Καθαρισμός σίτας παραθύρου: 2 τρόποι που θα σας λύσουν τα χέρια

PLUS

Καθαρισμός σίτας παραθύρου: 2 τρόποι που θα σας λύσουν τα χέρια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: genikos genikos

Καθαρισμός σίτας παραθύρου: 2 τρόποι για να μην χρειαστείτε να αλλάξετε πανί

11.06.2021 | 10:47

Η χρήση σίτας είναι πλέον απαραίτητη σε κάθε σπίτι αλλά η αλήθεια είναι πως είναι απαραίτητο και το καθάρισμά της. Είτε βρίσκεται στις πόρτες,  είτε στις μπαλκονόπορτες,  είτε στα παράθυρα των δωματίων σας, οι σίτες μας προστατεύουν από κάθε είδους έντομο, ειδικά το καλοκαίρι! Κρατά τα ενοχλητικά έντομα κουνούπια και μύγες, μακριά ενώ απολαμβάνετε τον ήλιο και το αεράκι χωρίς να αγχώνεστε.

Σημαντικό είναι, να τη φροντίζετε και να τη διατηρείτε καθαρή και για λόγους υγείας.  Αν σας δυσκολεύει ο καθαρισμός σίτας και το πώς θα ξεφορτωθείτε σκόνες και κατάλοιπα, τότε οι 2 παρακάτω τρόποι θα σας βοηθήσουν να την καθαρίσετε σωστά χωρίς κόπο έτσι ώστε να μη χρειαστεί να αλλάξετε πάνι τόσο γρήγορα.

 Πιάσε ξεσκονόπανο & σκούπα

Πρόκειται για την πιο απλή εκδοχή που έχει ο καθαρισμός της σίτας σας. Είναι η εύκολη λύση που όμως, εάν εφαρμόζεται συχνά, είναι αποτελεσματική. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποίηστε ένα μαλακό πανί ή ένα ξεσκονόπανο για να απομακρύνετε τη σκόνη από τη σίτα σας. Για τα σημεία όπου δε μπορείτε να φτάσετε, τυλίξτε σε ένα σκουπόξυλο το πανί σας ή χρησιμοποιήστε τα ειδικά κοντάρια καθαρισμού με πανί. Είναι πολύ πιθανό στη συνέχεια να χρειαστείτε την ηλεκτρική  σκούπα! Φροντίστε να τοποθετήσετε το μαλακό εξάρτημα βούρτσας που διαθέτει και σκουπίστε με απαλές κινήσεις τη σίτα σας. Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να μη σκιστεί η σίτα, αλλά ταυτόχρονα να απορροφηθεί εις βάθος η σκόνη.

Ψέκασε & καθάρισε βαθύτερα

Όσο πιο πολύ επιμείνετε στη λεπτομέρεια, τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι και ο καθαρισμός σίτας! Για βαθύτερο καθαρισμό, δημιουργήστε το δικό σας υγρό με βάση το νερό και το σαπούνι για τα πιάτα που έχετε στην κουζίνα σας. Θα χρειαστείτε έναν κουβά, τέσσερα λίτρα νερό, μία κουταλιά της σούπας από το υγρό πιάτων και, έτοιμο! Ψεκάστε το μείγμα σας σε ολόκληρη την επιφάνεια της σίτας σας. Φροντίστε πρώτα να στρώσετε κάτι γύρω από το σημείο στο οποίο είναι τοποθετημένη, για να μη λερώσετε ή βρέξετε ό,τι βρίσκεται τριγύρω. Ένα παλιό σεντόνι ή περασμένων ημερών εφημερίδες που δε χρειάζεστε, είναι μια καλή ιδέα. Συνεχίστε τώρα, σκουπίζοντας προσεκτικά τη σίτα σας με ένα στεγνό πανί. Αφαιρέστε κατ΄αυτόν τον τρόπο το μείγμα μαζί με κάθε ανεπιθύμητη βρωμιά που τη στοιχειώνει. Μπορείτε για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα να ξεκινήσετε από την εξωτερική και να καταλήξετε στην εσωτερική και πιο καθαρή πλευρά της.

Ετικέτες
Exit mobile version