Αθήνα

°C

Τρίτη

03

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Ecstasy, κοκαΐνη και κάνναβη
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Ecstasy, κοκαΐνη και κάνναβη

Διακίνηση ναρκωτικών: Σε επιχείρηση συνελήφθησαν εννέα άτομα, εμπλέκονται 11, ενώ τις κατευθύνσεις έδινε μέσα από τη φυλακή Αλβανός κακοποιός.

Ακολούθησαν τη ροή του χρήματος μέσα από ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς κι έφθασαν σε ένα οργανωμένο κύκλωμα, που παρήγαγε και διακινούσε προς τα Δωδεκάνησα, μεγάλες ποσότητες χαπιών extacy, κοκαΐνη και κάνναβη. Πίσω από την εξάρθρωση της συμμορίας στις δράσεις της οποίας μετείχε και Αλβανός έγκλειστος των φυλακών, ο οποίος φέρεται να έδινε πίσω από τα κάγκελα κατευθύνσεις, βρίσκεται η Οικονομική Αστυνομία, η οποία με την πρακτική «follow the money» με την αρωγή βεβαίως της Δίωξης Ναρκωτικών, κατάφερε να ξεδοντιάσει το κύκλωμα. Ενώ οι συλλήψεις έχουν φθάσει τις εννέα, έγινε γνωστό ότι οι εγκέφαλοι της οργάνωσης, που δραστηριοποιήθηκαν ιδιαίτερα σε Κάρπαθο-Κάσο, εν όψει της θερινής περιόδου, ξέπλεναν και νομιμοποιούσαν τα χρήματα με συμμετοχές σε τουριστικές επιχειρήσεις!

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Μέχρι ώρας από την Οικονομική Αστυνομία έχουν συλληφθεί εννέα άτομα ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί εμπλέκονται άλλα έντεκα. Τα ναρκωτικά μεταφέρονταν μέσα σε… λάμπες, πρίζες κι άλλες μικροσυσκευές, ενώ τα μέλη της οργάνωσης τύλιγαν τις συσκευασίες με ειδικές ταινίες και τα… ψέκαζαν για να μη γίνεται εύκολα αντιληπτό το περιεχόμενο… αθώων, κατά τα άλλα μικροσυσκευών! Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής». Φθάνει η Αστυνομία στο προκείμενο, τη ροή του μαύρου χρήματος, δηλαδή, που θα αποτελέσει στο μέλλον και ένα από τα βασικά όπλα για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος σε συνεργασία της αστυνομίας με οικονομικές υπηρεσίες του κράτους.

Τραπεζικές χρηματοροές

«Στο πλαίσιο αυτό», υπογραμμίζει η Οικονομική Αστυνομία «πραγματοποιήθηκε οικονομική έρευνα και αξιοποιήθηκαν πλήρως στοιχεία τραπεζικών χρηματοροών, που οδήγησαν στην ανίχνευση μεταφορών κεφαλαίων και στην αποκάλυψη της σχέσης μεταξύ των προμηθευτών και διακινητών ναρκωτικών ουσιών. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν εννέα μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμα έντεκα άτομα».

Σε τρεις πολυκατοικίες

Όπως εξακριβώθηκε, προστίθεται, αρχηγικά μέλη της οργάνωσης διαχειρίζονταν τρεις χώρους, σε διαμερίσματα πολυκατοικιών στην Αττική, τα οποία είχαν εκμισθώσει είτε στο όνομά τους είτε σε τρίτα άτομα, και τα επισκέπτονταν σχεδόν καθημερινά, κυρίως βραδινές ώρες. Στο εσωτερικό τους είχαν εγκαταστήσει ειδικό εξοπλισμό για την καλλιέργεια φυτωρίων κάνναβης, με τη μέθοδο της υδροπονίας (συστήματα εξαερισμού με φίλτρα, ανεμιστήρες, σωλήνες εξαερισμού, λάμπες αλογόνου, μετασχηματιστές ρεύματος, ζυγαριές ακριβείας, πλαστικές γλάστρες, ειδικές σκηνές καλλιέργειας εσωτερικού χώρου), ενώ στους ίδιους χώρους πραγματοποιούσαν αποξήρανση και κατάλληλη επεξεργασία αυτής.

Τις ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης που προορίζονταν για διακίνηση, τις προμήθευαν σε μέλος με κεντρικό ρόλο, ο οποίος με τη σειρά του φρόντιζε, μέσω άλλων μελών, να τις συσκευάζει μέσα σε άλλα ειδή (μικρές συσκευές, λάμπες, πρίζες κ.λπ.). Ακολούθως μεταφέρονταν με μεταφορική εταιρεία στην Κάρπαθο. Για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους, στα δέματα ανέγραφαν διαφορετικά – ψευδή στοιχεία αποστολέα και παραλήπτη, ενώ παράλληλα φρόντιζαν να μην αποκαλύπτεται το περιεχόμενο των συσκευασιών (ψεκασμός και κάλυψη με μαύρο φιλμ), χρησιμοποιώντας και κώδικα επικοινωνίας για το είδος και τις διακινούμενες ποσότητες.

Σε Αττική και Κάρπαθο

Οι ναρκωτικές ουσίες διαμοιράζονταν στην Αττική και στην Κάρπαθο σε μέλη της οργάνωσης, που είχαν ρόλο τοπικού εμπόρου, με τρόπο που καθιστούσε δυσχερή τον εντοπισμό των συναλλαγών (εναπόθεση ποσοτήτων σε δημόσιο χώρο και παραλαβή), ενώ μέρος των ναρκωτικών από την Κάρπαθο διακινούνταν και στην Κάσο. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, βασικό μέλος της οργάνωσης, έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης για εμπορία ναρκωτικών, έδινε οδηγίες σε άλλο μέλος και για λογαριασμό του προμήθευε με ναρκωτικά το άτομο που είχε το κεντρικό ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών στην Κάρπαθο. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους καλλιέργειας, σε οικίες και οχήματα μελών της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήρης εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, τριών εργαστηρίων υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, 5.075 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 160 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 37 δενδρύλλια υδροπονικής καλλιέργειας, 15 κορμοί δενδρυλλίων κάνναβης πλήρως αποψιλωμένοι, 146,8 γραμμάρια κοκαΐνης και 74 δισκία ecstasy , μικροποσότητες ecstasy και μεθαμφεταμίνης, 11.935 ευρώ, μοτοσικλέτα, 16 κινητά τηλέφωνα και 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις