Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Στήριξη επιχειρήσεων – covid 19: Δηλώσεις Παπαθανάση για γάμους και εμποροπανηγύρεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στήριξη επιχειρήσεων – covid 19: Δηλώσεις Παπαθανάση για γάμους και εμποροπανηγύρεις

Στήριξη επιχειρήσεων - covid 19: Τι θα γίνει με τους γάμους και τις εμποροπανηγύρεις

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε, θα πρέπει να περιμένουμε”, δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης στον Γιώργο Παπαδάκη αναφορικά με τις αποφάσεις της Επιτροπής που συνεδριάζει σήμερα για τη χαλάρωση του lockdown. Συγκεκριμένα, ο ίδιος είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”,  ότι στο τραπέζι της Επιτροπής έχουν τεθεί ζητήματα που αφορούν τους τη μουσική και τους εσωτερικούς χώρους στην εστίαση ενώ θα συζητηθεί και το μέλλον για τις εμποροπανηγύρεις και τα νυχτερινά κέντρα.  Σε ερώτηση σχετικά με τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, είπε πως γίνονται καθημερινά “70.000 έλεγχοι, όμως δεν είναι σκοπός της κυβέρνησης να δίνει πρόστιμα”.

Για τον τουρισμό, υπενθύμισε ότι “και πέρυσι πήρε χρόνο να ‘χτιστεί’ η κίνηση” και προέβλεψε ότι, “φέτος θα πάμε καλύτερα από πέρυσι, ίσως και στο διπλάσιο ποσοστό κίνησης”. Τόνισε επίσης ότι, “ανοίγει το πρόγραμμα του τουρισμού για καταλύματα, λεωφορεία και τουριστικά γραφεία”. Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε, ότι, ο κύριος στόχος είναι “να μην έχουμε απώλειες θέσεων εργασίας”, σημείωσε ότι, “μπαίνουμε στο κομμάτι της επανεκκίνησης με μια δέσμη μέτρων στήριξης, όπως αυτά για τους παιδότοπους και τα γυμναστήρια”. Ξεκαθάρισε ότι, “για ό,τι μείνει κλειστό, σαφώς θα υπάρξει στήριξη” και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μέτρα στήριξης άλλων κλάδων, λέγοντας πως σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν “προς το τέλος του μήνα”. Ειδικά για τις εμποροπανηγύρεις, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις. “Δεν ξέρω αν θα ανοίξουν τώρα ή το άλλο Σαββατοκύριακο”, είπε υπενθυμίζοντας ότι είχαν λειτουργήσει και πέρυσι, αλλά και ότι, “έχουμε μέτρα και κανόνες”.

Στήριξη 35.000 επιχειρήσεων

“Ο γάμος είναι ιερό θέμα”, σχολίασε, συμπληρώνοντας πως για το θέμα της μουσικής και του περιορισμού των ατόμων στις δεξιώσεις, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει θέσει το θέμα στο τραπέζι, όμως “εμπιστευόμαστε τους λοιμωξιολόγους κι ας μην ξεχνάμε ότι πολίτες είναι διασωληνωμένοι κι άλλοι νοσούν. Ο covid 19 δεν έχει φύγει”. Ο ίδιος είπε ότι, στο πρόγραμμα για τη στήριξη της εστίασης, θα στηριχτούν 35.000 επιχειρήσεις, μέχρι σήμερα έχουν γίνει 25.000 αιτήσεις, οι 10.000 εκ των οποίων έχουν εκκαθαριστεί. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για πρόγραμμα ΕΣΠΑ “πρέπει να παίρνουμε έγκριση, που μερικές φορές καθυστερεί”, είπε σχετικά με το χρόνο εκταμίευσης των ποσών και εκτίμησε ότι, “η αγορά από τη στιγμή που ξέρει πόσα χρήματα θα πάρει, μπορεί και ρυθμίζει τη ροή”. “Τα χρήματα δεν είναι ατελείωτα, το κράτος συνεχίζει να δανείζει”, κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις