Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Σιωπηλός Δρόμος επεισόδιο 9: Η ζωή του “εγκεφάλου” αποκαλύπτεται και σοκάρει
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σιωπηλός Δρόμος επεισόδιο 9: Η ζωή του “εγκεφάλου” αποκαλύπτεται και σοκάρει

Σιωπηλός Δρόμος επεισόδιο 9: Τι ακολουθεί όμως μετά το εκρηκτικό τέλος του 8ου επεισοδίου;

Μόνο… Σιωπηλός δεν είναι ο Δρόμος, με τις εξελίξεις να κάνουν τέτοιο θόρυβο που δε σε αφήνουν να σηκωθείς από τον καναπέ. Η σειρά του Mega “Σιωπηλός Δρόμος” που ταράζει τα νερά της μικρής οθόνης, συνεχίζει να διδάσκει την αγωνία.

Αυτός είναι ο αστυνομικός από το Σιωπηλό Δρόμο: «Δεν πήγα ποτέ σε σχολή» – Γιατί νηστεύει το κρέας

Σιωπηλός δρόμος – Τάκης Σακελλαρίου: «Έχω περάσει κατάθλιψη και για τέσσερα χρόνια ήμουν καθισμένος σε έναν καναπέ»
“Θάλεια”: Ποια είναι η γοητευτική – και ύποπτη – δημοσιογράφος στον “Σιωπηλό Δρόμο”
Αυτή είναι η σύντροφος του Νικόλα Παπαγιάννη – Πρωταγωνιστής της σειράς «Σιωπηλός δρόμος»

Τι ακολουθεί όμως μετά το εκρηκτικό τέλος του 8ου επεισοδίου; Την Κυριακή 30/5 στο 8ο επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του Mega παρακολουθήσαμε την έρευνα της Θάλειας να την οδηγεί και πάλι σε τέλμα, ενώ η ίδια μοιράστηκε τα στοιχεία που έχει συλλέξει με την αστυνομία. Από τη άλλη, ο σκληρός απαγωγέας, Μιχάλης ένιωσε τον κλοιό γύρω του να σφίγγει και τη σύλληψή του να πλησιάζει. Παρόλα αυτά κατάφερε να οργανώσει τη διαφυγή του και να ξεφύγει από την αστυνομία.

https://twitter.com/SfChania/status/1399072287777824771?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1399072287777824771%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FSfChania2Fstatus2F1399072287777824771provider%3Dtwitter

Λίγο μετά, στην τελευταία σκηνή του επεισοδίου, ο Μιχάλης συνάντησε τον “εγκέφαλο” της απαγωγής. Η αποκάλυψη ήταν σοκαριστική για το κοινό, καθώς ο οργανωτής όλων αποκαλύφθηκε ότι είναι ο Βασίλης. Από το trailer που είχε δώσει το MEGA την περασμένη εβδομάδα ακούσαμε το όνομα «Ιάσωνας» και σπάγαμε το κεφάλι μας για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο τύπος που υποκινεί την απαγωγή των μικρών παιδιών από το Βαθύ Αττικής.

Το σασπένς ξεκίνησε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο του «Σιωπηλού Δρόμου» ωστόσο κάθε επεισόδιο αλλάζει συνεχώς την οπτική αυτού που παρακολουθούμε, άλλες φορές πιο ήρεμα, άλλες πάλι πιο καταιγιστικά, καταφέρνοντας με μαεστρία ορισμένες φορές να μας «υπνωτίσει» προκειμένου να μην εστιάσουμε σε στοιχεία που θα μας «έδιναν» τον πραγματικό ύποπτο. Τον «μυστήριο» Ιάσωνα.

https://twitter.com/Sofia1989Funny/status/1399086182726787075?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1399086182726787075%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.news247.gr%2Fpsixagogia%2Ftileorasi%2Fsiopilos-dromos-apokalyfthike-o-egkefalos-tis-apagogis.9248351.html

Μέσα από το τελευταίο επεισόδιο μάθαμε ότι το συγκεκριμένο όνομα ανήκει στον γιο του εργάτη ο οποίος έχασε με ύποπτο τρόπο τη ζωή του στα λατομεία του Σπύρου Καρούζου, ενός παιδιού που αμέσως μετά έχασε και τη μητέρα του, ενώ λίγο αργότερα χάθηκαν εντελώς τα ίχνη του. Ένα άτομο που θα είχε κάθε λόγο να εκδικηθεί για την απώλεια των γονιών του, παίρνοντας εκδίκηση τόσο από την οικογένεια Καρούζου για τον χαμό του πατέρα του όσο και από το σχολείο, το οποίο φρόντισε να απολυθεί χωρίς λόγο η μητέρα του. Και τελικά ο Ιάσωνας ήταν μπροστά μας. Απλώς λεγόταν Βασίλης.

Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα;

Όπως διαβάζουμε στο Ratpacjk, με το μυαλό στραμμένο στους Μιχάλη, Νάσο και Θάλεια, η υπόθεση έκρυβε καλά τα στοιχεία πίσω από τον διαρκώς θλιμμένο Βασίλη για τον οποίο είχαμε την εντύπωση πως σκοπός του είναι να γεμίζει τις κενές στιγμές της σειράς με το χαμένο έρωτά του για την Αθηνά. Όσο όμως περνούσαν τα επεισόδιά του, ο χαρακτήρας του παρουσίαζε διαρκώς μια σκοτεινή πλευρά, ένα μυστήριο το οποίο σε έκανε να αναρωτιέσαι διαρκώς ότι «κάτι συμβαίνει με την περίπτωσή του», ενώ τις τελευταίες εβδομάδες οι δημιουργοί της σειράς φρόντισαν να μας δώσουν ορισμένες πάσες προετοιμάζοντας ουσιαστικά τον ερχομό του από την αφάνεια.

https://twitter.com/Beecrazy16/status/1399080244678696962?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1399080244678696962%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.news247.gr%2Fpsixagogia%2Ftileorasi%2Fsiopilos-dromos-apokalyfthike-o-egkefalos-tis-apagogis.9248351.html

Το ότι ξεκίνησε από χαμηλά και βρέθηκε με την ευφυΐα του σε σημείο να διεισδύσει μέσα στην οικογένεια Καρούζου και να αποκτήσει θέση στην εταιρία, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να εξαφανίσει κάθε υποψία ότι έχει σχέση με την απαγωγή, «παίζοντας» τον αδύναμο μπροστά σε όλους. Βέβαια η στιγμή που έδωσε πληροφορίες στη Θάλεια για τις κομπίνες και τις σκοτεινές δουλειές του πατέρα της ίσως και να δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από το άτομό του, ωστόσο το ότι δηλώνει διαρκώς την αγάπη του για την απαχθείσα θετή του κόρη, Αριστέα, συνέχισε να μας κρατά μακριά από υποψίες.

Μετά και την τρομερή αυτή εξέλιξη λοιπόν, ο αινιγματικός Βασίλης Τότσης του Χρήστου Λούλη έρχεται από το πουθενά για να πάρει πάνω του όλη τη βαρύτητα της υπόθεσης και δικαίως αφήνει στο πλάι στο ανθρωποκυνηγητό που έχει στήσει η αστυνομία στον Μιχάλη. Ίσως αν δεν είχε να κάνει με απαγωγή ανήλικων, ο Βασίλης (ή Ιάσωνας) θα μπορούσε να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Σιωπηλού Δρόμου καθώς τα κίνητρα και τα origins του είναι ικανά να προκαλέσουν συμπάθειες. Με μια τόσο συνταρακτική αποκάλυψη και μόλις πέντε επεισόδια να απομένουν για το φινάλε, ο «Σιωπηλός Δρόμος» δικαίως κέρδισε τους τηλεθεατές…

Σιωπηλός Δρόμος | Κυριακή 6/6, 21:00 (trailer)

Το 9 επεισόδιο της σειράς θα μας φέρει στην επιφάνεια πολλά πράγματα για την ζωή του Ιάσονα και έτσι θα μας δώσει μία εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι στην συνέχεια. Ο Μιχάλης, έχοντας καταφέρει να ξεφύγει από την αστυνομία και να καθυστερήσει την σύλληψη του, βλέπουμε ότι συναντάει το άτομο που έχει οργανώσει την απαγωγή των παιδιών. Αυτό το πρόσωπο μας σόκαρε πάρα πολύ αφού ο ορχηστρωτής όλου αυτού είναι ο Ιάσονας.

Στο επεισόδιο θα μας απασχολήσει πάρα πολύ η ζωή του Ιάσονα, αφού όπως θα δούμε από μικρή ηλικία συνδέεται με την οικογένεια Καρούζου, αφού οι γονείς του δουλεύανε στα ορυχεία της οικογένειας και ύστερα από ένα ατύχημα ο πατέρας σκοτώθηκε, ο ίδιος βρέθηκε σε ορφανοτροφείο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θελήσει να πάρει την εκδίκηση του από την οικογένεια.
Ακόμα μαθαίνουμε με ποιον τρόπο ήθελε να ζήσει την ζωή του και πως μεταδίδει το όλο θέμα της εκδίκησης που έχει στήσει.

«Σιωπηλός Δρόμος»

Ο «Σιωπηλός Δρόμος», η νέα δραματική σειρά με την υπογραφή του κορυφαίου συγγραφικού διδύμου Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη και σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη έρχεται στο MEGA. Κινηματογραφική αισθητική υψηλών προδιαγραφών, ερμηνείες που θα συγκλονίσουν και ένα καστ σπουδαίων πρωταγωνιστών σε μία σειρά που υπόσχεται να καθηλώσει τους τηλεθεατές. Την πρωτότυπη μουσική της σειράς υπογράφει ο μουσικοσυνθέτης Θοδωρής Ρέγκλης, που «έντυσε» μουσικά το τρέιλερ της ταινίας «Παράσιτα», η οποία απέσπασε 4 βραβεία Όσκαρ το 2020.

Ένα σχολικό λεωφορείο. Εννέα μαθητές. Μία καλοστημένη ομαδική απαγωγή. Ένα αναπάντεχο γεγονός έρχεται να ταράξει τη φαινομενικά ήρεμη ζωή μιας εύρωστης κοινωνίας. Τα ίχνη ενός σχολικού λεωφορείου χάνονται ξαφνικά, ένα πρωινό. Μέσα στο λεωφορείο βρίσκονται εννέα μαθητές του δημοτικού, παιδιά εύπορων και ισχυρών οικογενειών, μαζί με τον οδηγό και μια συνοδό. Οι αστυνομικές έρευνες κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά και όλα δείχνουν πως έχουν να κάνουν με μία ομαδική απαγωγή. Μια νεαρή δημοσιογράφος βρίσκεται αναπάντεχα στο επίκεντρο των γεγονότων.

Μία ολόκληρη κοινωνία κλυδωνίζεται. Ένα παζλ υπόπτων σχηματίζεται, πάθη μυστικά και ίντριγκες, αποκαλύπτονται. Τα προσωπεία πέφτουν και οι κρυφές  ζωές των πρωταγωνιστών βγαίνουν στο φως. Αντιμέτωποι με μια εφιαλτική πραγματικότητα οι ήρωες αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους δαίμονες. Θα καταφέρουν να διαβούν τον «Σιωπηλό Δρόμο» για να φτάσουν στην αλήθεια, στην εξιλέωση και τελικά στη λύτρωση;

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Δημήτρης Λάλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Χρήστος Λούλης, Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Νικόλας Παπαγιάννης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μυρτώ Αλικάκη και Χριστίνα Φαμέλη.

Τι κρύβεται στο τέλος του «Σιωπηλού Δρόμου»;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις