Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κοσμηματοπωλεία: Τέσσερις συλλήψεις για εισβολές
ΕΛΛΑΔΑ

Κοσμηματοπωλεία: Τέσσερις συλλήψεις για εισβολές

Κοσμηματοπωλεία: Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί και ένας Αφγανός για ληστρικές εισβολές σε καταστήματα.

Έβαζαν στο στόχαστρο κοσμηματοπωλεία και άλλα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μετά από κατόπτευση, που έκαναν μέσα από κλεμμένα αυτοκίνητα, για να εντοπίσουν το πιο… πρόσφορο. Όταν κατέληγαν στον τελικό στόχο, πλησίαζαν με λοστούς, βαριοπούλες ή και ξηλωμένα, μεταλλικά φρεάτια, θρυμμάτιζαν τους υαλοπίνακες και ξεκινούσαν τις αρπαγές. Σε μία περίπτωση, χρησιμοποίησαν σαν «πολιορκητικό κριό» για να σπάσουν τα ρολά καταστήματος ένα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα με το οποίο εξουδετέρωσαν τα ρολά ασφαλείας και βρέθηκαν στο εσωτερικό να αρπάζουν εμπορεύματα και μετρητά. Τη συμμορία αυτή αποτελούσαν, όπως απεδείχθη τρεις Αλβανοί κι ένας Αφγανός, οι οποίοι έπεσαν τελικά στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, μετά από έρευνα της σοβαρής υπόθεσης. Η Αστυνομία τονίζει ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και το αρχηγικό μέλος της συμμορίας.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Προηγήθηκε, αναφέρει ακόμη, επισταμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε ότι διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Αττικής, χρησιμοποιώντας την ακόλουθη μεθοδολογία δράσης: Έκλεβαν αυτοκίνητα και με αυτά κατευθύνονταν σε καταστήματα και κοσμηματοπωλεία της Αττικής. Χρησιμοποιώντας λοστούς, βαριοπούλες ή μεταλλικά φρεάτια έσπαγαν τους υαλοπίνακες των καταστημάτων και ανασήκωναν τα προστατευτικά ρολά, ενώ σε μία περίπτωση διάρρηξης καταστήματος εμβόλισαν τον υαλοπίνακα με κλεμμένο όχημα. Εισέρχονταν στα καταστήματα και αφαιρούσαν χρήματα, εμπορεύματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, κ.λπ. αντικείμενα.

Με κουκούλες στα κεφάλια

Λάμβαναν μέτρα προφύλαξης, καθώς με κουκούλες κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ φορούσαν και γάντια. Χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συσκευές που ανήκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα, τις οποίες μάλιστα απενεργοποιούσαν κατά τη διάρκεια των κλοπών, ώστε να καταστήσουν δυσχερή τον εντοπισμό τους. «Στη συνέχεια», πληροφορεί η Αστυνομία, «τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία πραγματοποιούσαν τις κλοπές ως φυσικοί αυτουργοί ή απλοί συνεργοί, παρέδιδαν τα κλοπιμαία στο «αρχηγικό μέλος», που αφενός είχε το ρόλο του κλεπταποδόχου και αφετέρου μέσω του «επιχειρηματικού προφίλ» που διέθετε, φρόντιζε για τη νομιμοποίηση των εσόδων από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες».

Από τη Νέα Σμύρνη μέχρι το Περιστέρι

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή των μελών της οργάνωσης σε 10 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα και 3 κλοπές αυτοκινήτων, σε Νέα Σμύρνη, Πετράλωνα, Κολωνό, Ακρόπολη, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Νίκαια, Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Περιστέρι. Στις έρευνες, που επακολούθησαν, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:βΡολόγια και κοσμήματα, ρούχα επώνυμων εταιρειών, σταθεροί και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim και 3.000 ευρώ. Σημειώνεται, τέλος από την ΕΛ.ΑΣ, ότι το σύνολο των κατηγορουμένων και σ αυτή την περίπτωση, έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή και διατάχθηκε η προσωρινή τους κράτηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις