Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Έρικσεν νέα – υγεία: Η πρώτη φωτογραφία του Κρίστιαν από το νοσοκομείο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έρικσεν νέα – υγεία: Η πρώτη φωτογραφία του Κρίστιαν από το νοσοκομείο

Έρικσεν νέα - υγεία: Ο παίκτης της Δανίας Κρίστιαν Έρικσεν, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Την πρώτη του φωτογραφία από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ανέβασε στo Instagram ο Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης που του έστειλε. Ο Δανός μέσος, που κατέρρευσε στον αγώνα με τη Φινλανδία, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram ευχαρίστησε τον κόσμο για τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης που έλαβε, ωστόσο τόνισε πως θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για μερικές ημέρες ακόμα.

«Γεια σε όλους. Ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά και καταπληκτικά μηνύματα από όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα και την οικογένειά μου. Είμαι καλά -κάτω από αυτές τις συνθήκες. Πρέπει να κάνω μερικές εξετάσεις στο νοσοκομείο, αλλά νιώθω εντάξει. Τώρα, θα ενθαρρύνω τους συμπαίκτες μου στους επόμενους αγώνες του EURO. Παίξτε για όλη τη Δανία», έγραψε ο Κρίστιαν Έρικσεν.

Καρδιολόγοι για Έρικσεν: Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος δεν είναι σπάνιος

Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος δεν είναι σπάνιος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό επισημαίνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία τοποθετούμενη για το περιστατικό της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής που υπέστη o Δανός ποδοσφαιριστής Κρίστιαν Έρικσεν στο EURO 2020. Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος είναι ο απροσδόκητος, ο «ξαφνικός» θάνατος, που συμβαίνει σε άτομο που φαίνεται υγιές ή σε κάποιον που πάσχει από μια χρόνια ασθένεια, αλλά στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση ή σε βελτίωση. Ως αιφνίδιο χαρακτηρίζουμε το θάνατο που συμβαίνει μέσα σε 1 ώρα από την εμφάνιση κάποιων ενοχλημάτων.

Συνήθως, μαθαίνουμε ότι κάποιος ή κάποια αισθάνθηκε αδιαθεσία, πόνο στο στήθος, φτερούγισμα ή φτερουγίσματα, ταχυπαλμία ή κενά στη λειτουργία της καρδιάς του, πολύ μεγάλη εξάντληση, έντονο ιδρώτα, δύσπνοια, ζάλη, και ότι κατέληξε ενώ μεταφερόταν στο Νοσοκομείο με ιδιωτικό μέσο ή ασθενοφόρο.

Ο Έρικσεν, 29 ετών, κατέρρευσε στο 42ο λεπτό του αγώνα και του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, με τους αξιωματούχους αργότερα να λένε ότι ο παίκτης ήταν σε σταθερή κατάσταση και είχε τις αισθήσεις του. Ο Δρ Σάντζαι Σάρμα του Πανεπιστημίου του St. George του Λονδίνου είπε ότι οι εξετάσεις του Έρικσεν ήταν κανονικές από το 2013, αλλά η εικόνα του παίκτη της Inter Milan να πέφτει στο έδαφος προκάλεσε ανησυχία ότι οι γιατροί είχαν χάσει κάτι.

“Σκέφτηκα, Θεέ μου; Υπάρχει κάτι εκεί που δεν είδαμε;”

“Αλλά έχω δει όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων και όλα φαίνονταν τέλεια», δήλωσε ο Σάρμα στην κυριακάτικη εφημερίδα Mail on Sunday. «Από την ημέρα που υπογράψαμε συμβόλαιο μαζί του, ήταν η δουλειά μου να τον εξετάζω και έκανε εξετάσεις κάθε χρόνο. Οπότε σίγουρα οι εξετάσεις του έως το 2019 ήταν εντελώς φυσιολογικές, χωρίς προφανές υποκείμενο καρδιακό πρόβλημα. Μπορώ να εγγυηθώ για αυτό επειδή εγώ του έκανα τις εξετάσεις», κατέληξε.

Euro 2020: Ο Έρικσεν θέλει να γυρίσει στο γήπεδο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις