Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Το καρτέλ από την Τουρκία που “γεμίζει” θάνατο την Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Το καρτέλ από την Τουρκία που “γεμίζει” θάνατο την Ελλάδα

Διακίνηση ναρκωτικών: Επιχείρησε και νέα αποστολή, αυτή τη φορά, άνω των είκοσι τριών κιλών ηρωίνης

Το καρτέλ ηρωίνης με «έδρα» την Τουρκία, που «βομβαρδίζει» τη χώρα μας με τεράστιες ποσότητες ηρωίνης, δεν πτοείται από τα συνεχή μπλόκα τεράστιων ποσοτήτων «λευκού θανάτου» στους Κήπους του Έβρου και τις συλλήψεις των, εκάστοτε, μεταφορέων της, φονικής για τη νεολαία, άσπρης σκόνης. Επιχείρησε και νέα αποστολή, αυτή τη φορά, άνω των είκοσι τριών κιλών ηρωίνης, με μεταφορείς έναν Τούρκο κι έναν Αλβανό.

Tου Πέτρου Καρσιώτη

Κατάφεραν σε πρώτη φάση να περάσουν τα ναρκωτικά στο εσωτερικό της χώρας. Η έτσι νόμισαν. Γιατί οι αστυνομικοί, θέλησαν να παρακολουθήσουν την πορεία του οχήματος στο εσωτερικό της χώρας για να δουν σε ποιον θα παραδοθεί η μεγάλη ποσότητα. Έτσι, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, στην οποία είχαν φθάσει σχετικές πληροφορίες, οργάνωσε πολυπρόσωπη αστυνομική επιχείρηση και πέτυχε τη σύλληψη των μεταφορέων και την κατάσχεση του τρομακτικού φορτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, στη σύλληψη δύο μελών οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής από την Τουρκία, κατοχής, μεταφοράς, απόκρυψης – αποθήκευσης και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στην ελληνική επικράτεια, προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται, αναφέρει ακόμη, για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 50 και 43 ετών(σ.σ. Τούρκος και Αλβανός, αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

«Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 43χρονος», υπογραμμίζει η Αστυνομία «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σακίδια πλάτης, που περιείχαν συνολικά 23 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 23.126 γραμμαρίων, τα οποία είχε παραλάβει νωρίτερα από τον 50χρονο (Τούρκο), μετά από συνάντηση που είχαν σε χώρο στάθμευσης στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών.

Ένα φορτηγό, ένα αυτοκίνητο

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 835 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και δύο οχήματα (1 φορτηγό και 1 αυτοκίνητο) που χρησιμοποιούταν ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών». Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Μαίου, είδε στηθεί άλλο μπλόκο σε πάνω από 21 κιλά «λευκού θανάτου», που μετέφερε αλλοδαπός με βάρκα από την Τουρκία μέσω του ποταμού ΄Εβρου στη χώρα μας. Η επιχείρηση, στη διάρκεια της οποίας κατάφεραν να διαφύγουν δύο από τα τρία άτομα που εμπλέκονταν στη μεταφορά της μεγάλης ποσότητας της ηρωϊνης, έλαβε χώρα στον Έβρο,

Οι αστυνομικοί, που συμμετείχαν στην επιχείρηση, εντόπισαν, αρχικά, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου τον δράστη, να έχει σταθμεύσει ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στην άκρη του οδοστρώματος. Παρακολουθώντας τις κινήσεις, λίγο μετά είδαν και δύο άγνωστους συνεργούς του, οι οποίοι εμφανίστηκαν πεζή στο σημείο, να τοποθετούν στο εσωτερικό του οχήματος δύο τσάντες με ναρκωτικά.

Τότε, αποφασίστηκε η επέμβαση. Κατά την επέμβαση των αστυνομικών συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, ενώ οι άλλοι δύο δράστες, όπως προαναφέρθηκε, κατάφεραν και διέφυγαν σε παρακείμενη δασώδη έκταση και αναζητούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος εντόπισαν τις 2 τσάντες, που περιείχαν 70 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 21.593 γραμμαρίων, τις οποίες όπως προέκυψε, εισήγαγαν οι παραπάνω δύο άγνωστοι δράστες, από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.

“Πιθανότατα», έγραφε το alphafreepress, “εκτιμάται, ότι πρόκειται για το ίδιο κύκλωμα, το οποίο στις 21 του περασμένου Μαρτίου, επιχείρησε και πάλι με πλαστική βάρκα μέσω του ποταμού ΄Εβρου να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα δύο κιλά και 320 γραμμάρια «λευκού θανάτου», ξανά μέσα σε τσάντες. Μόνο, που τότε « ο σκύλος ανιχνευτής «περίμενε» τον μεταφορέα στις όχθες του ποταμού»!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις