Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αδιάβροχα μαξιλάρια κήπου: Φτιάξτε τα μόνοι σας εύκολα
PLUS

Αδιάβροχα μαξιλάρια κήπου: Φτιάξτε τα μόνοι σας εύκολα

Αδιάβροχα μαξιλάρια κήπου: Γλιτώστε από σκόνες και βροχές

Το καλοκαίρι ήρθε και ο καιρός μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε τους εξωτερικούς χώρους στο σπίτι μας, τη βεράντα, το μπαλκόνι ή τον κήπο μας. Όλοι ξέρουμε πως όταν πηγαίνουμε εκεί δε θα μείνουμε μόνο για το καφεδάκι μας, αλλά θ ακάτσουμε ώρες είτε με φίλους είτε απλά με το αγαπημένο μας βιβλίο. Γι’αυτό τα έπιπλα εκεί πρέπει να είναι πάντα έτοιμα να μας φιλοξενήσουν και να μην μπαίνουμε συνέχεια στη διαδικασία να τα αλλάζουμε ή να τα πλένουμε από τις σκόνες και τα νερά. Τα αδιάβροχα μαξιλάρια είναι πολυπόθητα για όλους όσους έχουν εξωτερικά έπιπλα στο σπίτι, γιατί μόνο έτσι δε θα έχουμε στο νου μας συνέχεια τις καλοκαιρινές βροχές ή κάποιους λεκέδες.

Πώς θα αποκτήσετε, λοιπόν, αδιάβροχα μαξιλάρια χωρίς να σας φύγουν πολλά ευρώ;Ψάξαμε και βρήκαμε τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσετε αδιάβροχα μαξιλάρια και σας τους παρουσιάζουμε. Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα μπορείτε απλά να ακολουθήσετε κάποια από τα παρακάτω tips και έτσι να αποκτήσετε αδιάβροχα μαξιλάρια μέσα σε λίγες ώρες.

Σπρέι

Αν κάνετε μια έρευνα αγοράς θα βρείτε αρκετά σπρέι που θα δώσουν ένα αδιάβροχο κάλυμμα στα μαξιλάρια σας. Ψάξτε, όμως, προσεκτικά γιατί δεν είναι όλα καλά. Στο ίντερνετ δεν θα τα βρείτε πάνω από 15 ευρώ. Βάλτε το σπρέι στα μαξιλάρια σας και αφήστε τα για 24 ώρες να απορροφήσουν το υλικό πριν δοκιμάσετε να τους ρίξετε νερό.

Επιλέξτε το κατάλληλο σπρέι

Επιλέξτε το καταλληλότερο σπρέι καθώς κυκλοφορούν πολλά για διαφορετικά υλικά. Για παράδειγμα, αν έχετε βαμβακερά μαξιλάρια θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο σπρέι για βαμβάκι. Επίσης, την ώρα που θα ψεκάζετε τα μαξιλάρια φροντίστε να φοράτε μάσκα ακόμα και αν είστε σε ανοιχτό χώρο. Καθώς οι μυρωδιές και οι αναθυμιάσεις μπορεί να είναι βλαβερές.

Βινύλιο

Μια άλλη λύση, αν και είναι λίγο δύσκολη, είναι να σιδερώσετε βινύλιο πάνω στα μαξιλάρια σας. Επιλέξτε ένα ειδικό βινύλιο ώστε να καλύπτετε όλη η επιφάνεια του μαξιλαριού. Στη συνέχεια σιδερώστε καλά το βινύλιο για να κολλήσει πάνω στο ύφασμα. Καλό θα ήταν να το κάνετε πάνω στις μαξιλαροθήκες αφού έχετε αφαιρέσει τα μαξιλάρια και αφού σταθεροποιηθεί το βινύλιο, να τοποθετήσετε τα μαξιλάρια μέσα στις θήκες τους. Κάνοντας με αυτόν τον τρόπο τα μαξιλάρια σας αδιάβροχα θα πρέπει να προσέχετε μην τυχόν εισβάλλει το νερό μέσα από το φερμουάρ.

Πλαστικό κάλυμμα

Πολλοί επιλέγουν τη συγκεκριμένη λύση, καθώς είναι και οι πιο εύκολη. Το καλό με τα πλαστικά καλύμματα είναι πως προφυλάσσουν τα μαξιλάρια από υγρασία και είναι εύκολα στην εφαρμογή. Το αρνητικό που έχουν είναι πως είναι λίγο αντιαισθητικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις