Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βουλγαρία Β. Μακεδονία: Βούλγαρος ευρωβουλευτής ρίχνει λάδι στη φωτιά
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία Β. Μακεδονία: Βούλγαρος ευρωβουλευτής ρίχνει λάδι στη φωτιά

Βουλγαρία Β. Μακεδονία: Ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος BMPO κάνει λόγο για για… «γεγονός που δεν χρειάζεται απόδειξη»

Στην κόντρα της με τα Σκόπια όλα αυτά τα χρόνια αναφορικά με τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από τη γειτονική χώρα, η Ελλάδα είχε ένα απροσδόκητο και φανατικό σύμμαχο, τη Βουλγαρία. Δεν ήταν που είχε πάρει ο πόνος τους Βούλγαρους για τα ελληνικά δίκαια. Εξάλλου μπορεί τώρα οι σχέσεις μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι καλές, αλλά τον περασμένο αιώνα διαφωνήσαμε τρεις φορές σοβαρά για το ποια είναι τα δίκαια του ενός και του άλλου, το 1925 εισβάλαμε στη Βουλγαρία με αφορμή συνοριακό επεισόδιο και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο περάσαμε και 45 χρόνια σε εμπόλεμη κατάσταση. Ακόμη και τώρα η Βουλγαρία, παρόλο που βρίσκεται εντός της Ε.Ε. διατηρεί καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία παρά με την Ελλάδα.

Ο λόγος που η Βουλγαρία κοπτόταν υπέρ των ελληνικών θέσεων ήταν ότι θεωρεί όλα αυτά τα περί μακεδονικότητας ανοησίες, καθώς πιστεύει ότι οι Σκοπιανοί είναι… παραστρατημένοι Βούλγαροι. Αυτή είναι και η βαθύτερη αιτία του βέτο που ασκεί στην είσοδο της χώρας στις ευρωπαϊκές δομές και το ΝΑΤΟ. Όσο μάλιστα πλησιάζουν οι εκλογές τις 11η Ιουλίου, οι Βούλγαροι πολιτικοί και κυρίως το ακροδεξιό κόμμα BMPO υπερθεματίζουν στην εθνική πλειοδοσία.

Η Μακεδονία είναι βουλγαρική

Με αφορμή μάλιστα την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της γειτονικής Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στη Σόφια, σε μια προσπάθεια να πείσει τη Βουλγαρία να άρει τις αντιρρήσεις της έναντι της χώρας του σχετικά με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς όμως να πετύχει κάποια σημαντικά αποτελέσματα, ο αντιπρόεδρος του εθνικιστικού BMΡΟ, και ευρωβουλευτής Ανγκέλ Τζαμπάσκι, ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επίσημο βίντεο του κόμματός του, με τίτλο : «Η ”Μακεδονία” είναι βουλγαρική».

Το βίντεο, που αποτελεί μέρος της εκστρατείας για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές επί της ουσίας παρουσιάζει τα Σκόπια ως ιστορικό και πολιτιστικό κομμάτι της «Μεγάλης Βουλγαρίας», που ενίοτε εμφανίζεται να φτάνει μέχρι το… Αιγαίο Πέλαγος. «Η ”Μακεδονία” είναι βουλγαρική. Ένα γεγονός που δεν χρειάζεται απόδειξη. Γεγονός που ο Ζόραν Ζάεφ ξεχνά όταν βρίσκεται στα Σκόπια και θυμάται μόνο όταν ζητάει κάτι. Η Βουλγαρία αγαπούσε πάντα την ”Μακεδονία”. Όμως η Βουλγαρία δεν πρέπει να εκβιαστεί! Η φιλία βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τη συνέπεια. Η αλήθεια δεν μπορεί να παρακαμφθεί και η ιστορία πρέπει να απορρίψει τη μοίρα κάθε προδότη. Η Βουλγαρία και οι Βούλγαροι πατριώτες θα συνεχίσουν τη μάχη μας για την αλήθεια!», έγραψε χαρακτηριστικά στα social media ο κ.Τζαμπάσκι.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις