Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες: Σθεναρή αντίσταση των υπαλλήλων
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Σθεναρή αντίσταση των υπαλλήλων

Ληστείες: Με απειλή σύριγγας και αεροβόλου επιχείρησαν να ληστέψουν σούπερ μάρκετ και περίπτερο σε Χαλκίδα και Δίστομο.

Φορώντας κράνος στο κεφάλι, ιατρική μάσκα για τον κορονοϊό στο πρόσωπο και μία… σύριγγα στα χέρια(!), επιχείρησε να ληστέψει Σούπερ Μάρκετ σε περιοχή της Χαλκίδας, αλλά, η δυναμική αντίδραση των υπαλλήλων τον ανάγκασε να τραπεί σε φυγή με δίκυκλη μοτοσικλέτα, που είχε σταθμεύσει κοντά στο κατάστημα. Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, μετά την περιγραφή των χαρακτηριστικών του δράστης της απόπειρας και του μέσου με το οποίο διέφυγε, κατάφεραν να τον εντοπίσουν έξω από το σπίτι του και να τον συλλάβουν. Την ίδια κατάληξη είχε και η απόπειρα ληστείας σε βάρος υπαλλήλου περιπτέρου στο Δίστομο. Κι εκεί ο δράστης με πιστόλι-απομίμηση πραγματικού επιχείρησε να ακινητοποιήσει τον υπάλληλο, εκείνος αντιστάθηκε και ο δράστης τράπηκε σε φυγή για να συλληφθεί κι αυτός λίγο αργότερα. Κοινός παρονομαστής και στις δύο περιπτώσεις, ο εφιάλτης των ναρκωτικών, καθώς η προσπάθεια αγοράς τους συντελεί στη διάπραξη παράνομων πράξεων.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, ο δράστης της εισβολής στο Σούπερ Μάρκετ,  εισήλθε στην επιχείρηση έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας κράνος και ιατρική μάσκα και με την απειλή σύριγγας που έφερε, αποπειράθηκε να αφαιρέσει τις εισπράξεις από το ταμείο. Οι αντιδράσεις όμως των υπαλλήλων, τον εξανάγκασαν να τραπεί σε φυγή, επιβιβαζόμενος σε δίκυκλη μοτοσικλέτα που είχε σταθμεύσει στο σημείο, η οποία δεν έφερε την κρατική πινακίδα κυκλοφορίας της. Ο συλληφθείς εντοπίσθηκε έξωθεν της οικίας του, όπου βρέθηκε και η δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του, η οποία κατασχέθηκε ως μέσο για τη διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητάς του. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα (παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και διάπραξη κλοπών).

Περιλαίμιο, γυαλιά ηλίου, ψεύτικό όπλο

Για την απόπειρα στο περίπτερο, η Αστυνομία σημειώνει ότι «ο ανωτέρω μεταμεσονύχτιες ώρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, με περιλαίμιο και γυαλιά ηλίου, αποπειράθηκε, με την απειλή πιστολιού, να αφαιρέσει χρηματικό ποσό, όμως λόγω της αντίδρασης της υπάλληλου, τράπηκε σε φυγή. Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών και η διενέργεια αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο». Σε έρευνα εντός του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι τύπου replica (απομίμηση), καθώς επίσης και τα προαναφερόμενα γυαλιά ηλίου και περιλαίμιο, που φορούσε κατά τη διάπραξη της απόπειρας ληστείας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, στο σημείο μετέβη μία ημεδαπή, η οποία ομοίως συνελήφθη, διότι στη κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες, με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, οι οποίες, όπως προέκυψε, προορίζονταν για από κοινού χρήση με τον συλληφθέντα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις