Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά απευθύνθηκε στην αρχή της ομιλίας του για το εργασιακό νομοσχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μάλιστα της έδωσε και μία συμβουλή: «Άκουσα ένα κρεσέντο μηδενισμού και αφορισμού με αναμάσημα ξεπερασμένων κλισέ. Όλα μαύρα στην χώρα και νομοσχέδιο. Είχα την εντύπωση ότι δεν άκουγα εσάς, αλλά τον κ. Τσίπρα. Μεταξύ του πρωτότυπου και του αντιγράφου πάντα το πρωτότυπο θα διαλέγουν οι πολίτες».

Ο Γιάννης Ντσούνος

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Στην δευτερολογία του στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντάς του ότι δεν απάντησε επί της ουσίας σε κανένα από τα ερωτήματα που του έθεσε, ενώ αναφερόμενος στην ιστορική αποστροφή που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του είπε: «Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές, αλλά να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε ο Ανδρέας Παπανδρέου». Τώρα αυτό είναι μια αλήθεια, πώς να το κάνουμε, όσο και αν κάποιοι νομίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσομοιάζει στον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

Η αφιέρωση

Ένα τραγούδι του Γιάννη Πάριου με τίτλο «να είχε χρώμα η μοναξιά» αφιέρωσε ο Πάνος Σκουρλέτης στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη κατά την συζήτηση για την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου. Όπως σχολίασε ο βουλευτής, αφιέρωσε αυτό το τραγούδι γιατί «είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που απουσιάζουν τα βαριά χαρτιά της κυβέρνησης, οι πρωτοκλασσάτοι υπουργοί, που δεν ήρθαν να στηρίξουν την αντιεργασιακή μεταρρύθμισή σας». Η αντίδραση του κ. Χατζηδάκη ήταν ένα χαμόγελο!

 

 

Το πρόστιμο

Την επιβολή προστίμου ύψους 100 ευρώ πρότεινε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος κάθε φορά που βουλευτής λέει ψέματα σε ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής. Άμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, που απευθυνόμενος στον κ. Μπογδάνο του είπε «φέρε τώρα τα 100 ευρώ να πάρουμε κουπόνια για το κόμμα», εννοώντας πως ο βουλευτής είπε πολλές ανακρίβειες για το εργασιακό νομοσχέδιο που συζητούσε η Βουλή.

Με τους ακρίτες

Στο ακριτικό Καστελόριζο βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης. Ο ίδιος δημοσιοποίησε φωτογραφίες στα s με τις social media με συναντήσεις του με τον ιερέα του νησιού, αλλά και με τον βαρκάρη που του έκανε τον γύρο του νησιού. Ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και να ξεναγηθεί στην πυραυλάκατο «Σταράκης».

 

 

Επισήμως

Και επισήμως ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Η ανακοίνωση έγινε με την προβολή ενός βίντεο, όπου γίνονται αναφορές στην ιστορική πορεία του ΠΑΣΟΚ. Το βίντεο της διακήρυξης της υποψήφιότητάς του έχει μουσική από το Carmina Burana και ο ίδιος κάνει λόγο για «Πράσινη Επανάσταση, κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό, το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα».

 

 

Γενέθλια

Γενέθλια είχε την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα εργασιακά ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο αδερφός του Νίκος τού ευχήθηκε διαδικτυακά με μια φωτογραφία από τα παιδικά τους χρόνια στον Καναδά. Ο πρώην πρωθυπουργός κέρασε γλυκά τους συναδέλφους του βουλευτές και δέχτηκε πάρα πολλές ευχές. Για την ιστορία έκλεισε τα 69 του χρόνια και η αλήθεια είναι ότι δεν του φαίνεται καθόλου. Πολύχρονος να ευχηθούμε.

 

Άγρια κόντρα

Άγρια κόντρα είχαν στην Βουλή ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με αφορμή τα οικονομικά των κομμάτων και την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ο κ. Κεγκέρογλου: «Σοβαρά τώρα. Είδα την πρόταση νόμου και είδα να υπογράφει η κα Ξενογιαννακοπούλου; Ο κ. Ραγκούσης; Οι δύο γραμματείς της υπερχρέωσης του ΠΑΣΟΚ; Σοβαρά; Πού είναι η ηθική σας κυρία Ξενογιαννακοπούλου προσωπικά; Σοβαρά; Και βέβαια να πληρώσουν όλοι όσοι απέκτησαν όνομα με το ΠΑΣΟΚ και μετά το πούλησαν αριστερά και δεξιά».Άμεση βέβαια η αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβάνομένου και εμού, δεν είχαμε ποτέ ευθύνη για τα οικονομικά και το ξέρει και ο κ. Κεγκέρογλου. Δημιουργεί απλά εντυπώσεις και το ξέρει πολύ καλά. Δεν ανέχομαι από κανέναν να κάνει κριτική στην πολιτική μου πορεία. Διαγράφηκα. Έφυγα έξι χρόνια από την πολιτική, δεν είμαι γυρολόγος. Όλα τα άλλα τα επιστρέφω στον κ. Κεγκέρογλου».

 

 

Το αφιέρωμα

Ένα εκτενές αφιέρωμα στο Μέγαρο Μαξίμου κάνει ένα παγκοσμίου φήμης περιοδικό, το γνωστό architecturaldigest.com. Στο αφιέρωμα περιγράφεται η ιστορία του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και οι πρόσφατες αλλάγες και η ανακαίνιση που έγινε για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Το παράδειγμα

Το καλό παράδειγμα έδωσε για μια ακόμη φορά ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, που συμμετείχε σε εθελοντική αιμοδοσία στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αιμοδοσίας. Στην ίδια εκδήλωση η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί βασικό πυλώνα της δημόσιας υγείας, αλλά και μια κίνηση αλληλεγγύης και αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Στούντιο

Σε ένα μεγάλο «στούντιο» μπορεί να μετατραπεί η Αθήνα μετά το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο πλαίσιο λειτουργίας του Athens Films Office του δήμου Αθηναίων. Το γραφείο λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2020 και από τότε μέχρι σήμερα έχει προσελκύσει περισσότερες από 40 οπτικοακουστικές παραγωγές, με την δημοτική Αρχή της πρωτεύουσας να διευκολύνει με κάθε τρόπο γυρίσματα σε συνοικίες και σε δρόμους της πόλης.

 

 

Η μπομπονιέρα

Μια μπομπονιέρα από τον γάμο του Ανδρεά Παπανδρέου με την Δήμητρα Λιάνη βγήκε προς πώληση από τον οίκο νυφικών που είχε σχεδιάσει και ράψει το νυφικό της κας Λιάνη. Ήδη οι πρώτες προσφορές έκαναν την εμφάνισή τους και αγγίζουν ήδη τις 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ανάρτηση για την πώληση, κάτοχος της ασημένιας μπομπονιέρας είναι ένας συλλέκτης από την Κρήτη που είχε το γαμήλιο ενθύμιο όλα αυτά τα χρόνια στην κατοχή του.

Ο ρομαντικός

Δεν ξέραμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκτός όλων των άλλων είναι και ρομαντικός . Φρόντισε όμως ο ίδιος να το επιβεβαιώσει αφού πριν λίγες ημέρες ανήρτησε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία με τα σύννεφα από τον Αττικό ουρανό και έγραψε: «Πάντα μου άρεσαν αυτά τα πυκνά σύννεφα του Ιούνη που παίρνουν μαζί τους την βροχή».

9 ετών

Γενέθλια για την οικογένεια του Νίκου Χαρδαλιά, αφού πριν λίγες ημέρες η μικρή του κόρη έκλεισε τα εννέα της χρόνια. Ο ίδιος μοιράστηκε την χαρά του με τους διαδικτυακούς του φίλους με μια φωτογραφία που συνέδευσε με μια ανάρτηση: «9 χρονών σήμερα και κάθε σου χαμόγελο κάθε σου φιλί κάθε σου σφιχτή αγκαλιά απλά η δύναμή μου στην δυσκολία και στην αγωνία της κάθε μου ημέρας. Χρόνια πολλά ζωή μου, να τα εκατοστήσεις Δημητρουλίνι μας».

 

Βαφτίσια

Για την βάφτιση του γιου τους προετοιμάζονται η Τζένη Μπαλατσινού και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μυστήριο θα τελεστεί στην Πάτμο και το όνομα του μικρού θα είναι Παναγιώτης-Αντώνιος. Καλότυχος, γερός και δυνατός ο πιτσιρικάς να τους ευχηθούμε.

Επέτειος

Μια επετειακή συναυλία διοργανώθηκε από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυσή του. Η συναυλία δόθηκε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.Την πρεμιέρα τίμησαν με την παρουσία τους τόσο η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.

Στην πορεία

Αρκετά ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στις πορείες κατά του εργασιακού νομοσχεδίου. Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία εμφανίστηκε με φουσκωμένη κοιλίτσα λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της. Η ίδια δεν δίστασε να συμμετάσχει και να φωτογραφηθεί με άλλους πολίτες και ανέφερε σε ανάρτησή της: «Ο κόσμος έχει καταλάβει. Έχει καταλάβει την στρατηγική της κυβέρνησης για βαθιά υποτίμηση της εργασίας. Έχει καταλάβει το σχέδιο της 10ωρης εργασίας, των αυθαίρετων απολύσεων, της ανομίας που θέλουν να γίνει νόμος. Κι εμείς στο πλάι του με κάθε τρόπο, σε κάθε χώρο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις