Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δεύτερη δόση Astrazeneca: Το ξέσπασμα του Κωνσταντίνου Λουράντου
ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερη δόση Astrazeneca: Το ξέσπασμα του Κωνσταντίνου Λουράντου

Δεύτερη δόση Astrazeneca: Η ανάρτηση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Τα παράπονά του για τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca οι άνω των 60, εξέφρασε σε ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Λουράντος, καταλήγοντας ότι η νέα οδηγία δημιούργησε σύγχυση στον κόσμο ο οποίος τρέχει τώρα στους φαρμακοποιούς να αλλάξει το εμβόλιο για τη δεύτερη δόση. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

“ASTRA ZENECA

Με αυτά που κάνουν απαξιώνουν οι ίδιοι το εμβόλιο … Κάποια στιγμή αποσύρεται, μετά επαναφέρετε και στο τέλος περιβάλλεται με … μυστήριο … Πριν λίγο καιρό θα έπρεπε όλοι να εμβολιαστούν ακόμα και οι νέοι από 30 έως 40 χρονών… Προχθές θα έπρεπε να εμβολιαστούν μόνο όσοι είναι πάνω από 60 χρόνων…. Σήμερα όσοι … φοβούνται να κάνουν την δεύτερη δόση δεν έχουν ανοσία…και θα πρέπει να την κάνουν!!! Τα φαρμακεία έχουν υποχρεωθεί να ψάχνουν να βρουν για τους έντρομους πολίτες εμβολιαστικό κέντρο που να μην έχει αυτό το εμβόλιο… Η ‘εξουσία’ του τόπου και η επιστημονική κοινότητα αντιλαμβάνεται τι έχει γίνει; Ή δεν ενδιαφέρονται;”.

“Μια δόση εμβολίου δεν αρκεί για την ινδική μετάλλαξη”

Ακόμη, ο κ. Λουράντος έχει ανεβάσει στην ανάρτησή του και μια εικόνα στην οποία αναγράφονται νέα στοιχεία για το συγκεκριμένο εμβόλιο που έρχονται από τη Βρετανία τα οποία αναφέρουν πως όσοι έκαναν την πρώτη δόση με AstraZeneca θα πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη με το ίδιο σκεύασμα.

Ειδικότερα στην εικόνα αναγράφονται τα εξής:

“Νέα στοιχεία από Βρετανία: Μια δόση εμβολίου δεν αρκεί για την ινδική μετάλλαξη.Όσοι λοιπόν στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του AstraZeneca και είναι διστακτικοί στο να κάνουν και τη δεύτερη, τότε πρέπει να γνωρίζουν ότι αν δεν την κάνουν, δεν θα έχουν μεγάλη προστασία από το ινδικό στέλεχος, που δείχνει να κυριαρχεί διεθνώς”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις