Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θάνατος Δογιάκη: Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα – Τι έδειξε το στίγμα του κινητού του
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Δογιάκη: Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα – Τι έδειξε το στίγμα του κινητού του

Θάνατος Δογιάκη: Συγκλονίζουν τα πρώτα στοιχεία για τον θάνατο – μυστήριο του επιχειρηματία, Σταύρου Δογιάκη

Πήρε το αυτοκίνητο του, οδήγησε σε ερημική τοποθεσία, περπάτησε στο δάσος και με μια σφαίρα στο κεφάλι έδωσε τέλος στη ζωή του. Με αυτό τον τρόπο φαίνεται ότι γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της εξαφάνισης του γνωστού επιχειρηματία Σταύρου Δογιάκη τον οποίο αναζητούσε η οικογένεια του από την περασμένη Δευτέρα. Ο 53χρονος εντοπίστηκε νεκρός, από περιπατητές, με τραύμα από πυροβόλο όπλο λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης σε δασώδη περιοχή κοντά στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού στην Αγία Παρασκευή.

Είχε να δώσει σημάδια ζωής από τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ στο σπίτι του είχε αφήσει σημείωμα με υπόνοιες αυτοκτονίας, ορίζοντας ως κληρονόμο και διαχειριστή των οικονομικών του τον αδερφό του. Μαζί ήταν ιδιοκτήτες της ταβέρνας “Κρητικός” στην Κάντζα. Η οικογένεια του 53χρονου ενημέρωσε τη Δευτέρα το Α.Τ. Παλλήνης για την εξαφάνιση, ενώ έγινε αίτημα στο “Χαμόγελο του Παιδιού” για ενεργοποίηση του μηχανισμού missing alert.

Αιμόφυρτο, πεσμένο μπρούμυτα στο έδαφος αντίκρισαν τον Σταύρο Δογιάκη οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην δασώδη περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στα Γλυκά Νερά και την Αγία Παρασκευή το απόγευμα της Τρίτης. Δίπλα του βρέθηκε το πιστόλι που πιθανότητα χρησιμοποίησε για να δώσει τέλος στη ζωή του. Το ασημί αυτοκίνητο του ήταν σταθμευμένο μερικά μέτρα μακριά. Από την πρώτη αυτοψία στο σημείο, παρουσία ιατροδικαστή, προκύπτει ότι πιθανότητα ο θάνατος προήλθε από αυτοχειρία.

Σταύρος Δογιάκης: Είχε πάει σε γάμο 

Σε αυτό το συμπέρασμα συγκλίνουν και οι έρευνες των αρχών, καθώς ο 53χρονος είχε αφήσει σημείωμα πίσω του με υπόνοιες ότι θα δώσει τέλος στη ζωή του. Ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο της γυναίκας που φρόντιζε την μητέρα του τα ξημερώματα της Δευτέρας, φαίνεται ότι ήταν η τελευταία επικοινωνία του Σταύρου Δογιάκη που έκτοτε δεν έδωσε σημάδια ζωής. Στο μήνυμα ρωτούσε αν η μητέρα του ήταν καλά και αν είχε πάρει την φαρμακευτική της αγωγή. Την Κυριακή είχε πάει σε γάμο με φίλους και συνεργάτες και τις πρώτες πρωινές ώρες σύμφωνα με μαρτυρίες επέστρεψε στο σπίτι του στα Γλυκά Νερά. Άτομα από το περιβάλλον του αναφερουν ότι ο επιχειρηματίας τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Σαν κάτι να τον απασχολούσε

Σύμφωνα με φιλικό του πρόσωπο, «ο Σταύρος έδειχνε τον τελευταίο καιρό σα να τον απασχολεί κάτι σημαντικό, που να τον είχε καταβάλει. Έδειχνε με την συμπεριφορά του ότι τον απασχολούσε να κλείσει εκκρεμότητες, χωρίς όμως να εξωτερικεύει σχέσεις και συναισθήματα. Πάντως είχε παρατήσει μέχρι και το γυμναστήριο ενώ όλοι οι φίλοι του ξέρουμε πόσο αγαπάει να φροντίζει το σώμα του».

Θάνατος Δογιάκη: Δύο σφαίρες

Είναι συγκλονιστικό ότι ο 53χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει αρχικά πυροβολώντας τον εαυτό του στην καρδιά. Όμως, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πράξη του καθώς η πρώτη σφαίρα προκάλεσε διαμπερές τραύμα και δεν βρήκε στόχο με αποτέλεσμα να επιχειρήσει και δεύτερη φορά, ακουμπώντας το πιστόλι στον κρόταφο και πατώντας τη σκανδάλη, δίνοντας ουσιαστικά τη χαριστική βολή στον εαυτό του. Λίγες ώρες πριν ανηφορίσει με το ασημένιο Smart στον Υμηττό, στη θέση Άη Γιάννης, βρέθηκε στο Μαρούσι. Οι κεραίες πιάνουν εκεί το τελευταίο στίγμα του κινητού του, πριν το απενεργοποιήσει για να σβήσει τα ίχνη του στο δάσος. Το αν συναντήθηκε με κάποιον, οι αστυνομικοί προσπαθούν να το διερευνήσουν για να ρίξουν άπλετο φως στην πολύκροτη υπόθεση, ενώ το εννιάρι πιστόλι που χρησιμοποίησε ο αυτόχειρας, έχει σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για να εξεταστεί.

Ο Σταύρος Δογιάκης μαζί με τον αδελφό του ήταν οι ιδιοκτήτες της επιτυχημένης ταβέρνας “Κρητικός” στην Κάντζα, η οποία ήταν γνωστή όχι μόνο για το φαγητό της αλλά και για την “επώνυμη” πελατεία της. Ανάμεσα στους θαμώνες του μαγαζιού: υπουργοί, επιχειρηματίες, σχεδιαστές μόδας και εκπροσώποι της σόουμπιζ. Στις 1 Μαΐου του 2018, έξω από την ταβέρνα είχε δολοφονηθεί ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., Σπύρος Παπαχρήστου σε ένα ακόμα ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο χώρο της νύχτας. Οι δράστες τον “χτύπησαν” όταν έβγαινε από το μαγαζί όπου έτρωγε με την παρέα του.

Τα επιχειρηματικά σχέδια που έμειναν ανεκπλήρωτα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 53χρονος είχε σχεδιάσει νέα επιχειρηματικά ανοίγματα στο χώρο των καφέ -εστιατορίων που ωστόσο δεν προχώρησαν. Ο αδερφός του, τον οποίο με σημείωμά του ορίζει κληρονόμο του, είχε παρατηρήσει ότι τις τελευταίες ημέρες ήταν πιεσμένος ψυχολογικά, κανείς όμως δεν περίμενε ότι θα έπεφτε με αυτόν τον τραγικό τρόπο η αυλαία της ζωής του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις