Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απολογία πιλότου σήμερα: Σοκάρει ο “ευδιάθετος” Αναγνωστόπουλος
ΕΛΛΑΔΑ

Απολογία πιλότου σήμερα: Σοκάρει ο “ευδιάθετος” Αναγνωστόπουλος

Απολογία πιλότου σήμερα: Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν δεν έδειξε κανένα στοιχείο λύπης.

Σοβαρός, μετρημένος και χωρίς να δείξει κανένα στοιχείο λύπης. Αυτή είναι η εικόνα του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κατά την παραμονή του στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το Σάββατο, μάλιστα, αφού είχε ομολογήσει, του είχαν αποδοθεί κατηγορίες και είχε οδηγηθεί στον ανακριτή για να πάρει αναβολή, ξύπνησε το πρωί αναφέροντας χαρακτηριστικά: «άντε να τελειώνουμε να μπούμε φυλακή να ασχοληθώ με το παιδί και την ανατροφή του από δω και πέρα».

Φρίκη στη Γαλλία: Σκότωσε τον πατριό της που την βίαζε από 12 ετών – Την ανάγκασε να τον παντρευτεί και την εξέδιδε
Γλυκά Νερά: Σοκαριστική αποκάλυψη Ευαγγελάτου – «Θα σας πω μια λεπτομέρεια που έμαθα»
American Murder: Το ντοκιμαντέρ του Netflix που μοιάζει σοκαριστικά στο έγκλημα των Γλυκών Νερών

Από το Σάββατο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατά την παραμονή του στη ΓΑΔΑ είναι ήρεμος, ψύχραιμος έως ψυχρός, ευδιάθετος και λιγομίλητος. Η ΕΛ.ΑΣ έχει παράσχει στον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο ενισχυτική δύναμη για την αποκλειστική επιτήρησή του και έχει διαθέσει ψυχολόγους από τα ιατρεία της Αστυνομίας σε 24ωρη βάση, αν τυχόν χρειαστεί η συνδρομή τους. Τον 33χρονο πιλότο επισκέφθηκαν ψυχολόγοι της ΕΛΑΣ.

Ιδια είναι η εικόνα που έχει δείξει και κατά τις δύο μεταγωγές του στον ανακριτή, την Παρασκευή και σήμερα. Ψυχρός, ανέκφραστος, με το βλέμμα καρφωμένο στις κάμερες. Όσοι γνωρίζουν τον 32χρονο πιλότο, αλλά και μετά τις αποκαλύψεις για τα όσα είχε την ψυχραιμία να κάνει μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, στην προσπάθειά του να σκηνοθετήσει τη ληστεία, δεν εκπλήσσονται.

Γλυκά Νερά: «Η μητέρα της Καρολάιν αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της»

Για τις επιθυμίες της οικογένειας, την επιμέλεια της μικρής Λυδίας αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μητέρα της αδικοχαμένης Καρολάιν, μίλησε έξω από τα κτήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο δικηγόρος της οικογένειας Θανάσης Χαρμάνης. «Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας η οποία συνειδητοποίησε κάποια στιγμή ότι ουσιαστικά στην δεύτερη κηδεία (σ.σ. το μνημόσυνο) αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της. Και καταλαβαίνετε πόσο τραγικό και επώδυνο είναι αυτό», δήλωσε ο κ. Χαρμάνης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς ξεκαθάρισε ότι επιθυμία της οικογένειας είναι να μεγαλώσει το παιδί στην Αλόννησο και θα παλέψει γι’ αυτό. «Καταθέσαμε δήλωση πολιτικής αγωγής εκπροσωπώντας την οικογένεια της Καρολάιν. Για ευνόητους λόγους η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει, στην κατάσταση που είναι και η δήλωση έγινε με εξουσιοδότηση», είπε ο κ. Χαρμάνης.

Για την επιμέλεια της κορούλας της Κάρολάιν ο δικηγόρος της οικογένειας τόνισε:

«Το θέμα του παιδιού πρέπει να το αντιμετωπίσουμε άμεσα. Θα επισκεφθούμε τον εισαγγελέα ανηλίκων. Καταρχήν θα πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη. Στην Ελλάδα η ποινική ευθύνη είναι εξατομικευμένη και όπως μου εκμυστηρεύτηκε η μητέρα της Καρολάιν, με τους γονείς του δράστη έχει άριστες σχέσεις. Πιστεύω ότι με αμοιβαία κατανόηση και αγάπη από όλους θα μπορέσουμε να βρούμε την ιδανικότερη λύση». Τέλος, σχολιάζοντας το θέμα για το εάν η μητέρα του θύματος έχει την οικονομική κατάσταση να αναθρέψει το παιδί ο κ. Χαρμάνης διευκρίνησε ότι η εντολέας του «υποστηρίζεται από κόσμο. Η οικονομική της κατάσταση είναι καλή και είναι από τους ανθρώπους που δουλεύουν από μικρά παιδιά έντιμα στην Αλόννησο. Το νησί, πιστεύω ότι είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για να μεγαλώσει το παιδί μέχρι κάποια ηλικία. Από εκεί και πέρα θα αναθεωρήσουμε την οποιαδήποτε στάση».

Η κατάθεση της «ψυχολόγου»: Η Καρολάιν είχε ψυχοσυναισθηματική αστάθεια

Κομμάτι στο παζλ του θρίλερ, στα Γλυκά Νερά, και ο ρόλος της συμβούλου ψυχικής υγείας του νεαρού ζευγαριού που μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν με την ιδιότητα της ψυχολόγου. Τα σενάρια που διακινούνται, τις τελευταίες ώρες, γύρω από τον ρόλο της Ελένης Μυλωνοπούλου, σε μια υπόθεση που εξαρχής σημαδεύτηκε από αντιφάσεις, είναι πολλά.  Σε τελευταίες της δηλώσεις, δια της δικηγόρου της, υποστήριξε ότι εκείνη έδειξε στην αστυνομία τον δράστη Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, βάζοντάς τον στο κάδρο των υπόπτων της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, δεν μπορεί να μην απασχολήσει το γεγονός ότι η κ.Μυλωνοπούλου, λίγες ημέρες μετά το έγκλημα και προτού εξιχνιαστεί η υπόθεση, είχε μιλήσει για έναν πολύ συμπαθητικό άνθρωπο, αναφερόμενη στον πιλότο. Την ίδια στιγμή, είχε συστήσει στο κοινό τον εαυτό της ως κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, ενώ όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια η αληθινή ιδιότητά της ήταν σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Στην αρχική κατάθεσή της αναφέρει ότι Μπάμπης και Καρολάιν την επισκέπτονταν μαζί στις συνεδρίες και πως έκαναν ατομικά ψυχοθεραπεία. Ο Μπάμπης ήταν εκείνος που βρήκε την «ψυχολόγο», όπως προκύπτει από τα λεγόμενα της κ.Μυλωνοπούλου, και πήγε μαζί με την σύζυγό του σε αυτήν τον Νοέμβριο του 2020. Οι συναντήσεις, σύμφωνα με την κ.Μυλωνοπούλου, διακόπηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, δηλαδή διήρκεσαν συνολικά τρεις μήνες. Στην «ψυχοσυναισθηματική αστάθεια» της 20χρονης αναφέρθηκε η σύμβουλος ψυχικής υγείας, ενώ όπως επισημαίνει η αποβολή της Καρολάιν αποτέλεσε τη βασική αιτία των επισκέψεων. Τρεις ημέρες μετά την πρώτη επικοινωνία της συμβούλου με τον Μπάμπη κανονίστηκε η αρχική συνάντηση.

Αμέσως μετά το έγκλημα, πάντως, η κ.Μυλωνοπούλου δεν έδειξε να τρέφει κάποια υποψία για τον 33χρονο, ενώ του είχε στείλει συλλυπητήριο μήνυμα και είχε εκφράσει την ελπίδα να βρεθούν σύντομα οι δράστες.

Συγκεκριμένα η κ.Μυλωνοπούλου στην κατάθεσή της είχε αναφέρει τα εξής:

«Ο Μπάμπης με βρήκε μέσω του site doctoranytime, όπου υπάρχει αγγελία με το βιογραφικό μου και τα τηλέφωνα του γραφείου μου. Ο λόγος που με προτίμησαν είναι η προηγούμενη ιδιότητά μου, ως μαία, δεδομένου ότι όταν ήρθαν σε μένα είχαν ήδη τη μπέμπα τους. Αν δεν κάνω λάθος ήρθαν σε μένα όταν η μπέμπα ήταν πέντε μηνών. Η αιτία που απευθύνθηκαν σε μένα ήταν η αποβολή που είχε στην προηγούμενη εγκυμοσύνη της, η Καρολάιν και το οποίο είχε δημιουργήσει μια ψυχοσυναισθηματική αστάθεια στην ίδια και ήθελαν να το αντιμετωπίσουν. Τώρα που βλέπω το κινητό μου, η πρώτη μας επικοινωνία ήταν στις 14 Νοεμβρίου του 2020, ενώ η πρώτη μας συνάντηση στις 17 Νοεμβρίου του 2020.

Οι συνεδρίες μας ήταν μια φορά την εβδομάδα για το καθένα από τα παιδιά. Τα παιδιά έκαναν ατομικά ψυχοθεραπεία πλην ορισμένων περιπτώσεων που χρειάστηκε να κάνουν μαζί. Στο γραφείο μου ερχόντουσαν μαζί και έφερναν και τη μπεμπα τους μαζί. Τις συνεδρίες τις διακόψαμε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε. Τα παιδιά μου είπαν ότι ήταν εντάξει και δεν χρειαζόντουσαν περαιτέρω βοήθεια». «Για το κακό που συνέβη δεν έχω να σας πω πολλά. Είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και μακάρι να βρείτε αυτούς που το έκαναν», είχε επισημάνει η «ψυχολόγος» σε άλλο σημείο της κατάθεσής της. «Μετά το περιστατικό έστειλα μήνυμα συλλυπητηρίων στον Μπάμπη», είχε δηλώσει ακόμη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις