Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Στα γεγονότα του Ιουνίου του 2015 αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου». Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η πολιτική του ζωή κρίθηκε το βράδυ της 15ης Ιουνίου: «Η δική μου πολιτική ζωή παίχτηκε το βράδυ που έπρεπε να πω ναι ή όχι στο αν θα αναλάβω αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών. Αν θα θυσιάσω την δημοφιλία μου και την προοπτική μου εκείνης της εποχής αναλαμβάνοντας το κόστος εξαιρετικά δύσκολων αποφάσεων, τις οποίες ο ελληνικός λαός στην μεγάλη του πλειοψηφία θεωρούσε εχθρικές γι’ αυτόν και μη αναγκαίες για την πατρίδα».

Ο Γιάννης Ντσούνος

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Μια κόντρα με ιατρικούς όρους είχαμε στην Βουλή, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο μεταξύ του εισηγητή της ΝΔ κ. Μαραβέγια και του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Κατσιώτη. Διαβάστε τον διάλογο: Κατσιώτης: Κύριε Μαραβέγια, από ό,τι ξέρω, είστε χειρουργός πρωκτολόγος. Θα εμπιστευόσασταν να σας κάνουν κολονοσκόπηση από μακρυά;». Μαραβέγιας: «Σας εύχομαι να είστε υγιής, αλλά αν ποτέ χρειαστείτε εγχείρηση στη χολή, για παράδειγμα, να ζητήσετε να σας ανοίξουν από την κορυφή ως τα νύχια κι όχι με μια μικρή τρυπούλα. Ο συντηρητισμός είναι ο τρόπος που τοποθετηθήκατε σε αντίθεση με την πρόοδο. Αυτή είναι η διαφορά. Είτε μιλάμε για εγχειρήσεις, είτε για συνελεύσεις, ο συντηρητικός θέλει μόνο αίμα».

Τα είπε ο Ευκλείδης

Από το βήμα εκδήλωσης της νομαρχιακής Α΄ Αθήνας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε αναφορές για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, που σίγουρα θα συζητηθούν: «Κάποιοι έξω από εμάς θέλουν να μας διαιρέσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% έφερε το κόμμα στην κυβέρνηση, δεν είναι δυνατόν να ξεχάσουμε τις ρίζες μας και τις ιδέες μας. Χρειαζόμαστε ένα στόρυ πειστικό, με προτεραιότητες και χρονικότητες».

 

 

Πάει Ιαπωνία;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Ιαπωνία στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων για να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης, στην οποία παραδοσιακά παρευλαύνει πρώτη η ελληνική αποστολή.

Γενέθλια

Τα γενέθλιά της είχε πριν λίγες ημέρες η κόρη του πρωθυπουργού Σοφία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήρτησε μια φωτογραφία στα social media, στην  οποία απεικονίζεται ο ίδιος να κρατά την νεογέννητη Σοφία στην αγκαλιά του. «Πριν 24 χρόνια μας άλλαξες την ζωή! Χρόνια πολλά Σοφάκι», έγραψε στο μήνυμά του. Πολύχρονη να ευχηθούμε.

 

 

Δεν εκλάπη

Και ενώ όλοι νομίζαμε ότι το αυτοκίνητο του πρώην υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη εκλάπη κάτω από το σπίτι του στα Εξάρχεια, τελικά τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Το αυτοκίνητο είχε μετακινηθεί από τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, καθώς είχε πολύ καιρό να μετακινηθεί και θεωρήθηκε εγκαταλελειμένο και αποτελούσε εστία μόλυνσης. Επειδή όμως η ειδοποίηση δεν είχε φτάσει ποτέ στα χέρια του κ. Φλαμπουράρη, ο δήμος το μετακίνησε με γερανό και το μετέφερε σε πάρκινγκ εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων. Τέλος καλό, όλα καλά, αλλά αν το πάρει ο κ. Φλαμπουράρης το αυτοκίνητο, καλό θα είναι να το μετακινεί που και που.

 

 

Εμβολιάστηκε

Το εμβόλιό της έκανε πριν λίγες ημέρες η σύντροφος του πρώην πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα. Να θυμίσουμε εδώ ότι η κα Μπαζιάνα δεν είχε παραβρεθεί στην πρόσκληση της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση στις 24 Μαρτίου, γιατί ήταν ανεμβολίαστη.

 

 

Επίσημος υποψήφιος

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ανακοινώνει ο Ανδρεάς Λοβέρδος στις 16 Ιουνίου. Η ανακοίνωση θα συνοδευτεί από ένα ντοκυμαντέρ διάρκειας 15 λεπτών, όπου ο πρώην υπουργός θα εκφράζει τις βασικές πολιτικές αρχές και κατευθύνσεις της υποψηφιότητάς του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Λοβέρδος θα επιμείνει στο σύμβολο του ήλιου, που όπως ο ίδιος δηλώνει είναι το σύμβολο του Διαφωτισμού, αλλά παραπέμπει και στο όνομα του ΠΑΣΟΚ. Επιστροφή στις ρίζες, λοιπόν…

 

 

Καποδίστριας

Ένα κεντρικό πάρκο της Λωζάνης μετονομάστηκε τις πριν λίγες ημέρες σε πάρκο Ιωάννη Καποδίστρια. Πρόκειται για το πάρκο «Ouchy» και η μετονομασία έγινε με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Παρών στην τελετή ήταν και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης που στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σπουδαία προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια.

 

 

Ο οικολόγος

Ο λόγος για τον βουλευτή της ΝΔ Τάσο Χατζηβασιλείου, ο οποίος σε μια συμβολική δράση βγήκε στους δρόμους των Σερρών και μοίρασε στους πολίτες σακούλες πολλαπλής χρήσης και οικολογικά καλαμάκια. Ωραία πρωτοβουλία στην προσπάθεια που γίνεται για την ευαισθητοποίηση όλων για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

 

Ανθρώπινη στιγμή

Σε ένα γλέντι παραβρέθηκε ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, όπου φαίνεται σε φωτογραφίες να συνοδεύει έναν φίλο του στον χορό χτυπώντας του παλαμάκια. Αμέσως υπήρξαν αντιδράσεις για την μη τήρηση μέτρων προστασίας για τον κορονοιό, ούτε τήρηση του ωραραίου απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ο κ. Κέλλας απάντησε με ανάρτησή του στα social media: «Ανθρώπινη στιγμή σε ΣΠΙΤΙ αδερφικού μου φίλου, που βάπτιζε την εγγονή του. Συγνώμη αλλά υπάρχουν και αυτές οι στιγμές».

Ανοίγουν ξανά

Τα περίφημα λουλουδάδικα στο πλάι της Βουλής αναμένεται να ανοίξουν σύντομα μετά την θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων. Και μακάρι να γίνει σύντομα, γιατί αυτά τα μαγαζιά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κέντρου της πόλης.

Συνέδριο

Στις 24 Ιουνίου ανοίγει τις πύλες του το 21ο συνέδριο του ΚΚΕ, που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του κλειστού ολυμπιακού σταδίου Γαλατσίου. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν φυσικά με ομιλία του γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ τις εργασίες του συνεδρίου θα απασχολήσουν θέματα του παγκόσμιου εργατικού κινήματος.

Προνόμια

Μαθαίνουμε ότι τα λεγόμενα προνόμια ή αλλιώς κίνητρα για τους εμβολιασμένους όχι μόνο θα ισχύσουν, αλλά θα υπάρξει και σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα τα εξειδικεύει. Εν αναμονή.

Τα τηλέφωνα του ΕΦΚΑ

Με μια επιστολή που απέστειλε προς τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ ο νέος διοικητής Παναγιώτης Δουφεξής αναφέρει ότι όλοι οι υπάλληλοι οφείλουν να έχουν επίγνωση των αναγκών των πολιτών και τους καλεί να σηκώνουν τα τηλέφωνα του οργανισμού: «Ως εκ τούτου θα ήθελα να επιδείξετε στον ύψιστο βαθμό τον επαγγελματισμό που σας διακρίνει και να ανταποκρίνεστε στα emails και στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών». Ωραία πρωτοβουλία, αρκεί βέβαια να γίνει και πράξη.

 

Το δείπνο

Ένα χαλαρό δείπνο με δημοσιογράφους οργάνωσε στα μέσα της εβδομάδας η προεδρία της Δημοκρατίας με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να επιλέγει ένα αγαπημένο της στέκι, το «Αυγό του Κόκορα» στον Κεραμεικό. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε σε χαλαρή διάθεση με όλους τους εκπροσώπους του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης και αναφέρθηκε στις επισκέψεις της σε όλη τη χώρα, στην επιθυμία της να παρακολουθήσει ένα θερινό σινεμά, αλλά και στην αγάπη της για τα ζώα και ιδιαίτερα για την γάτα της την Καλυψώ.

Πονοκέφαλος

Σε διαρκή πονοκέφαλο για τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι εξελίσσεται ο Νίκος Φίλης, που με τις δηλώσεις του κατά καιρούς κάνει άνω κάτω το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί με το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη, ενώ μίλησε και για τις μεταγραφές από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ: «Δεν συμφωνώ στην ιστορία των μεταγραφών. Ένα κόμμα το οποίο πηγαίνει προς την κυβέρνηση, η δύναμή του δεν αντλείται από τις μεταγραφές. Δεν θέλω ένα κόμμα που να έχουμε μεταγραφές, θέλω ένα κόμμα που να έχουμε συμμαχίες και πολιτικές συμμαχίες. Δεν πιστεύω ότι όλοι πρέπει να εκπροσωπηθούν από ένα κόμμα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις