Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις Θεσσαλονίκη: Άκουγαν την αστυνομία από τον ασύρματο και απέφευγαν τη σύλληψη
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις Θεσσαλονίκη: Άκουγαν την αστυνομία από τον ασύρματο και απέφευγαν τη σύλληψη

Διαρρήξεις Θεσσαλονίκη: Δρούσαν σε όλη την περίοδο του κορωνοϊού

Έχοντας στην κατοχή τους έναν ασύρματο, συντονισμένο πάντα στις συχνότητες της Αστυνομίας για να ακούνε τις εντολές στα περιπολικά και τους μοτοσικλετιστές, ώστε να παίρνουν οι ιδιοι τα… μέτρα τους και να αποφεύγουν τη σύλληψη, δύο διαρρήκτες δρούσαν σε όλη την περίοδο του κορωνοϊού με στόχο, κυρίως, καταστήματα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά από συστηματική έρευνα η ομάδα των εισβολέων εξαρθρώθηκε, με τη σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της  Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, των δύο μελών της, τα οποία, κατά την Αστυνομία,  ενέχονται σε πλήθος διαρρήξεων εταιριών – καταστημάτων, οχημάτων, ΑΤΜ και κλοπής οχήματος, σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης. Σε βάρος των δύο ημεδαπών,  ηλικίας 41 και 36 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία, μεταξύ άλλων, για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσες και σε απόπειρα και συνέργεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, έκρηξη και κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από αρχές Μαΐου του 2020 έως και τέλη Μαΐου του 2021, προχωρούσαν  στην τέλεση έκνομων πράξεων με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους. Στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητάς τους, λέει η Αστυνομία,  που εντοπίζεται στις περιοχές του Λαγκαδά, Τριανδρίας, Καλαμαριάς, Παύλου Μελά και Ευόσμου διαπιστώθηκε ότι οι δράστες ενέχονται σε μία διάρρηξη ΑΤΜ με χρήση στερών εκρηκτικών, έξι διαρρήξεις εταιριών – καταστημάτων, δύο διαρρήξεις οχημάτων και μία κλοπή οχήματος.

Με κλεμμένα οχήματα

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η προσέγγιση των στόχων τους και η διαφυγή τους, χρησιμοποιώντας δύο  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα είχαν αφαιρέσει τον Μάιο του 2020 από την περιοχή του Κορδελιού. Σε οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή και δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στις οικίες τους, στην περιοχή της Μενεμένης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δράστες.

Σε έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένας ασύρματος πομποδέκτης συντονισμένος με την συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, έξι κινητά τηλέφωνα, δύο ανδρικά ρολόγια, των οποίων η νόμιμη κατοχή ερευνάται, ένα  κλειδί οχήματος πασπαρτού και διάφορα αυτοσχέδια εργαλεία διάνοιξης οπών. Σε αρκετές περιπτώσεις οι δράστες έσπαγαν με λοστούς τις τζαμαρίες των καταστημάτων, προκαλώντας επί πλέον οικονομική ζημία στους ιδιοκτήτες κάποιοι από τους οποίους, αναγκάζονταν να μετατρέπουν σε φρούρια τις επιχειρήσεις τους, θωρακίζοντάς τα με σιδεριές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις