Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: “Μακάρι να πετύχω τα μισά από ό,τι εκείνος”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: “Μακάρι να πετύχω τα μισά από ό,τι εκείνος”

Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς: Τέσσερις ώρες πάλεψε σαν πραγματικό θηρίο

Με δυσκολία μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά την απονομή των βραβείων του Roland Garros. Αφού ξέσπασε σε κλάματα μετά το τέλος του αγώνα, ο Ελληνας πρωταθλητής στάθηκε στο κορτ του Παρισίου όντας πολύ συγκινημένος προσπαθώντας να μιλήσει για την εκπληκτική εβδομάδα που πέρασε στη Γαλλία. Μετά την σχετική αμηχανία του, ο νεαρός άσος δήλωσε: «Πρώτη φορά έπαιξα σε έναν τέτοιο τελικό και είμαι πολύ χαρούμενος με τη διαδρομή μου μέχρι σήμερα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μας έχει δείξει πόσο μεγάλος πρωταθλητής είναι και πρέπει να τονίσω πως εμπνέομαι από εκείνον. Θα ήμουν ευγνώμων να πετύχω έστω τα μισά από όσα έχει πετύχει εκείνος. Δεν είναι μόνο ο Νόβακ, αλλά και η ομάδα του που τον έχουν βοηθήσει να φτάσει ως εκεί. Ηταν μια μεγάλη εβδομάδα εδώ, στο Παρίσι και ένιωσα πολύ ωραία συναισθήματα με τον κόσμο και την ομάδα στο πλάι μου. Με βοήθησαν να πετύχω του στόχους και τα όνειρά μου. Ηταν δύο υπέροχες εβδομάδες για εμένα και ελπίζω να επιστρέψω και να τα πάω καλά και πάλι την επόμενη σεζόν».

Υπόκλιση Τζόκοβιτς στον Τσιτσιπά

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά και τους Έλληνες μετά τον τελικό του Roland Garros. Συγκεκριμένα, μετά την απονομή, ο Σέρβος πρωταθλητής, δήλωσε: «Καταλαβαίνω πως νιώθει μετά από έναν χαμένο τελικό ενός Γκραν Σλαμ ο Στέφανος. Είναι τα παιχνίδια που μαθαίνεις περισσότερα από κάθε άλλο. Θα βγει πολύ πιο δυνατός από αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσει πολλά Γκραν Σλαμ στη καριέρα του. Συγχαρητήρια σε εκείνον και την ομάδα του». Μάλιστα στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε τους Σέρβους συμπατριώτες του που τον στηρίζουν αποθέωσε και τα «αδέρφια» του, του Έλληνες, όπως είπε με τους οποίους έχει μια μοναδική σχέση και τους εκτιμά ιδιαιτέρως.

Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 3-2 | HIGHLIGHTS

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις