Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΑΤΜ κλοπές: Ήρθαν από το Κόσοβο με εξοπλισμό
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΤΜ κλοπές: Ήρθαν από το Κόσοβο με εξοπλισμό

ΑΤΜ κλοπές: Διέρρηξαν ΑΤΜ στο Δίον Πιερίας ξημερώματα της 5ης Ιουνίου, αφαιρώντας 127.400 ευρώ.

Δυο Κοσοβάρο, ταξίδεψαν κρυφά στην Ελλάδα με σκοπό να πραγματοποιήσουν κλοπές μεγάλων χρηματικών ποσών, ιδιαίτερα από Α.Τ.Μ. στη Βόρειο Ελλάδα και να επιστρέψουν. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Κατερίνης, πρόκειται για τους δράστες που βρίσκονται πίσω από τη διάρρηξη του Αυτόματου Μηχανήματος Αναλήψεων από το οποίο είχαν αρπάξει τις κασετίνες με 127.400 ευρώ, στις 5 Ιουνίου, στο Δίον. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φθάσουν γρήγορα στα ίχνη τους και μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου να συλλάβουν τον έναν εκ των Κοσοβάρων, ηλικίας 34 ετών ενώ γνωρίζουν τα στοιχεία και του δεύτερου τον οποίο αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή. Πιστεύεται ότι όταν εντοπιστεί θα βρεθεί και το μεγάλο χρηματικό ποσό που αφαιρέθηκε και το οποίο στην πρώτη φάση των ερευνών που αφορούσε τον 34χρονο δεν βρέθηκε.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η διάρρηξη του Α.Τ.Μ., που ήταν τοποθετημένο από την Τράπεζα εξωτερικά του Κ.Ε.Π. έγινε ξημερώματα της 5ης Ιουνίου, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό, καθώς εξωτερικά δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης του ΑΤΜ αλλά ούτε και της εισόδου του Κ.Ε.Π. Οι δράστες, αφού είχαν καταφέρει να μπουν στο κτίριο, διαπιστώθηκε ότι είχαν παραβιάσει το ΑΤΜ από την εσωτερική πλευρά, απ’ όπου γίνεται η τροφοδοσία με χρήματα.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, έπειτα από έρευνα προχώρησε στην εξιχνίαση της κλοπής, για την οποία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση της κλοπής του χρηματικού ποσού των 127.400 ευρώ από τραπεζικό αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών (Α.Τ.Μ.) που έγινε τα ξημερώματα της 5ης Ιουνίου 2021 σε περιοχή της Πιερίας. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας αλλοδαπός άνδρας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη αλλοδαπού συνεργού του για διακεκριμένη κλοπή, σύσταση συμμορίας και παράνομη οπλοφορία.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε χθες ο αλλοδαπός άνδρας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Οκτώ κινητά τηλέφωνα, 7 κάρτες sim, 5 φορτιστές κινητών τηλεφώνων, 3 σκούφοι, 3 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια, 2 ζευγάρια γάντια εργασίας,
  • 3 κλειδιά αυτοκινήτων και
  • το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Επίσης, κατασχέθηκαν τρία οχήματα που χρησιμοποιούσαν και εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς, όπου από το εσωτερικό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος εξειδικευμένων διαρρηκτικών εργαλείων (ηλεκτρικός και υδραυλικός διαστολέας μετάλλων, ηλεκτρικό ψαλίδι κοπής μετάλλων, μεταλλικές ράβδοι και λοστοί, σφυριά, κατσαβίδια κ.α.)
  • ένα σπρέι πιπεριού,
  • πέντε φορητοί πομποδέκτες,
  • τέσσερα ζευγάρια γάντια και
  • διάφορα έγγραφα.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις