Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός Αίγιο τώρα: Καθησυχαστικός ο Τσελέντης
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Αίγιο τώρα: Καθησυχαστικός ο Τσελέντης

Σεισμός Αίγιο τώρα: Καθησυχαστικός για τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ κοντά στο Αίγιο, εμφανίζεται ο Άκης Τσελέντης.

Καθησυχαστικός για τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ κοντά στο Αίγιο, εμφανίζεται ο Άκης Τσελέντης. Ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε ανάρτησή του στο facebook, αναφερόμενος στον σεισμό που σημειώθηκε στις 18.06′ το απόγευμα της Πέμπτης αναφέρει “Προς το παρόν δε βλέπω κάτι ανησυχητικό για την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περιοχή η οποία δίνει αυτής της τάξης μεγέθους σεισμούς”.

Σύμφωνα και με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο, ο σεισμός αυτός έγινε έντονα αισθητός, ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός λόγω βάθους. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε, περίπου στις 18:00 ώρα Ελλάδας, η οποία έγινε αισθητή στην Πάτρα, το Αίγιο, τα Καλάβρυτα και σε άλλες γειτονικές περιοχές.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Καλαβρύτων, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 51 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 12 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά από το Αίγιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις