Πώς θα κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει ωραία: 4 μυστικά που θα σας ”λύσουν” τα χέρια

PLUS

Πώς θα κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει ωραία: 4 μυστικά που θα σας ”λύσουν” τα χέρια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: genikos genikos

Πώς θα κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει ωραία: 4 μυστικά καθαριότητας που θα σας βοηθήσουν

14.06.2021 | 09:59

Η όσφρηση συχνά αναφέρεται ως η πιο ισχυρή αίσθηση των ανθρώπων και μας πληροφορεί πολλά για τον κόσμο, από το τι πρέπει να φάμε ή όχι, μέχρι το ποιον πρέπει να αποφύγουμε στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όσον αφορά τα σπίτια μας, αν ένας χώρος μυρίζει όμορφα, είναι ένδειξη καθαριότητας, αλλά και ευχάριστης διαμονής μας σε αυτό. Ένα καθαρό σπίτι σε κάνει να νιώθεις καλά, ένα σπίτι που μοσχοβολάει σε κάνει να νιώθεις υπέροχα! Και σίγουρα σας έχει συμβεί, να έχετε καθαρίσει πολύ καλά, αλλά να μην αναδύεται στο χώρο ένα άρωμα καθαριότητας.

Επίσης μπορεί να περιμένετε καλεσμένους για τραπέζι και οι μυρωδιές στην κουζίνα να «χαλάνε» την ατμόσφαιρα αφού βγαίνουν και στο… σαλόνι.  Η μυρωδιά που αναδύεται την στιγμή που εισέρχεστε, καθορίζει το αν πήγατε για να μείνετε ή να φύγετε .Σίγουρα δεν θέλετε να δυσαρεστήσετε τους καλεσμένους σας, ωστόσο ορισμένες οσμές λες και είναι τόσο προσκολλημένες στο χώρο σου που σιγά-σιγά τις συνηθίζεις και μαθαίνεις να ζεις με αυτές. Ας δούμε λοιπόν μερικά έξυπνα και πανεύκολα μυστικά που θα κάνουν το σπίτι σας να μοσχοβολάει!

Αερίζετε κάθε μέρα

Αυτό ποτέ δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Να ανοίγουμε τα παράθυρα του σπιτιού, να μπαίνει καθαρός αέρας κάθε πρωί που ξυπνάμε.

Καθαρές κουρτίνες, καλύμματα, σεντόνια

Ορίστε μια φορά στους δύο μήνες που θα κατεβάζετε τις κουρτίνες και θα τις πλένετε. Το ίδιο κάντε και με τα καλύμματα του καναπέ, αν έχετε παιδιά θα πρέπει να το κάνετε μια φορά το μήνα κι όσο για τα σεντόνια, μια με δυο φορές την εβδομάδα είναι ο,τι πρέπει, για να υπάρχει στο σπίτι αληθινή αίσθηση καθαριότητας.

Σκούπα που μοσχοβολάει

Είναι ένα τρικ που αρκετές γυναίκες δεν το ξέρουν. Βάλτε στη σακούλα της ηλεκτρικής σας σκούπας δυο φακελάκια με σκόνη βανίλια, ναι της ζαχαροπλαστικής ή ένα κομμάτι βαμβάκι βουτηγμένο σε αιθέριο έλαιο. Όταν η σκούπα τεθεί σε λειτουργία ενώ θα «ρουφάει» τη σκόνη, θα διαχέει ταυτόχρονα κι ένα υπέροχο άρωμα στον χώρο.

Τασάκια χωρίς μυρωδιές

Ρίξτε στα τασάκια σας λίγη σκόνη βανίλιας ή μαγειρικής σόδας και θα δείτε την ενοχλητική οσμή του τσιγάρου να μην μένει για πολύ στο χώρο.

Ετικέτες
Exit mobile version