Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη: 5 εύκολα και αποτελεσματικά κόλπα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη: 5 εύκολα και αποτελεσματικά κόλπα

Πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη: Οι 5 λύσεις για να αποφύγετε τα χημικά σκευάσματα

Βούλωσε η λεκάνη και δεν έχεις ιδές τι να κάνεις; Πρώτα απ’ όλα μην σπέρνεις τον πανικό. Δεν χρειάζεται να “πιάνουν” τα χέρια σου για να το αντιμετωπίσεις, αφού η απόφραξη της τουαλέτα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο και έχουν βγει πολύτιμα τρικ για να το καταφέρει ο καθένας. Πριν ανατρέξεις στην εύκολη λύση των χημικών σκευασμάτων, αξίζει πρώτα να δοκιμάσεις τους παρακάτω τρόπους. Ο λόγος; Τα χημικά είναι πολύ πιθανό να βλάψουν τις σωληνώσεις της λεκάνης σου. Αν συμβεί αυτό θα “γεννηθεί” ένα μεγαλύτερο πρόβλημα που τότε δικαίως θα πρέπει να πανικοβληθείς. Να μην ξεχνάμε ότι τα χημικά σκευάσματα δεν είναι ό, τι καλύτερο και για την υγεία μας και είναι κρίμα να ψάχνουμε λύσεις στα χημικά όταν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και με άλλους τρόπους.

Καυτό νερό

Η πιο διαδεδομένη και επιτυχημένη συμβουλή που ακολουθούν όσοι βούλωσε η λεκάνη τους, είναι το καυτό νερό. Πρίν κάνεις οτιδήποτε, καλό είναι να διακόψεις την παροχή του νερού στη λεκάνη. Αφού βούλωσε η λεκάνη σου υπάρχει ο κίνδυνος υπερχειλίσει. Αφού αποτρέψεις κάτι τέτοιο να συμβεί, μπορείς να προχωρήσεις με την διαδικασία.  Πάρε ένα κατσαρολάκι, γέμισέ το με νερό και ζέστανέ το, μέχρι να βγάλει υδρατμούς. Όταν το νερό είναι έτοιμο ρίξε το μέσα στη λεκάνη. Το αφήνεις για μερικά λεπτά να δράσει και θα παρατηρήσεις πως το πρόβλημά σου, σιγά σιγά υποχωρεί. Τώρα η λεκάνη είναι έτοιμη προς χρήση!

Υγρό απορρυπαντικού πιάτων

Ακόμη έναν τρόπο να ξεβουλώσεις την λεκάνη σου αποτελεί η χρήση υγρού απορρυπαντικού. Ο συγκεκριμένος τρόπος για να ξεβουλώσεις τη λεκάνη σου, συνδυάζεται με την πρώτη συμβουλή. Χρησιμοποιείς το ζεστό νερό με τον τρόπο που σου δείξαμε και  ρίχνεις 1 φλιτζάνι απορρυπαντικού πιάτων. Το αφήνεις να δράσει για λίγα λεπτά. Έπειτα τραβάς το καζανάκι και το πρόβλημα έχει λυθεί!

Χρήση σύρματος ή κρεμάστρας

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο και να σκέφτεσαι “μα πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας με τη χρήση κρεμάστρας;” Και όμως θα σου αποδείξουμε πως γίνεται και πως είναι και επιτυχημένος τρόπος να το κάνεις. Η διαδικασία είναι απλή. Πάρε μια συρμάτινη κρεμάστρα και ανοιξέ την. Δημιούργησε ένα άγκιστρο στην άκρη της και βύθισέ το στην βουλωμένη λεκάνη σου. Χρησιμοποίησε το άγκιστρο, με τέτοιο τρόπο ώστε να απομακρύνεις ότι εμποδίζει τη λεκάνη. Προσοχή! Οι κινήσεις χρειάζεται να γίνουν πολύ προσεκτικά, ώστε να μην τραυματίσεις τις σωληνώσεις.

Μείγμα σόδας με ξύδι

Ο συνδυασμός σόδας με ξύδι μπορεί επίσης να βοηθήσει να ξεβουλώσεις την λεκάνη σου. Για αυτό το βήμα αρχικά ρίξε αφθονο νερό στη λεκάνη. Έπειτα, ρίχνεις μία κούπα γεμάτη με μαγειρική σόδα. Άφησέ το να δράσει για 5 λεπτά και ρίξε μία κούπα με ξύδι. Σε αυτό το σημείο το μείγμα σου θα πρέπει να δράσει για ακόμη 10 λεπτά, ώστε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε μια κατσαρόλα ζέστανε νερό και χύσε το μέσα στην λεκάνη. Το τελευταίο βήμα θα βοηθήσει οποιοδήποτε υπόλειμμα εμπόδιζε τη σωλήνωση της λεκάνης να φύγει.

Χρήση βεντούζας

Αν και λιγότερο διαδεδομένη η λύση της βεντούζας είναι αποτελεσματική στη βουλωμένη λεκάνη. Γι’ αυτό και χρησιμοποιείται αφού έχουν αποτύχει όλες οι άλλες. Η χρήση βεντούζας θέλει καλό χειρισμό για να πετύχει. Επίσης μην ξεχάσεις να αφιερώσεις τον κατάλληλο χρόνο απολύμανσης της βεντούζας από τα λύματα, μετά την χρήση της.

Πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας με τη χρήση βεντούζας; Τα βήματα της διαδικασία είναι τα εξής: Αφού εφαρμόσεις καλά η βεντούζα στη λεκάνη κάνε γρήγορες παλινδρομικές κινήσεις προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείται κενό αέρος μεταξύ της βεντούζας και της βουλωμένης λεκάνης και θα αρχίσει να ξεμπλοκάρει από αντικείμενα που την έχουν φράξει. Συνέχισε την διαδικασία μέχρι να ακούσεις το νερό να τρέχει στο εσωτερικό των σωληνώσεων. Σε αυτό το σημείο μπορείς να αφαιρέσεις την βεντούζα και να την απολυμάνεις καλά πριν την αποθηκεύσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις