Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ελληνικά νησιά – πράσινη λίστα: Ανατροπή από το BBC για τις νέες προσθήκες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελληνικά νησιά – πράσινη λίστα: Ανατροπή από το BBC για τις νέες προσθήκες

Ελληνικά νησιά - πράσινη λίστα: Αλλάζει τα δεδομένα το BBC για τις νέες προσθήκες

Καμία προσθήκη στην “πράσινη” λίστα της Βρετανίας σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το BBC, το οποίο διαψεύδει τις υποθέσεις περί ένταξης και άλλων προορισμών ανάμεσά τους και κάποια ελληνικά νησιά όπως μετέδιδαν άλλα βρετανικά ΜΜΕ. Αντιθέτως έχουμε “εξώσεις”, με την Πορτογαλία να μένει εκτός λίστας. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, και τα όσα δήλωσε στο BBC “πρέπει να προστατεύσουμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει στη χώρα, ενώ φυσικά επιτρέπουμε ταξίδια όταν είναι ασφαλές να το κάνουμε. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και να ακολουθούμε τα δεδομένα”.

Νωρίτερα σήμερα ο Independent ανέφερε πως πέντε ελληνικά νησιά είναι υποψήφια για να μπουν στην “πράσινη” λίστα της κυβέρνησης της Βρετανίας και πιο συγκεκριμένα, η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Κρήτη. Μάλιστα σύμφωνα με άλλα βρετανικά ΜΜΕ, πιθανότητες ένταξης στην πράσινη λίστα είχαν και τα νησιά της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Κεφαλλονιάς. Ο Independent σημείωνε παράλληλα πως μαζί με τους ελληνικούς προορισμούς, “ελεύθερο” θα έπαιρναν και κάποιοι ισπανικοί όπως τα Κανάρια Νησιά, ενώ εντός λίστας αναμενόταν να βρεθεί και η Μάλτα.

Αυστηρά 11 πλέον οι προορισμοί στην βρετανική λίστα

Πίεση για τη διεύρυνση της “πράσινης” λίστας προς τη βρετανική κυβέρνηση έχει ασκήσει ανοικτά και ​​​​​​ ο CEO της Ryanair, Μάικλ Ο΄Λίρι, ο οποίος σε συνέντευξή του την Τετάρτη δήλωσε πως “είναι απολύτως επιτακτική ανάγκη οι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία να προστεθούν στην ‘πράσινη λίστα της Βρετανίας’ άμεσα”. Συγκεκριμένα, ο CEO της Ryanair τόνισε πως είναι παράλογο να προστίθεται η Πορτογαλία (όσο ακόμη ήταν μέσα), αλλά να αποκλείονται άλλοι τουριστικοί προορισμοί. “Έχουμε και το εξής παράδοξο. Σε κάποιες χώρες που είναι εκτός λίστας, έχουν αρθεί οι περιορισμοί για τους Βρετανούς τουρίστες και εμείς τους έχουμε αποκλείσει”, είχε σημειώσει.

“Ήρθε η ώρα τους να προστεθούν Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα στην πράσινη λίστα για τους επόμενους τρεις μήνες, ωστόσο θα πρέπει να παραμείνουν εκτός λίστας προορισμοί που βρίσκονται χαμηλά σε ποσοστό εμβολιασμένων”, είχε τονίσει , στέλνοντας παράλληλα στη βρετανική κυβέρνηση το μήνυμα: “Επιτρέψτε στους Βρετανούς να πάνε με ασφάλεια στην Ευρώπη για τις διακοπές τους.” Πλέον, μετά και την αφαίρεση της Πορτογαλίας από τον σχετικό κατάλογο, στην “πράσινη” λίστα περιλαμβάνονται μόλις 11 προορισμοί μεταξύ αυτών το Γιβραλτάρ, η Ισλανδία και το Ισραήλ. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα της Πέμπτης από τον πρωθυπουργό της χώρας Μπόρις Τζόνσον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις