Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να μυρίζει ωραία το αυτοκίνητο: Δείτε πολλές εναλλακτικές λύσεις
PLUS

Πώς να μυρίζει ωραία το αυτοκίνητο: Δείτε πολλές εναλλακτικές λύσεις

Πώς να μυρίζει ωραία το αυτοκίνητο: Εναλλακτικές, εύκολες και οικονομικές λύσεις

Ένα αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου επικρατεί ένα χάος από τσαλακωμένες αποδείξει και απαρχαιωμένα μπουκαλάκια με νερό μέχρι και κάλτσες και ψίχουλα, επηρεάζει πολύ την ψυχολογία μας εφόσον μάλιστα το χρησιμοποιούμε τακτικά. Μην εκπλήσσεστε, υπάρχουν και πολύ χειρότερα από αυτά. Πέρα από αυτό, το αυτοκίνητό μας φιλοξενεί αρκετούς φίλους και γνωστούς, και αυτός είναι ένας λόγος να το κρατάμε καθαρό και μοσχοβολιστό. Είναι μία ένδειξη για το κατά πόσο καθαροί και περιποιημένοι είμαστε. Η μυρωδιά του είναι από  τα σημαντικότερα στοιχεία της καθαριότητας του αυτοκινήτου, γιατί σίγουρα θα οδηγούμε με άλλη διάθεση όταν μυρίζουμε φρεσκάδα, λεβάντα και ανοιξιάτικές ή καλοκαιρινές μυρωδιές. Πάμε να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας να μοσχοβολάει και να φτιάχνει τη διάθεση τόσο σε εμάς όσο και στους συνεπιβάτες μας!

Έλαια

Προμηθευτείτε το αγαπημένο σας αρωματικό αιθέριο έλαιο, στάξτε λίγες σταγόνες σε κάποιο απορροφητικό υλικό όπως το βαμβάκι και στη συνέχεια βάλτε το μπροστά από τα air contition ή πάνω από τα παράθυρα και γενικά σε σημεία από όπου εισέρχεται αέρας.

Μαλακτικό ρούχων

Σε ένα παλιό μπουκαλάκι από άρωμα ή αποσμητικό χώρου, βάλτε μερικές σταγόνες από το μαλακτικό που χρησιμοποιείτε για τα ρούχα σας και συμπληρώστε με αρκετό νερό. Ανακινήστε και χρησιμοποιήστε το κάθε φορά που θέλετε να δώσετε στο αυτοκίνητο μια ωραία αίσθηση. Βολεύει αρκετά, καθώς χρησιμοποιείται σαν αποσμητικό χώρου. Αν και δεν είναι έντονο, φροντίστε όταν ψεκάσετε ενώ είστε μέσα να ανοίγετε τα παράθυρα πολύ λίγο για να ανακυκλωθεί ο αέρας.

Αρωματικό κερί

Φυσικά και εννοείται πως δε θα ανάψετε κερί μέσα στο αυτοκίνητο.  Θα ξύσετε ένα αρωματικό κερί, θα τοποθετήσετε τα ξύσματα σε κάποιο γυάλινο βάζο στο καπάκι του οποίου θα δημιουργήσετε τρύπες ώστε να αποδεσμεύεται το άρωμα. Η  ιδέα αυτή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματαική τους καλοκαιρινούς μήνες που η υψηλή  θερμοκρασία λιώνει τα ξύσματα και το άρωμα γίνεται πιο έντονο.

Η κάλτσα με τα αποξηραμένα

Πάρτε μια παλιά κάλτσα και τοποθετήστε μέσα διάφορα αποξηραμένα φρούτα, μπαχαρικά, αρωματικό τσάι και τρίμματα αρωματικού κεριού, δέστε τη και αφήστε τη στα πίσω καθίσματα. Το αποτέλεσμα θα τρελάνει τους φίλους σας.

Πώς να φτιάξετε ένα αρωματικό αυτοκινήτου

Το makelife.gr έχει μια «συνταγή» η οποία εγγυάται μεγάλη αποτελεσματικότητα. Αν θέλετε να ασχοληθείτε μια φορά και να φτιάξετε ένα αρωματικό που θακρατήσει για καιρό δείτε παρακάτω τι να κάνετε

Θα χρειαστείτε:

Φύλλο φελού
Φύλλο τσόχας
Αιθέρια έλαια της επιλογής μας
Ψαλίδι
Κόλλα
Βελόνα και κλωστή
Εργαλείο που ανοίγει τρύπες
Σπάγκος

Η διαδικασία

Κόβουμε το φύλλο φελλού και το φύλλο τσόχας σε ένα σχήμα που μας αρέσει και τα κολλάμε. Μπορούμε να εκτυπώσουμε από το διαδίκτυο ένα σχήμα, πχ ζωάκι, δεντράκι, καρδιά ή λουλούδι και να το χρησιμοποιήσουμε σαν πατρόν. Για τσόχα από φέτα λεμονιού χριεάζεται να χρησιμοποιήσετε έναν κίτρινο κύκλο τσόχας (8εκ. διάμετρος), έναν λευκό με 7 εκ. διάμετρο, έξι μικρά τριγωνάκια κι έναν κύκλο από φελλό στο ίδιο μέγεθος. Ράψτε τα κομμάτια τσόχας μεταξύ τους για να σχηματιστεί το λεμόνι και κολλήστε το πάνω στον φελλό. Ο φελλός βοηθά για μια πιο συμπαγή μορφή. Μόλις είναι έτοιμο το σχέδιό , ανοίξτε μια τρύπα με το ειδικό εργαλείο για να περάσει ο σπάγκος και να κρεμαστεί. Ρίξτε κάποιες σταγόνες (δέκα με δώδεκα) από το έλαιο. Αφήστε να απορροφηθούν οι σταγόνες και μετά είναι έτοιμο να μπει στο καθρεφτάκι του αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις