Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Λατίφα πριγκίπισσα – διακοπές: Στην Ισπανία η “αιχμάλωτη” 35χρονη
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λατίφα πριγκίπισσα – διακοπές: Στην Ισπανία η “αιχμάλωτη” 35χρονη

Λατίφα πριγκίπισσα - διακοπές: Η φωτογραφία στο Instagram που συζητήθηκε

Εάν δεν πρόκειται για παραπλανητική ή επεξεργασμένη φωτογραφία, τότε είναι η πρώτη φορά που η πριγκίπισσα Λατίφα του Ντουμπάι εμφανίζεται στην Ευρώπη, από τότε που ισχυρίστηκε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της που δημοσίευσε το BBC ότι κρατείται αιχμάλωτη και επί λέξη “όμηρος”¨από τον πατέρα της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με την «Guardian», η τελευταία φωτογραφία που απεικονίζει την 35χρονη πριγκίπισσα του Ντουμπάι αναρτήθηκε την Κυριακή στο λογαριασμό της Βρετανίδας Σιονέντ Τέιλορ, στο Instagram. Η γυναίκα αυτή εμφανίζεται στα βρετανικά ΜΜΕ ως πρώην στέλεχος του Βασιλικού Ναυτικού.

Η Σιονέντ ποζάρει στο πλευρό της πριγκίπισσας Λατίφα στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης. «Υπέροχες διακοπές στη Ευρώπη με τη Λατίφα. Διασκεδάζουμε εξερευνώντας» γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας, στην οποία και οι δύο γυναίκες εμφανίζονται φορώντας μάσκα. Σε ανακοίνωσή του, ο Ντέιβιντ Χάι, συνιδρυτής της εκστρατείας για τον εντοπισμό της «αιχμάλωτης» πριγκίπισσας, «Free Latifa» (Ελευθερώστε τη Λατίφα), τόνισε πως «χαίρεται που βλέπει πως η Λατίφα φέρεται να έχει διαβατήριο και να ταξιδεύει και να απολαμβάνει μια μεγαλύτερη ελευθερία». Ο ίδιος τόνισε επίσης πως η 35χρονη πριγκίπισσα του Ντουμπάι επικοινώνησε με μέλη της ομάδας, προσθέτοντας, ωστόσο, πως δεν μπορούσε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την επικοινωνία τους.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sky News (@skynews)

Κι άλλες φωτογραφίες στα social media

Ένα μήνα πριν το Instagram πήρε και πάλι “¨φωτιά” με μια άλλη φωτογραφία στην οποία η πριγκίπισσα Λατίφα ήταν σε ένα εμπορικό κέντρο του Ντουμπάι, το «Mall of the Emirates», μαζί με άλλες δύο γυναίκες. Φίλοι της πριγκίπισσας δήλωσαν στο BBC πως αναγνωρίζουν τις δύο γυναίκες, οι οποίες είναι γνωστές της Λατίφα. Να υπενθυμίζουμε ότι, στα μέσα Φεβρουαρίου, ένα βίντεο που μεταδόθηκε στην εκπομπή του BBC Panorama, παρουσίαζε την πριγκίπισσα να εξομολογείται -από μία τουαλέτα – ότι κρατείται όμηρος και φοβάται για τη ζωή της. Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτησαν τον Απρίλιο από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να παρέχει «σημαντικές πληροφορίες» σχετικά με την κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας.

Ο ηγέτης του Ντουμπάι και πατέρας της Λατίφα, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, έχει κατηγορηθεί από την ίδια του την κόρη ότι την κακομεταχειριζόταν επί πολλά χρόνια, όπως και από μία άλλη κόρη του ,τη Σάμσα. Ο ίδιος έχει αρνηθεί επανειλημμένως τους ισχυρισμούς αυτούς.

Eίχε επιχειρήσει να εγκαταλείψει τη χώρα το 2018

Σύμφωνα με βρετανικό δικαστήριο, η κόρη του Σάμσα είχε απαχθεί από ανθρώπους του από τους δρόμους του Κέμπριτζ το 2000 και έκτοτε αγνοείται η τύχη της. Από την πλευρά της, η Λατίφα είχε προσπαθήσει να εγκαταλείψει τη χώρα το 2018 αλλά έγινε αντιληπτή η απόδρασή της. Επέστρεψε στο πατρικό της όταν τρεις κομάντο την έπιασαν σε σκάφος στα ανοιχτά της Ινδίας. Η όλη υπόθεση έχει αμαυρώσει την εικόνα της οικογένειας του σείχη Μοχάμεντ, που φέρεται να έχει δεκάδες παιδιά, από διάφορες συζύγους. Κάποιοι γιοι και κόρες εμφανίζονται συχνά στα τοπικά ΜΜΕ ενώ άλλα παιδιά εμφανίζονται σπάνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις