Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Με χτυπάνε τα παπούτσια: 5 έξυπνα κόλπα για άμεσο αποτέλεσμα
PLUS

Με χτυπάνε τα παπούτσια: 5 έξυπνα κόλπα για άμεσο αποτέλεσμα

Με χτυπάνε τα παπούτσια: Αντιμετωπίστε το γρήγορα και εύκολα

Για μέρες κοιτούσατε αυτό ζευγάρι πέδιλα στη βιτρίνα και να που ήρθε ο Ιούνιος και επιτέλους θα τα χαρείτε! Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν αντέξετε πάνω από μισή ώρα τους πόνους; Τα καινούργια συνήθως παπούτσια στην αρχή μας προκαλούν αυτόν τον πολύ ενοχλητικό πόνο που προτιμούμε να περπατήσουμε ξυπόλητοι στο δρόμο παρά να συνεχίσουμε να τα φοράμε. Η πιο συχνή άποψη επ’ αυτού είναι ότι πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή. Αν όμως τα παπούτσια εξακολουθούν να μας πονάνε ή είμαστε αρκετά ανυπόμονοι για να περιμένουμε, υπάρχουν κάποια έξυπνα tricks, που θα μας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσουμε. Πάμε να δούμε 5 κολπάκια για να το αντιμετωπίσουμε!

Διπλή κάλτσα:

Όταν τα παπούτσια σας είναι λιγάκι στενά και δεν είναι άνετα, η λύση είναι να βάλετε δύο ζευγάρια χοντρές κάλτσες και να φοράτε τα παπούτσια σας για αρκετά λεπτά την ημέρα. Βάλτε το πόδι σας στο στενό παπούτσι, περπατήστε για μερικά λεπτά και μετά από μερικές μέρες το παπούτσι θα είναι πιο μεγάλο και πιο άνετο.

Παγοκύστη

Το κόλπο με την παγοκύστη έχει γίνει πολύ δημοφιλές επειδή μπορεί να κάνει τα υπερβολικά μικρά παπούτσια πιο μεγάλα. Γεμίστε παγοκύστες με νερό και βάλτε τες μέσα στα παπούτσια. Έπειτα βάλτε τα στην κατάψυξη για μια-δυο μέρες. Μόλις το νερό παγώσει, τα παπούτσια θα ανοίξουν και θα είναι πιο άνετα.

Ψεκάστε με λακ μαλλιών

Για να μη γλιστρούν τα ιδρωμένα πόδια σας μέσα στο παπούτσι, πάρτε λίγη λακ μαλλιών και ψεκάστε το εσωτερικό τους χωρίς να τα βρέξετε πολύ. Το συνιστούμε για τα πολύ ψηλά τακούνια ή για τα τακούνια που αφήνουν γυμνά τα δάχτυλα.

Βάλτε δύο ζευγάρια πάτους

Το κλασικό κόλπο για παπούτσια που έχουν ανοίξει ή που για άλλο λόγο σάς είναι πολύ μεγάλα, είναι να χρησιμοποιήσετε δύο ζευγάρια πάτους. Βρίσκετε εύκολα πάτους στα μαγαζιά, ενώ μπορείτε επίσης να τους φτιάξετε στο σπίτι από χαρτόνι ή συμπολυμερές αιθυλενίου και οξικού βινυλίου (EVA), μεταξύ άλλων. Μάλιστα, αν πρόκειται για επείγουσα κατάσταση και δεν έχετε πάτους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε… σερβιέτες! Καλά ακούσατε. Αν και φαίνεται αρκετά παράξενο, η κόλλα που έχουν τις κάνει να στερεώνονται καλά στα παπούτσια κι έτσι αυτά γίνονται πιο άνετα.

Χρησιμοποιήστε λίγο αποσμητικό

Αν κάποιο από τα παπούτσια σας σάς χτυπάει, τρίψτε τα σημεία που πονάνε με λίγο αποσμητικό. Το προϊόν αυτό κρατάει το δέρμα σας στη θέση του προλαμβάνοντας τις φουσκάλες.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις