Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Euro 2020: Τα στραβά μάτια της UEFA
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Euro 2020: Τα στραβά μάτια της UEFA

Euro 2020: H μεγάλη παράσταση των Σκοπιανών δεν δόθηκε μόνο στους αγωνιστικούς χώρους από τους ποδοσφαιριστές, αλλά και στην κερκίδα,

Η εθνική ομάδα των Σκοπίων, της Βόρειας Μακεδονίας, έπαιξε και στα τρία παιχνίδια της για το Euro 2020 έχοντας στις φανέλες της τον ήλιο της Βεργίνας και για λογοτυπο-σήμα το «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Μακεδονίας»! Στις δίκαιες διαμαρτυρίες της Ελλάδος, η UEFA τόνισε πως δεν μπαίνει σε πολιτικά παιχνίδια γιατί στη μεταξύ τους αλληλογραφία τα Σκόπια αναφέρονται ως Βόρεια Μακεδονία! Και η απάντηση της Κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρει πως η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας της δεν χρηματοδοτείται απο το κράτος, γιατι είναι αυτοδιοίκητη μια ανεξάρτητη αρχή και άρα δεν μπορεί να επέμβει!

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Όμως η μεγάλη παράσταση των Σκοπιανών, της Βόρειας Μακεδονίας, δεν δόθηκε μόνο στους αγωνιστικούς χώρους από τους ποδοσφαιριστές στα παιχνίδια που εδωσε η εθνική τους με την Αυστρία, την Ουκρανία και την Ολλανδία, αλλά και στην κερκίδα, όπου οι Σκοπιανοί οπαδοί έδωσαν «ρεσιτάλ θεατρικής παράστασης»! Ήαν τέτοια η επιτυχία τους, που έβαζαν…»κάτω» και τους καλύτερους ηθοποιούς στο παγκόσμιο στερέωμα! Δεν ήταν λίγες οι φορές που είδαμε εκατοντάδες άτομα να ειναι ντυμένα με φορεσιές και περικεφαλαία του ΕΛΛΗΝΑ Μεγάλου Αλεξάνδρου! Να κράτουν ασπίδες και σπαθιά! Και να ζητωκραυγάζουν υπερ της «Μακεδονίας» παίζοντας μεταξυ τους και μια… μίνι θεατρική παράσταση! Το ίδιο και οι κοπέλες που φορώντας ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ μακεδονικές στολές έδωσαν την δική τους «ζωντανή» παρουσίαση στην κωμωδία που είχαν στήσει τόσο στο στάδιο Νατσιονάλα Αρένα στο Βουκουρέστι, όσο και στο Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα στο Άμστερνταμ!

 

 

 

Το πλέον εξωφρενικό όλων

Εκείνο πάντως που είναι εξωφρενικό είναι αυτό που ΟΛΟΙ είδαμε στον τελευταίο αγώνα της Βόρειας Μακεδονίας με αντίπαλο την Ολλανδία, από την οποία έχασε με 3-0! Εδώ οι Σκοπιανοί ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Εκτός από τον πρωθυπουργό τους, που έκανε τα δικά του «παίζοντας» στα social media  με τον όρο Μακεδονία, είδαμε το βράδυ της Δευτέρας, εορτή της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Πνεύματος, στην κερκίδα των φίλων της Βόρειας Μακεδονίας ένα πανό που έγραφε «Ένα όνομα. Ένα Έθνος. Μακεδονία»! Αλήθεια, πού ήταν η UEFA για να δωσει εντολή να αφαιρεθεί το πανό, που ήταν μεν ατομικό, αλλά κρεμασμένο και φυσικά πέρναγε πολιτικό μήνυμα; Σωστά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κόπτεται και αγωνίζεται για το αυτοδιοίκητο των Ομοσπονδιών μελών της και καλά κανει, όμως την Δευτέρα έκανε φάουλ!

Ένα αναπάντητο ερωτημα που κυριαρχεί τούτες τις ημέρες είναι το πώς πέρασε το πανό απο τον έλεγχο των Ολλανδών και φυσικά αναρτήθηκε; Βέβαια οι αρμόδιοι όταν ρωτήθηκαν απο τους δημοσιογράφους τόνισαν πως «δεν το πήραν χαμπάρι…»! Και ασφαλώς ουδείς τους πιστεύει. Γιατί κάλλιστα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί «ότι έκαναν πως δεν έβλεπαν»! Δηλαδή όπως λέει ο λαός μας, έκαναν «τα στραβά μάτια»! Είτε έτσι, είτε αλλιώς η ευθύνη της UEFA ειναι τεράστια! Και αυτό γιατι δεν έλαβε υπόψιν της, τις έγγραφες διαμαρτυρίες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και φθάσαμε στο σημειο να ξεθαρρέψουν οι Σκοπιανοί, οι της Βόρειας Μακεδονίας, και να μην μαζεύονται πλέον! Κύριοι της Βόρειας Μακεδονίας, η ιστορία δεν αλλάζει. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν, είναι και θα παραμείνει Έλληνας. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις