Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις: Έβρισκαν ανοιχτά τα καταστήματά τους
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις: Έβρισκαν ανοιχτά τα καταστήματά τους

Διαρρήξεις: Ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές από παλαιότερες υποθέσεις.

Από το Ελληνικό και τη Γλυφάδα μέχρι την Αγία Παρασκευή, τον Χολαργό και το Χαλάνδρι, οι καταστηματάρχες έρχονταν σε απόγνωση καθώς διαπίστωναν, την ώρα που πήγαιναν να ανοίξουν για να δεχθούν την πελατεία τους ότι κάποιοι είχαν… ανοίξει νωρίτερα τις επιχειρήσεις τους και είχαν αφαιρέσει μετρητά, τάμπλετ, αλλά και τα μηχανήματα POS! Δράστης, όπως απεδείχθη ήταν ένας 61χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), κατηγορούμενος για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ο δράστης των διαρρήξεων εντοπίστηκε, λίγο αφότου είχε διαρρήξει διαδοχικά κεντρικές θύρες τριών καταστημάτων, αφαιρώντας χρηματικό ποσό, ταμπλέτες, μηχάνημα POS και διάφορα έγγραφα.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ήταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, όπου ήχησαν οι συναγερμοί των καταστημάτων και εντόπισαν τον 61χρονο, παλαιό «γνώριμο» όπως απεδείχθη της αστυνομίας για άλλες διαρρήξεις, να επιβαίνει ήδη σε αυτοκίνητο. Τον κάλεσαν να το ακινητοποιήσει για να προχωρήσουν σε έλεγχο, όμως εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη από τους μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και σε μικρή απόσταση μπήκαν μπροστά από το όχημα και υποχρέωσαν τον οδηγό να σταματήσει. Στον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, σπρέι πιπεριού, αυτοσχέδιο μαχαίρι, αυτοσχέδια ξύλινη ράβδος, καθώς επίσης και τα αφαιρεθέντα αντικείμενα από τις τρεις προαναφερθείσες διαδοχικές κλοπές στα καταστήματα. Σε επακόλουθη έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος κινητών τηλεφώνων, φωτογραφική μηχανή, μηχάνημα POS και φυσίγγια.

Άλλες έξι εξιχνιάσεις

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν επιπλέον έξι περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε καταστήματα σε Αθήνα, Ελληνικό, Αγία Παρασκευή, Χολαργό και Χαλάνδρι. Είναι δεδομένο ότι τα καταστήματα, συχνά πυκνά, γίνονται στόχοι διαφόρων ομάδων διαρρηκτών, που σπάνε τις τζαμαρίες, αρπάζουν γρήγορα ό,τι βρουν και εξαφανίζονται. Στις 26 Μαίου, ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που είχε συσταθεί επί τούτου, κατάφερε να βάλει τέλος στις συνεχείς διαρρήξεις και κλοπές μετρητών και προϊόντων, από καταστήματα στα Νότια Προάστια με άλλον δράστη.

Ένας διαρρήκτης, πάντα πρωϊνές ώρες, κινούμενος πεζός, εντόπιζε τα καταστήματα κλειστά, πριν αυτά ανοίξουν για να υποδεχθούν το κοινό τους. Με διαρρηκτικά εργαλεία παραβίαζε τις κλειδαριές αφαιρούσε μετρητά και εμπορεύματα και εν συνεχεία τα μετέφερε σε ένα σπίτι της οδού Λιοσίων όπου με δύο συνεργούς του, έναν υπήκοο Πακιστάν και μια νεαρή Ελληνίδα, τα αποθήκευαν και τα πουλούσαν στη συνέχεια στην πρώτη ευκαιρία. Όπως προέκυψε, τότε, ο 26χρονος από την Αλβανία, που κατηγορείται ότι διέπραττε και τις κλοπές, ήταν γνώριμος της Αστυνομίας, καθώς είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Ιούλιο μετά από ποινή που εξέτισε για ληστείες και διαρρήξεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις