Άσχημη μυρωδιά στο αυτοκίνητο – αντιμετώπιση: Πώς θα την ξεφορτωθείτε

PLUS

Άσχημη μυρωδιά στο αυτοκίνητο – αντιμετώπιση: Πώς θα την ξεφορτωθείτε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: genikos genikos

Άσχημη μυρωδιά στο αυτοκίνητο - αντιμετώπιση: Απλοί τρόποι για να την αποφύγετε

16.06.2021 | 09:28

Μερικές φορές οι μυρωδιές στο αυτοκίνητο είναι αναπόφευκτες. Τι είναι αυτό όμως που μυρίζει σαν μούχλα στο αυτοκίνητο και το κυριότερο πως μπορείς να ξεφορτωθείς τέτοιες μυρωδιές στο αυτοκίνητο; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Η αίσθηση της μυρωδιάς είναι ικανή να ανιχνεύσει περίπου 10.000 διαφορετικές οσμές. Αυτές οι μυρωδιές που μπορεί να αντιληφθεί το κάθε άτομο, μπορεί να είναι άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. Όταν λοιπόν ανοίγεις την πόρτα στο αυτοκίνητο και μυρίζει κάτι σαν μούχλα, τότε μάλλον η μυρωδιά δεν θα είναι και τόσο ευχάριστη.  Η μυρωδιά της μούχλας δημιουργείται εξαιτίας της αναπαραγωγής μυκήτων στον αέρα του αυτοκινήτου.

Αυτό φυσικά συμβαίνει, εξαιτίας της υπερβολικής υγρασίας (πάνω από 50%) που μπορεί να υπάρχει στον χώρο του αυτοκινήτου. Θα αναρωτηθείς τώρα, «μα τι υγρασία μπορεί να υπάρχει το καλοκαίρι»; Κι όμως δε χρειάζεται να υπάρχει μόνο υγρασία για να αναπτυχθούν τέτοιες μυρωδιές! Οι μύκητες αναπτύσσονται με μεγαλύτερη ταχύτητα μεταξύ 77 και 120 βαθμών κελσίου. Συνεπώς, το καλοκαίρι όπου και η θερμοκρασία στο αυτοκίνητο αυξάνεται ραγδαία, παρατηρείται και εντονότερα το πρόβλημα.

Πως μπορείς να ξεφορτωθείς τις άσχημες μυρωδιές  στο αυτοκίνητο;

Βασιζόμενοι στο γεγονός ότι οι μικροοργανισμοί είναι ένας «ζωντανός οργανισμός», τον οποίο όμως δε μπορεί να αντιληφθεί το ανθρώπινο μάτι, ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθείς μυρωδιές που προκαλούνται από αυτούς, είναι να τους «σκοτώσεις».

Βήμα 1ο

Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό spray που αφαιρεί τις μυρωδιές και τις ακαθαρσίες, αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας στο αυτοκίνητο ή ένα καθαριστικό εσωτερικών επιφανειών του αυτοκινήτου κατάλληλο για όλα τα πλαστικά.

Βήμα 2ο

Οι μυρωδιές του αυτοκινήτου, μπορεί να προέρχονται ακόμη και από τα πατάκια, οπότε μάλλον πρέπει να τα καθαρίσεις. Αναζήτησε ειδικά καθαριστικά για πατάκια με ενσωματωμένη ειδική βούρτσα για πιο εύκολη εφαρμογή που αφαιρούν τις ακαθαρσίες από αυτά, ώστε να φύγουν όλες οι μυρωδιές που προέρχονται από αυτά. Αφαίρεσε όλα τα πατάκια του αυτοκινήτου για να τα καθαρίσεις και όχι μόνο του οδηγού. Οι μυρωδιές δεν θα φύγουν αποτελεσματικά εάν έχουν μείνει υπολείμματα στα πίσω πατάκια του αυτοκινήτου.

Βήμα 3ο

Αφού μπήκες στον κόπο να καθαρίσεις τα εσωτερικό του αυτοκινήτου απομακρύνοντας τις μυρωδιές που προέρχονται από ακαθαρσίες κλπ. σίγουρα σου λείπει το τελικό φινίρισμα που θα προσφέρει την ευχάριστη μυρωδιά που θες. Ένα αρωματικό αυτοκινήτου είναι ο,τι χρειάζεσαι μετά από όλη αυτή τη διαδικασία.

Ετικέτες
Exit mobile version