Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απεργία αύριο 16 Ιουνίου: Πότε θα αποφασίσει το Πρωτοδικείο
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία αύριο 16 Ιουνίου: Πότε θα αποφασίσει το Πρωτοδικείο

Απεργία αύριο 16 Ιουνίου: Ζητούν την απόρριψη της αγωγής του υπουργείου Παιδείας

Να απορριφθεί η αγωγή του υπουργείου Παιδείας κατά της αυριανής απεργίας ως άνευ αντικειμένου, ζήτησαν πριν από λίγο από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών. Και αυτό καθώς έχουν εξαιρεθεί ήδη των κινητοποιήσεων οι εκπαιδευτικοί, οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας ενώ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν τροποποιήσει το πρόγραμμά τους, προκειμένου αύριο να διεξαχθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Όπως τόνισαν, ωστόσο, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας στο δικαστήριο, οι Πανελλαδικές εξετάσεις πρέπει να διεξαχθούν πάση θυσία και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση. Η απόφαση του Δικαστηρίου για τις αυριανές κινητοποιήσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο, αναμένεται εντός της ημέρας, ενδεχομένως και το βράδυ. Υπενθυμίζεται. ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε την Τρίτη κατεπείγουσα αγωγή κατά της αυριανής εικοσιτετράωρης απεργίας που προγραμμάτισε η ΑΔΕΔΥ, με σκοπό τη διασφάλιση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

 Η έκκληση της υπουργού Κεραμέως

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας τονίζεται ότι «η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους». «Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων», σημειώνει η υπουργός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις