Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλβανοί κακοποιοί: Εξαρθρώνεται σκληρή συμμορία
ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανοί κακοποιοί: Εξαρθρώνεται σκληρή συμμορία

Αλβανοί κακοποιοί: Σκληρή συμμορία Αλβανών κακοποιών- απαγωγέων, εξαρθρώνεται από την Αστυνομία.

Με οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας Παλαιού Φαλήρου, συνεπικουρούμενων από αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων, με έφοδο σε διαμέρισμα πολυκατοικίας συνέλαβαν δύο Αλβανούς απαγωγείς και απελευθέρωσαν έναν 25χρονο από το Μπαγκλαντές, ο οποίος πέρασε μαρτυρικές ώρες, στα χέρια τους, καθώς απαιτούσαν «λύτρα» ύψους 10.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη διάρκεια των ημερών που κρατούσαν εγκλωβισμένο τον άτυχο αλλοδαπό, άσκησαν σε βάρος τους και σωματική βία στην προσπάθειά τους να κάμψουν φιλικό του πρόσωπο να βρει και να καταβάλει τις 10.000 ευρώ. Ωστόσο, η Αστυνομία ειδοποιήθηκε για τα συμβαίνοντα και το δράμα του 25χρονου Μπαγκλαντεσιανού ο οποίος είχε απαχθεί από την περιοχή των Εξαρχείων, εντόπισαν το διαμέρισμα-«φυλακή», όπου τον κρατούσαν και αποφάσισαν την έφοδο.¨

Εκτός από τους δύο Αλβανούς που συνελήφθησαν καταζητείται κι ένας τρίτος συνεργός τους, ενώ ήδη η έρευνα επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα αν ενέχονται και σε άλλες αρπαγές αλλοδαπών και έχουν ήδη αρπάξει λύτρα από τους οικείους τους. Οι συλληφθέντες Αλβανοί, ηλικίας 29 και 32 ετών, αλλά και ο συνεργός τους, κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, αρπαγή και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

«Ειδικότερα, οι ανωτέρω από κοινού με συνεργό τους που αναζητείται»,  πληροφορεί η Αστυνομία «προέβησαν σε αρπαγή 25χρονου αλλοδαπού από την οικία του στα Εξάρχεια και στη συνέχεια εκβίασαν φιλικό πρόσωπο του απαχθέντα, απαιτώντας “λύτρα” ύψους 10.000 ευρώ, προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Η επιχείρηση στο “διαμέρισμα”

Το περιστατικό καταγγέλθηκε σε αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., με επακόλουθο αστυνομικοί της ομάδας από κοινού με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου, να οργανώσουν επιχείρηση με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του διαμερίσματος που κρατείτο ο απαχθείς στο Παλαιό Φάληρο, την απελευθέρωσή του και τη σύλληψη των δραστών». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Μόλις τον περασμένο Μάρτιο άλλη  συμμορία-τρόμος, που διακινούσε παράτυπους μετανάστες, άρπαζε και «φυλάκιζε» κάποιους από αυτούς, απαιτούσε «λύτρα» για την απελευθέρωσή τους, τους χτυπούσε,  ενώ μέλη της προχωρούσαν και σε απόπειρες βιασμού. Η συμμορία αυτή, με εγκέφαλο Πακιστανό, ηλικίας 20 ετών,  εξαρθρώθηκε  από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τότε, σε παράπηγμα στην περιοχή του Δενδροποτάμου, εντοπίστηκαν  δύο αλλοδαποί ηλικίας 16 και 21 ετών, που οι δράστες κρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους, με τη χρήση σωματικής βίας, απειλών κατά της ζωής τους, ενώ παράλληλα απαιτούσαν εκβιαστικά από συγγενικά τους πρόσωπα την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να τους απελευθερώσουν. Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρικά σίδερα – ξύλινα και πλαστικά κοντάρια, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες σε βάρος των απαχθέντων, ένας φορητός Η/Υ, πλήθος εγγράφων τρίτων προσώπων, καθώς και  πολυτελή οχήματα μεγάλου κυβισμού, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να πραγματοποιούν τις παράνομες μεταφορές – προωθήσεις των αλλοδαπών με μεγάλη ταχύτητα.

texitle hanging on the window
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις