Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 24ωρη απεργία 16/6: Εκτός οι εκπαιδευτικοί των Πανελληνίων
ΕΛΛΑΔΑ

24ωρη απεργία 16/6: Εκτός οι εκπαιδευτικοί των Πανελληνίων

24ωρη απεργία 16/6: Μεταπείσθηκαν οι εκπαιδευτικοί των Πανελληνίων

Η 24ωρη απεργία θα ήταν ένα ακόμη χτύπημα για τους φετινούς εξεταζόμενους των Πανελληνίων με εκπαιδευτικούς και μέσα μεταφοράς σε στάση εργασίας. Ευτυχώς για τους μαθητές  οι εκπαιδευτικοί δε θα απεργήσουν ενώ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι τις 10 το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίες ξεκίνησαν χθες, 14 Ιούνιου και βρίσκονται σε εξέλιξη. «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης σε δήλωσή ζήτησε να μην απεργήσει η ΟΛΜΕ ώστε να διεξαχθούν ομαλά οι εξετάσεις των υποψηφίων. Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά της -προγραμματισμένης για αύριο, 16 Ιουνίου- απεργίας της ΑΔΕΔΥ με στόχο τη διασφάλιση των Πανελλαδικών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην αγωγή εξηγείται ότι η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την υπουργό κυμάνθηκε και η Ζέττα Μακρή. Μιλώντας στα παραπολιτικά, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι η αγωγή προς την ΑΔΕΔΥ έχει ως στόχο να μη τεθεί σε κίνδυνο η ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων. Παράλληλα η κ. Μακρή τόνισε ότι η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει να εξαιρεθεί από την απεργία και αναμένεται η απόφαση της ΑΔΕΔΥ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις