Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρόωρες εκλογές Ελλάδα 2021: Η «προφητεία» του Ηλία Νικολακόπουλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόωρες εκλογές Ελλάδα 2021: Η «προφητεία» του Ηλία Νικολακόπουλου

Πρόωρες εκλογές Ελλάδα 2021: Ο Ηλίας Νικολακόπουλος μίλησε στο Κόκκινο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

«Όσο καλά και να πάνε οι δείκτες των δημοσκοπήσεων, είναι ριψοκίνδυνο να πας σε ένα εκλογικό δίμηνο» εκτίμησε ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ηλίας Νικολακόπουλος, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, αποκλείοντας, έτσι, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το επόμενο διάστημα.

Τόνισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «βασίζεται στην αλαζονεία της πρόσκαιρης υπεροχής την οποία έχει αυτή τη στιγμή και θεωρεί ότι θα μπορέσει να την διατηρήσει και τους επόμενους μήνες. Και κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Το βασικό είναι το αντι-ΣΥΡΙΖΑ σύνδρομο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μπορέσει να αποδομήσει. Αυτό έχει σημασία για μένα και όχι ο μίζερος σχολιασμός των δημοσκοπήσεων. Η πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την δημοσκόπηση ίσως είναι χρήσιμη για να συμμαζευτούν κάπως τα πράγματα. Αλλά αυτό δεν πρέπει να γενικευτεί σε αναμέτρηση για τις δημοσκοπήσεις», είπε ο πολιτικός αναλυτής.

Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις και το θέμα που ανέκυψε με την έρευνα της Opinion Poll και την παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο Ηλίας Νικολακόπουλος διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι μέλος του Συνδέσμου Δημοσκοπήσεων, άρα δεν υπάγεται στον εσωτερικό έλεγχο του συνδέσμου. «Είναι μια εταιρεία που τη βλέπουμε με επιφύλαξη και ο διευθυντής της αρθρογραφεί επί πολιτικών θεμάτων με συγκεκριμένη πολιτική θέση, κάτι που είναι ελαφρώς άκομψο» εξήγησε.

Για την παρέμβαση της δημοσκόπησης στην εσωκομματική εκλογή στο Κίνημα Αλλαγής, στην οποία αναδεικνύεται πρώτος στην προτίμηση ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο πολιτικός αναλυτής ανέφερε πως «έχει συγκεκριμένη στόχευση και έχει γίνει από συγκεκριμένα ΜΜΕ και στο παρελθόν, την εποχή της αναμέτρησης Παπανδρέου-Βενιζέλου, πρόκειται καθαρά για παρέμβαση».

Ηλίας Νικολακόπουλος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις