Αθήνα

°C

Πέμπτη

23

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ζουράρις Ακρόπολη – Dior: “Tην κάνατε πορνοφωτοστάσιον”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζουράρις Ακρόπολη – Dior: “Tην κάνατε πορνοφωτοστάσιον”

Ζουράρις Ακρόπολη - Dior: Ο Κώστας Ζουράρις... ξαναχτύπησε

Ο Κώστας Ζουράρις… ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά με αφορμή την παραχώρηση της Ακρόπολης και άλλων αρχαιολογικών χώρων στον Οίκο Dior για τις ανάγκες φωτογράφισης, με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Σε επίκαιρη ερώτησή του που συζητήθηκε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ανέφερε: “Οι ιεροί ναοί, όχι τα κοσμικά, δίδονται μόνο σε δύο περιπτώσεις τα τελευταία 3.000 χρόνια! Σε αστέγους και πρόσφυγες και όταν το αποφασίζει η ενορία για λόγους συγκεκριμένους. Πάσα άλλη χρήση δεν είναι δεκτή!”.

Κουβέντες “του δρόμου” από Ζουράρι για Μητσοτάκη: “Τα έχω χ@@@να τα 99 άτομα και τη διάταξη Μητσοτάκη”

“Υπάρχει αυτό το βδελύκτροπον της Dior, το ’51, όταν δόθηκε από το αμερικανικοδωσιλογικό κράτος. Ο πατέρας μου ήταν ακόμα φυλακισμένος όταν γινόταν το πορνοφωτοστάσιον από το κράτος στο ναό της παρθένου με oπισθέλκουσα τα μοντέλα. Ο οίκος είναι βεβαρημένος από αυτό! Θα γίνουμε Τουρκαλάδες που δώσανε αυτοί σε χανούμισσες για να παρελαύνουν με εσώρουχα στο ναό της Αγίας Ειρήνης; Τουρκαλάδες γίναμε; Έλεος δηλαδή”, πρόσθεσε ο Κώστας Ζουράρις.

Η απάντηση Μενδώνη σε Ζουράρι

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού απάντησε πως τηρήθηκαν στο ακέραιο όλες οι νόμιμες διαδικασίες και σημείωσε ότι “το τελικό αίτημα όπως διαμορφώθηκε μετά και αυτοψίες από τα αρμόδια στελέχη, εισήχθη με θετική γνωμοδότηση στο ΚΑΣ κατόπιν θετικών εισηγήσεων των εφοριών αρχαιοτήτων. Τα 30 μέλη του συμβουλίου συνεκτιμώντας τα δεδομένα, γνωμοδότησαν ομόφωνα υπέρ της αίτησης”. Μάλιστα, διαβεβαίωσε πως δεν θα γίνουν εκδηλώσεις εντός των ναών. “Μετατρέψατε το ΚΑΣ στους τριάκοντα τυράννους των Αθηνών”, ήταν η απάντηση του Κώστα Ζουράρι στην υπουργό Πολιτισμού.

“Αυτή η φωτογράφηση αν υπάρχει προβολή των ντεανσέ πάνω στα κιονόκρανα και στα αετώματα διότι προβάλουν εσώρουχα, εξώρουχα και άλλα διάφορα… με όλα τα περισφύρια που θα περιφέρονται εκεί, αν υπάρξει αυτό, να μη συνδέονται με φωτοεπαφή με τα προελαύνοντα ηδονικά κοράσια που δεν ανήκουν καν στο άσμα του Διγενή Ακρίτα”. “Δεν κατανοώ την ανησυχία ούτε τη δική σας ούτε της παράταξής σας, σας είπα ότι τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που ορίζουν ότι αναφέρετε και σας προβληματίζουν! Είναι 30 επιστήμονες κύρους που δεν είναι κολακευτικό να τους ονομάζεται τυράννους”, απάντησε η κ. Μενδώνη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: “Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί τέτοια προσέγγιση της Ελλάδας και του πολιτισμού, εγκλωβισμένη στην ιδεοληψία την απομόνωση και την μιζέρια! Εμείς θέλουμε την Ελλάδα που διεκδικεί τη θέση που της αξίζει”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις