Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φιλιππίδης ΣΕΗ: Διεγράφη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών
ΕΛΛΑΔΑ

Φιλιππίδης ΣΕΗ: Διεγράφη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Φιλιππίδης ΣΕΗ: Το Πειθαρχικό αποφάσισε τη διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη από το Σωματείο Ηθοποιών

Χθες, Δευτέρα 14 Ιουνίου, το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ, υπό την προεδρία του ηθοποιού Πασχάλη Τσαρούχα, συνεδρίασε προκειμένου να αποφανθεί για τις ποινές που θα επιβάλει στους ηθοποιούς, Πέτρο Φιλιππίδη και Παύλο Χαϊκάλη, μετά τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές από τους δύο ηθοποιούς εις βάρος συναδέλφων τους. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή Πάμε Δανάη ο Άρης Καβατζίκης, ο Πέτρος Φιλιππίδης διαγράφηκε από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. “Σε ό,τι αφορά τον Πέτρο Φιλιππίδη, αποφασίστηκε από το Πειθαρχικό του ΣΕΗ η διαγραφή του από το Σωματείο. Για τον Παύλο Χαϊκάλη, αποφασίστηκε να επανεξεταστούν κάποιοι μάρτυρες ώστε να καταφέρουν να καταλήξουν σε μία απόφαση”, είπε ο Άρης Καβατζίκης. Ωστόσο, δεν έχει διασαφηνιστεί αν πρόκειται για οριστική ή προσωρινή διαγραφή.

Για τον Παύλο Χαϊκάλη αποφασίστηκε να επανεξεταστούν μάρτυρες, ώστε να μπορέσει το πειθαρχικό του ΣΕΗ να προχωρήσει σε απόφαση για τον ηθοποιό. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για 4 άτομα, και πρόκειται να συνεχιστεί.

Άφαντοι μέχρι στιγμής οι Φιλιππίδης – Χαϊκάλης

Στην διάρκεια της συνεδρίασης του πειθαρχικού του ΣΕΗ χθες, δεν εμφανίστηκαν οι δυο ηθοποιοί, ούτε οι δικηγόροι τους για να παραλάβουν τους φακέλους με τις καταγγελίες εις βάρος τους. Υπενθυμίζουμε πως τον Πέτρο Φιλιππίδη κατήγγειλαν αρχικά οι Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη για σεξουαλική παρενόχληση και για εργασιακό εκφοβισμό. Η πιο βαριά από τις τρεις πράξεις που του αποδίδονται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι αυτή του βιασμού, που -σύμφωνα με την καταγγέλλουσα – έλαβε χώρα το 2008. Στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης πολλών θεατρικών παραστάσεων, αρνείται κάθε κατηγορία περί βιασμού, ενώ αναφέρει ότι η εν λόγω καταγγέλλουσα είχε εμμονή μαζί του. Όμως, αυτό που προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ειδικά στον καλλιτεχνικό χώρο, είναι το γεγονός ότι στο απολογητικό του υπόμνημα ο Πέτρος Φιλιππίδης κάνει εκτενείς αναφορές και σε άλλες καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του, χωρίς τελικά να συμπεριληφθούν στη δικογραφία.

Κάποιες από τις καταγγελίες οδήγησαν τον εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξης εις βάρος του ηθοποιού για βιασμό και απόπειρα βιασμού. Ο φάκελος της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί έχει διαβιβαστεί σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει τις επόμενες μέρες τον γνωστό ηθοποιό να απολογηθεί για τα τρία κακουργήματα και ο οποίος θα κρίνει έπειτα αν τον προφυλακίσει ή όχι. Όσον αφορά την περίπτωση του Παύλου Χαϊκάλη, πέντε γυναίκες προχώρησαν σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του, εκ των οποίων η μία αφορούσε απόπειρα βιασμού. Ωστόσο η εισαγγελική έρευνα δεν προχώρησε καθώς τα συμβάντα που καταγγέλθηκαν έχουν πλέον παραγραφεί καθώς έλαβαν χώρα πριν από 18 χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις