Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Τσίπρας – βουλή: Τεράστια ένταση για τα εργασιακά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Τσίπρας – βουλή: Τεράστια ένταση για τα εργασιακά

Μητσοτάκης Τσίπρας - βουλή: Έντονη λογομαχία εν όψει εργασιακού νομοσχεδίου

Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής μίλησε ξανά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το εργασιακό νομοσχέδιο. Ο K. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι αναφέρει ψεύτικα παραδείγματα στο εργασιακό και τον κάλεσε να καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής από πού προκύπτουν όσα λέει. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές. Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου», είπε ο πρωθυπουργός.

Ολοκληρώνοντας, απάντησε και στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε απρέπεια τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απάντησε πως «δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής σε πολυκατοικία που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός».

Η δευτερολογία Μητσοτάκη

«Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές. Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτό το ψέμα ότι βάλατε πλάτη στην κυβέρνηση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, και απαρίθμησε όλα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε απόφαση της κυβέρνησης. «Θα ήμασταν πιο αξιόπιστοι, είπε ο ΕυκλείδηςΤσακαλώτος, αν αναγνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση τα έχει πάει καλά στην οργάνωση του εμβολιασμού». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος αμφισβήτησε τη διαδικασία εμβολιασμού. «Ο μεγάλος επιστήμων και γνώστης των εμβολίων κ. Πολάκης λέει πώς βρήκαμε τόσο γρήγορα εμβόλια. Το στηρίζετε αυτό, κ. Τσίπρα; Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνετε είναι να έρθετε και να αποδοκιμάσετε δημόσια τις σαχλαμάρες του πρωτοκλασάτου στελέχους σας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Μας είπατε ότι νομοθετούμε για την ελίτ. Αλήθεια; Ο εργαζόμενος πατέρας που θα παίρνει γονική άδεια είναι ελίτ; Ο νέος πατέρας που προστατεύεται από απόλυση είναι ελίτ; Οι εργαζόμενοι στα κούριερ είναι ελίτ; Πώς αναπαράγετε τέτοια στερεότυπα; Η κριτική σας στο νομοσχέδιο πέρασε από διάφορα στάδια. Στην αρχή ήσασταν κατά της διευθέτησης, συνολικά. Σας θύμισε ο κ. Χατζηδάκης ότι το 2017 κατά την επίσκεψή σας στην Παπαστράτος εξήρατε το εργασιακό καθεστώς που είχε τότε διευθέτηση εργασίας.»

“Τα παραδείγματά σας, κ. Τσίπρα, είναι ψεύτικα”

Μετά είπατε ότι είναι καλή η διευθέτηση με συλλογικές συμβάσεις και κακή στις ατομικές. Δεν μας είπατε όμως γιατί η κυρία Αχτσιόγλου, ως υπουργός Εργασίας της δικής σας κυβέρνησης, υπέγραψε την ευρωπαϊκή οδηγία που προβλέπει μορφές ευέλικτης εργασίας με ατομικές συμβάσεις. »Εμείς λοιπόν επεκτείνουμε τη δική σας ρύθμιση και στους εργαζόμενους που μπορεί να μην έχουν παιδιά. Σε νέους εργαζόμενους που μπορεί να θέλουν να φύγουν ένα Σαββατοκύριακο με φίλη ή φίλο τους. »Τα παραδείγματά σας, κ. Τσίπρα, είναι ψεύτικα. Συγχέετε τις υπερωρίες με τη διευθέτηση χρόνου εργασίας. Οποιοσδήποτε εργαζόμενος δουλέψει παραπάνω υπερωρίες θα πάρει περισσότερα λεφτά. Τελεία και παύλα. Και είναι ντροπή να παρουσιάζετε ψεύτικα επιχειρήματα. Ισχύει ο απαράβατος κανόνας ”περισσότερη δουλειά, περισσότερα λεφτά”.»

Εξηγήστε μας λοιπόν με απλά λόγια από πού προκύπτουν τα παραδείγματα που δώσατε στη Βουλή. Σταματήστε να έρχεστε εδώ και να αραδιάζετε ψεύτικα επιχειρήματα. Και να σταματήστε να λέτε ότι εμείς αγοράζουμε ΜΜΕ και διαδίκτυο για να διαμορφώνουμε καταστάσεις. Την επόμενη φορά θα καταθέσω στα πρακτικά δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ που εκθειάζουν την πολιτική της κυβέρνησης. Φαντάζομαι ότι θα μας πείτε ότι αυτά θα τα εντάξετε στη λίστα Πέτσα ιντερνάσιοναλ.»Δεν είδα να λέτε τίποτα για το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων των ΗΠΑ που τόσο αγαπάτε, κ. Τσίπρα. Αν θέλετε να συγκρίνετε την Ελλάδα με την Αμερική, μην κάνετε διαχωρισμούς. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό το μοντέλο, κ. Τσίπρα».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις