Πλυντήριο πιάτων μυρίζει: Η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση

PLUS

Πλυντήριο πιάτων μυρίζει: Η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Πλυντήριο πιάτων μυρίζει: Απαλλαγείτε εύκολα και γρήγορα

17.06.2021 | 11:14

Με το πέρασμα των χρόνων, το πλυντήριο πιάτων αρχίζει να βγάζει μια δυσάρεστη μυρωδιά και τα ποτήρια που έχουν μόλις καθαριστεί βγαίνουν πιο θολά. Αυτό είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στην υγρασία που μένει κλεισμένη στο εσωτερικό του πλυντηρίου ή σε υπολείμματα τροφίμων που έχουν πέσει από τα πιάτα ή τα μαγειρικά σκεύη σε διάφορα σημεία. Το καλό νέο είναι ότι η άσχημη μυρωδιά του πλυντηρίου πιάτων δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ένδειξη φθοράς του. Αντιθέτως είναι απόλυτα φυσιολογικό. Πώς όμως θα απαλλαγείτε από αυτή την κακή οσμή που βγαίνει κάθε φορά που ανοίγετε το πλυντήριο; Δείτε παρακάτω έξυπνα τρικ τα οποία είναι απόλυτα φιλικά και αποτελεσματικά για το σκοπό που τα χρειάζεστε.

Κάντε το πλυντήριο να λειτουργεί και πάλι σαν καινούριο.

Καθαρισμός φίλτρου

Ξεκινήστε βάζοντας το φίλτρο σας μέσα σε ένα μείγμα χλιαρού νερού και απορρυπαντικού. Αφήστε το φίλτρο στο νερό για 10 λεπτά και έπειτα ξεπλύντε το.

Ξίδι

Βάλτε 1 φλ. ξίδι μέσα στο πλυντήριο και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά με κλειστή την πόρτα. Το ξίδι θα απορροφήσει τις άσχημες μυρωδιές εύκολα και γρήγορα.

Μαγειρική σόδα

Το τελευταίο βήμα καθαριότητας θα γίνει με μαγειρική σόδα. Ρίξτε στον πάτο του πλυντηρίου μαγειρική σόδα και αφήστε την να δράσει για μια ολόκληρη νύχτα. Το πρωί βάλτε ένα κανονικό άδειο πλυντήριο και μόλις αυτό τελειώσει, θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.

Exit mobile version