Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Σιωπηλός Δρόμος – εξωτερικό: Το ενδιαφέρον εταιριών και το επιτυχημένο soundtrack
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σιωπηλός Δρόμος – εξωτερικό: Το ενδιαφέρον εταιριών και το επιτυχημένο soundtrack

Σιωπηλός Δρόμος - εξωτερικό: Διεθνείς διαστάσεις με σημαντικές προτάσεις - Ο συνθέτης του soundtack

Ο ανατρεπτικός «Σιωπηλός Δρόμος» διαγράφει μια εξαιρετική πορεία την φετινή σεζόν στο Mega, με τη σειρά να είναι έτοιμη να… ταξιδέψει στο εξωτερικό, με τα βλέμματα να πέφτουν πάνω της, όπως και με το «Έτερος Εγώ» που όμως δεν προχώρησε. Η κινηματογραφική αισθητική, η σκηνοθεσία του Βαρδή Μαρινάκη αλλά και οι υπογραφές των Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη συντέλεσαν στο να κεντρίσει ο «Σιωπηλός Δρόμος» το ενδιαφέρον του… εγχώριου τηλεοπτικού κοινού αλλά και δυο μεγάλων εταιριών διανομής του εξωτερικού που επιθυμούν να αποκτήσουν τα δικαιώματα προβολής της σειράς.

Σκοπός των δυο εταιριών διανομής, είναι να προβληθεί η σειρά «Σιωπηλός Δρόμος» σε διάφορες χώρες. Οι πρώτες επαφές με το Mega έχουν πραγματοποιηθεί και όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία και οι τελικές υπογραφές αναμένεται να πέσουν το προσεχές διάστημα.

Ο συνθέτης πίσω από το soundtrack

Ένα από τα πρώτα στοιχεία της σειράς που μαγνήτισε το ενδιαφέρον από το εξωτερικό ήταν και το soundtrack της σειράς, δημιουργός του οποίου είναι ο Θοδωρής Ρέγκλης (ή Ted Regklis). Γεννημένος στην Κρήτη το 1986 και μεγαλωμένος στην Αθήνα, σπούδασε πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο και τη Μουσική Σχολή Χαράλαμπου Εκμετζόγλου. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα του London College of Music στο Αθηναϊκό Ωδείο. Από το 2005, γράφει μουσική για μικρού μήκους ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, ενώ αργότερα συνέχισε και σε βιντεοπαιχνίδια.

Το 2013 άρχισε τη συνεργασία του με την Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ έως και σήμερα έχει κυκλοφορήσει 5 προσωπικούς δίσκους. Δεν είναι φαν των συνεντεύξεων και του επίκεντρου. Προτιμά να μιλά μέσω της μουσικής του, η οποία είναι η γλώσσα που μπορεί να χωρέσει εντός της όσα τον απασχολούν, ακόμα και εκείνα για τα οποία μπορείς κάποια στιγμή…να μετανιώσει. Οι λακωνικές και ουσιαστικές του απαντήσεις απηχούν ένα σημαντικό κομμάτι του χαρακτήρα του: ευγένεια, σοβαρότητα, ειλικρίνεια.

«Όλοι δηλώνετε ιδιότητα», έγραψε και τραγούδησε ο Νικόλας Άσιμος. Όταν σε ρωτούν «με τι ασχολείσαι», λοιπόν, εσύ τι απαντάς;

Λέω μουσικός, απλά. Στην αρχή είχα κόμπλεξ γιατί δεν το θεωρούσα δουλειά, ένιωθα άνεργος. Αργότερα έπαψα να ντρέπομαι και όλα ήταν καλύτερα.

Πώς μπήκε η μουσική στην ζωή σου; Τι ακούσματα είχες μικρός και πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι;

Η μουσική μπήκε στη ζωή μου επειδή οι γονείς μου έπαιζαν μουσική και τραγουδούσαν ερασιτεχνικά, ελληνικά κυρίως τραγούδια. Οπότε υπήρχε ερέθισμα. Μετά βέβαια, εγώ το πήρα πολύ σοβαρά το πράμα και δεν ξεκολλούσα. Είχαμε από νωρίς υπολογιστή στο σπίτι και ξεκίνησα να μαθαίνω να γράφω μουσική σε προγράμματα, πιο παιδικά στην αρχή και μετά λίγο πιο επαγγελματικά. Ή θα ήμουν πάνω από κάποιο μουσικό όργανο (πιάνο, αρμόνιο, κιθάρα) ή πάνω στον υπολογιστή. Τελικά δε μου βγήκε σε κακό. Για την ώρα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις