Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τσαλακωμένα λινά: Απαλλαγείτε από τις ζάρες χωρίς σίδερο
PLUS

Τσαλακωμένα λινά: Απαλλαγείτε από τις ζάρες χωρίς σίδερο

Τσαλακωμένα λινά: Έξυπνες λύσεις για άμεσο αποτέλεσμα

Είναι το number 1 στη λίστα των καλοκαιρινών ρούχων από την πιο elegant εμφάνιση ως και τη μπίρα-express στο παγκάκι της γειτονιάς. Το λινό είναι αγαπημένο ύφασμα και αγαπιέται ιδιαίτερα και από τα δύο φύλα για τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις. Παρόλα αυτά, είναι ένα ύφασμα, το οποίο όσο βολικό κι αν είναι στην αίσθηση, τόσο πιο δύσκολο είναι να το διατηρήσουμε ατσαλάκωτο για πολλή ώρα.

Είναι ευαίσθητο και αυτό γιατί  προέρχεται από ένα πολύ μικρό λουλουδάκι, το λινάρι,  με καταγωγή από την Ασία. Σαν ποιότητα υφάσματος είναι αρκετά δροσερό επειδή ο καρπός από τον οποίο προέρχεται έχει τη δυνατότητα να απορροφά και να απελευθερώνει υγρασία. Οι ίνες του λινού όμως έχουν μικρή ελαστικότητα και σκληρή υφή. Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι όπου τα λινά τσαλακώνονται εύκολα και μας δυσκολεύουν στο σιδέρωμα. Υπάρχουν ωστόσο δύο πανέξυπνα κόλπα που θα σας γλιτώσουν από αυτό τον μπελά και θα κάνουν το καλοκαίρι σας λίγο πιο εύκολο.

Τα δύο tips που θα σας απαλλάξουν από τα τσαλακωμένα λινά

Το πρώτο κόλπο αφορά μόνο όσους διαθέτουν στεγνωτήριο ρούχων! Βάλτε ένα παγάκι μέσα στον κάδο του στεγνωτηρίου μαζί με τα λινά σας για 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και… τέλος. Η λύση ήρθε από την κατάψυξη! Τα υγρά από το παγάκι την ώρα που λιώνει θα ισιώσει τα λινά και δε θα ξαναπιάσετε σίδερο ποτέ για αυτά.

Αν πάλι δεν έχετε στεγνωτήριο, φροντίστε να μαζεύετε την μπουγάδα των λινών σας πριν στεγνώσουν εντελώς, όσο δηλαδή είναι ακόμη λίγο νωπά και σιδερώστε τα αμέσως. Με την υπάρχουσα υγρασία που υπάρχει ανάμεσα στις ίνες το υφασμάτων το σιδέρωμα θα σας φανεί παιχνιδάκι Ξεκινήστε το σιδέρωμα πρώτα από την εσωτερική πλευρά των ρούχων και μόνο αν είναι ανοιχτόχρωμα πατήστε τα και από την εξωτερική. Τα σκουρόχρωμα λινά υφάσματα αν σιδερωθούν από την εξωτερική θα πάρουν μια γυαλάδα που δε τη θέλουμε σε καμία περίπτωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις