Αθήνα

°C

Κυριακή

01

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Πτήσεις καραντίνα ΗΠΑ – ΕΕ: Κατάργηση περιορισμών
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πτήσεις καραντίνα ΗΠΑ – ΕΕ: Κατάργηση περιορισμών

Πτήσεις καραντίνα ΗΠΑ - ΕΕ: Τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα για πολίτες των ΗΠΑ

Τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα ακόμα και για πολίτες των ΗΠΑ που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, βάζει η απόφαση των 27 της ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters
Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Τετάρτη να προσθέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στη λίστα χωρών, από τις οποίες θα δέχονται και τα μη απαραίτητα ταξίδια, σύμφωνα με όσα ανέφεραν Ευρωπάιοι διπλωμάτες στο Reuters. Η κίνηση αυτή θα βάλει τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα για όλους τους ταξιδιώτες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή όχι.

Ωστόσο, τα κράτη μέλη της Ένωσης διατηρούν, μεμονωμένα, το δικαίωμα να απαιτήσουν αρνητικό τεστ Covid – ακόμα – και καραντίνα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εκτός από τις ΗΠΑ, οι εκπρόσωποι των 27 κρατών μελών της ΕΕ, πρόσθεσαν άλλες πέντε χώρες στη συγκεκριμένη λίστα: την Αλβανία, το Λίβανο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία και την Tαϊβάν, ενώ υπάρχει πρόθεση να γίνει το ίδιο και για τις Χονγκ Κονγκ και Μακάου, με την προϋπόθεση της αμοιβαιότητας. Μέχρι τώρα, η συγκεκριμένη λίστα δεν περιλαμβάνει καμία χώρα από τη Λατινική Αμερική.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις