπήστε το μπουκάλι τόσο όσο ώστε να χωράει το κομμάτι λάστιχο. Γεμίστε με λεμονάδα και κρεμάστε τα σε δέντρα ή κάπου κοντά σας και λίγο ψηλά. Η λεμονάδα ελκύει τις μύγες οι οποίες θα προσπαθήσουν να μπουν μέσα από τις εισόδους στα λάστιχα, από όπου και είναι πολύ δύσκολο να ξαναβγούν.

Δείτε πώς να δι΄βξετε τις μύγες με οικολογικό τρόπο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις