Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πού να βάλω τα στέφανα του γάμου: Εναλλακτικές ιδέες για σύγχρονη διακόσμηση
PLUS

Πού να βάλω τα στέφανα του γάμου: Εναλλακτικές ιδέες για σύγχρονη διακόσμηση

Πού να βάλω τα στέφανα του γάμου: Δείτε πώς να τα αξιοποιήσετε στη διακόσμηση του σπιτιού

Η παράδοση που θέλει να κρεμάμε τα στέφανα του γάμου στο εικονοστάσι ανήκει στο πολύ μακρινό παρελθόν και πολύ καλά κάνει. Τα νέα ζευγάρια αναζητούν πιο σύγχρονες εναλλακτικές λύσεις που θα συμβάλλουν και στη διακόσμηση του σπιτιού. Κάπου εδώ να τονίσουμε πως όποιο στυλ και να έχει η διακόσμηση του κάθε σπιτιού, πάντα μπορεί να “σταθεί” το ζευγάρι από τα στέφανα του γάμου σε όποιο σημείο θέλουμε, αρκεί να υπάρχει έστω και η στοιχειώδης αισθητική πινελιά!  Μια επιλογή που εξυπηρετεί και αποθήκευση και διακόσμηση είναι οι στεφανοθήκες. Σίγουρα θα τις έχετε δει σε σπίτια φίλων ή σε μαγαζιά με είδη γάμων, καθώς πρόκειται για την καλύτερη εναλλακτική ενός μοντέρνου, νιόπαντρου ζευγαριού. Συνήθως είναι από ξύλο και έχουν ασημένιες λεπτομέρειες ή είναι επενδυμένες εξωτερικά με ύφασμα.

Εσωτερικά μοιάζουν με κοσμηματοθήκες και το πιο συνηθισμένο σχήμα που έχουν είναι τετράγωνο ή κυκλικό, αλλά μπορείτε να τις βρείτε σε διάφορα σχέδια και από διάφορα υλικά. Ακόμα, αν θέλετε κι έχετε τρόπο, μπορείτε να φτιάξετε τη δικιά σας ή να σας την φτιάξει κάποιος φίλος σας. Η καλύτερη θέση για να την τοποθετήσετε είναι στο υπνοδωμάτιό σας, είτε πάνω από το κρεβάτι –η πιο κλασική λύση, είτε πάνω στην τουαλέτα με τον καθρέφτη. Μπορείτε επίσης να την κρεμάσετε πάνω από την πόρτα της κρεβατοκάμαρας σαν πιο διακριτική επιλογή . Από εκεί και πέρα μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να την τοποθετήσετε κάπου ανάλογα με τη διαρρύθμιση του σπιτιού σας και το προσωπικό σας στυλ.

Πάρτε ιδέες για το πώς να φτιάξετε μόνοι σας τη θήκη για τα στέφανα του γάμου

Στο εσωτερικό ενός κάδρου

Θα ήταν μια πολύ γλυκιά κίνηση να βάλετε τα στέφανά του γάμου σας σε κάδρο μια φωτογραφία με τον/την σύζυγό σας είτε από το γάμο σας είτε από άλλη ιδιαίτερη στιγμή με το ταίρι σας. Μια ιδέα είναι να πάρετε μια κορνίζα με αρκετό περιθώριο στο εσωτερικό. Βάλτε τη φωτογραφία σας και από πάνω τα στέφανα. Φροντίστε να συνάδουν χρωματικά το ξύλο της κορνίζας με τα γαμήλια στέφανα. Βάλτε την φωτογραφία σε ένα πολύ ιδιαίτερο σημείο, κατά προτίμηση μακριά από σποτάκια στο σπίτι με πολλές φωτογραφίες, και φυσικά σε σημεία που δεν είναι εκτεθειμένα σε φαγητά, ποτά και μικρά παιδιά.

Στον τοίχο

Τρυπήστε ένα σημείο του τοίχου στην κρεβατοκάμαρα ή το σαλόνι σε ψηλό σημείο. Πάρτε σχοινιά ή γερούς σπάγκους και δέστε τα στέφανα του γάμου σας με ακανόνιστο τρόπο για ένα πιο εναλλακτικό και μποέμικο τρόπο. Αυτή είναι μια από τις πιο ωραίες ιδέες για ένα νέο ζευγάρι που ακολουθεί αυτή την μπόχο διακόσμηση στο σπίτι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις